Κυριακή, 5 Απριλίου, 16:56
Αρχική inet Πυρκαγιές Αυστραλία: Twitter bots και trolls προωθούν θεωρίες συνομωσίας

Πυρκαγιές Αυστραλία: Twitter bots και trolls προωθούν θεωρίες συνομωσίας

πυρκαγιές

Ενώ η Αυστραλία εξακολουθεί να μάχεται με τις φονικές πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει μεγάλο μέρος της χώρας, μία καμπάνια που διαδίδει ψευδείς ειδήσεις έχει ξεκινήσει σχετικά με τις αιτίες.

Όπως αναφέρει ο Dr Timothy Graham, από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Queensland (QUT), tweets τα οποία φέρουν hashtags όπως το #ArsonEmergency, φαίνεται να προέρχονται από λογαριασμούς bot και troll.

Όπως δήλωσε στο ZDNet, τα tweets αυτά “επικεντρώνονταν ιδιαίτερα στην άρνηση αλλαγής του κλίματος, και στο ότι οι οικολόγοι είναι υπεύθυνοι για τις πυρκαγιές, ενώ λένε επίσης ότι πρόκειται για εμπρηστικές επιθέσεις“.

Αυτά τα τελευταία δύο είναι θεωρίες συνωμοσίας, είπε.

Οι οικολόγοι ουδέποτε έχουν εμποδίσει τα αντιπυρικά μέτρα στις περιοχές που είναι επιρρεπείς σε πυρκαγιές. Στην πραγματικότητα τα υποστηρίζουν.

Και ενώ κάποιες πυρκαγιές προκαλούνται όντως από εμπρησμό, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι πρόκειται για κάτι τέτοιο.

Ο Graham συγκέντρωσε ένα δείγμα tweets από την 1η έως τις 6η Ιανουαρίου, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο με βάση την Python. Αυτό που ανακάλυψε ήταν ένας μεγάλος αριθμός ύποπτων λογαριασμών bot.

Ο Graham ανέφερε ότι η ανάλυση βασίζεται σε μόλις 315 λογαριασμούς, που χρησιμοποιούσαν το hashtag #ArsonEmergency, σε σύγκριση με 1106 που χρησιμοποιούν το #BushfireAustralia και 7674 που χρησιμοποιούν το #AustraliaFire.

Σε γενικές γραμμές, η κύρια ανησυχία του Graham είναι ότι όλο αυτό το επεισόδιο θα είναι “λίγο ενοχλητικό” για την Αυστραλία, εξαιτίας αυτού που λέει ότι είναι μια “άνευ προηγουμένου” παραπληροφόρηση.

Για ψεύτικες δωρεές προειδοποιεί η κυβέρνηση

Όπως συμβαίνει συχνά σε περιόδους κρίσης υπάρχουν κι εκείνοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την περίσταση προς όφελός τους.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ορισμένοι απατεώνες προσποιούνται άτομα που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και ζητούν οικονομική βοήθεια.

“Οι απατεώνες παίρνουν τηλέφωνα, στέλνουν άμεσα μηνύματα και δημιουργούν ψεύτικες ιστοσελίδες και σελίδες στα κοινωνικά μέσα για να αντλήσουν δωρεές”, προειδοποίησε το Scamwatch τη Δευτέρα.

“Μην δωρίζετε μέσω σελίδων δωρεών σε πλατφόρμες που δεν ελέγχουν τη νομιμότητα του συλλέκτη των δωρεών ή που δεν εγγυώνται ότι τα χρήματά σας θα επιστραφούν αν η σελίδα κριθεί κακόβουλη”, έγραψαν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Πώς μπορείτε να συνδέσετε ένα μικρόφωνο στο MacBook σας;

Πολλοί άνθρωποι που ξαφνικά πρέπει να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις ή τηλεδιασκέψεις, είτε για την δουλειά τους είτε για online μαθήματα, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι...

COVID-19: Οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν τις κυβερνήσεις που παρακολουθούν πολίτες

Ο COVID-19 έχει αναγκάσει πολλές κυβερνήσεις να πάρουν ακραία μέτρα, όπως να παρακολουθούν τους πολίτες. Περίπου 110...

Απομακρυσμένη εργασία: Πώς μπορούν να “επιβιώσουν” οι επιχειρήσεις;

Η απομακρυσμένη εργασία είναι μία πολιτική που ακολουθούν επιχειρήσεις όλων των μεγεθών ενόψει της πανδημίας του Κορωνοϊού. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί...

Samsung: Δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων για την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Η Samsung Electronics προχώρησε σε μια δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων σε κυβερνήσεις και κοινότητες που έχουν...

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι;

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι; Έχετε αναρωτηθεί αν αυτές τις μέρες -λόγω πανδημίας η πλειοψηφία εργάζεται από...

Επιθέσεις Ransomware και DDoS: Οι κυβερνοεγκληματίες εντείνουν τις δραστηριότητές τους εν μέσω του κορωνοϊού

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν τις ανησυχίες γύρω από την επιδημία του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια μεγιστοποίησης του αντίκτυπου των επιθέσεων...

Ερευνητές προτείνουν μέθοδο παρακολούθησης του κορωνοϊού μέσω των smartphone

Καθώς ο COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται, οι ερευνητικές ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν το χρόνο και τις δεξιότητές τους για να...

Το μήνυμα της Zoom προς τους πελάτες της για τα θέματα ασφαλείας

Μετά την πρόσφατη ανακάλυψη των κενών ασφαλείας στην εφαρμογή Zoom, η εταιρεία δημοσίευσε μία επίσημη απάντηση προς...

Cache: Κρυμμένα αρχεία στην προσωρινή μνήμη επιβραδύνουν το Google Chrome

Το Google Chrome ανήκει στην κατηγορία των πιο δημοφιλών browsers και χρησιμοποιείται από μεγάλο ποσοστό χρηστών. Ωστόσο, έχει ένα σημαντικό αρνητικό χαρακτηριστικό...

Πώς να συνδέσω και να ρυθμίσω ακουστικά στο Windows 10 PC;

Τα ακουστικά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που οι περισσότεροι εργαζόμαστε από...