Παρασκευή, 10 Απριλίου, 06:52
Αρχική security Trump: Κριτικάρει την Apple επειδή δεν δίνει πρόσβαση στα τηλέφωνα του σκοπευτή...

Trump: Κριτικάρει την Apple επειδή δεν δίνει πρόσβαση στα τηλέφωνα του σκοπευτή της Pensacola

TrumpΟ πρόεδρος Donald Trump επικρίνει την Apple λόγω του ότι η εταιρεία αρνείται να ξεκλειδώσει τα τηλέφωνα εγκληματιών παρά το ότι το έχει ζητήσει η κυβέρνηση.

Το ζήτημα αυτό προέκυψε στα πλαίσια μιας έρευνας για τον πυροβολισμό και τον θάνατο τριών Αμερικανών από έναν αξιωματικό της Σαουδικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Pensacola της Φλόριντα. Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε το περιστατικό “τρομοκρατική ενέργεια”.

Οι αρχές έχουν έρθει ξανά σε αντιπαράθεση με μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Apple και το Facebook, σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα και την ιδιωτική ζωή των χρηστών τους και γι΄αυτό το λόγο χρησιμοποιούν ισχυρή κρυπτογράφηση. Από την άλλη μεριά, η αστυνομία υποστηρίζει ότι οι εγκληματίες αξιοποιούν συχνά την τεχνολογία για τις «βρώμικες» δουλειές τους και για να αποφύγουν τη δικαιοσύνη. Γι’ αυτό το λόγο ζητά από τις εταιρείες να επιτρέπουν την πρόσβαση σε λογαριασμούς και δεδομένα τους. Ειδικά όταν πρόκειται για σοβαρά εγκλήματα.

Ο Trump μίλησε με σκληρά λόγια για την Apple

“Βοηθάμε συνέχεια την Apple εμπορικά και σε πολλά άλλα θέματα, και όμως αρνείται να ξεκλειδώσει τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούνται από δολοφόνους, εμπόρους ναρκωτικών και άλλα εγκληματικά στοιχεία”, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Twitter. “Θα πρέπει να βοηθήσουν τη χώρα μας, ΤΩΡΑ!”, είπε ακόμα.

- Advertisement -

Η Apple, από τη μεριά της, είπε πως δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα ενός iPhone που είναι κρυπτογραφημένα με κωδικό πρόσβασης. Για να το κάνει αυτό θα πρέπει να δημιουργήσει ένα «backdoor». Αυτό που μπορεί να κάνει η εταιρεία (και το κάνει ήδη) είναι να παραδώσει στην αστυνομία δεδομένα που αποθηκεύονται σε cloud servers, οι οποίοι συνήθως περιλαμβάνουν αντίγραφα ασφαλείας των iPhone, iMessages κλπ.

Η Apple δεν σχολίασε το tweet του Trump, αλλά δήλωσε ότι δεν δέχεται το ότι η εταιρεία δεν παρέχει σημαντική βοήθεια όταν μπορεί.

Τη Δευτέρα, ζητήθηκε από την Apple να βοηθήσει το FBI να ξεκλειδώσει δύο iPhones που εμπλέκονται στην υπόθεση Pensacola.

Η Apple είπε ότι από το Δεκέμβριο (από τη στιγμή που έγινε το περιστατικό), έχει ανταποκριθεί σε επτά αιτήματα των ομοσπονδιακών ανακριτών.

Η εταιρεία δήλωσε ότι παρέδωσε δεδομένα “πολλών gigabytes” στους ερευνητές (αντίγραφα ασφαλείας iCloud, πληροφορίες λογαριασμών και άλλα δεδομένα). Η Apple είπε ότι το FBI δεν είχε ζητήσει βοήθεια για την απόκτηση πρόσβασης σε τηλέφωνα μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Το πρώτο αίτημα έγινε τότε και το δεύτερο στις 8 Ιανουαρίου.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης τονίζει ότι η Apple πρέπει να επιτρέπει την απόκτηση πρόσβασης σε τηλέφωνα εγκληματιών.

Από την άλλη μεριά, η Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών των ΗΠΑ χαρακτήρισε το αίτημα του Trump «επικίνδυνο και αντισυνταγματικό» και δήλωσε ότι κάτι τέτοιο υπονομεύει την ασφάλεια εκατομμυρίων iPhone.

“Δεν υπάρχει τρόπος η Apple ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία να παρέχει στο FBI πρόσβαση σε κρυπτογραφημένες επικοινωνίες χωρίς να την παρέχει και σε ξένες κυβερνήσεις, κάτι που θα αποδυναμώσει τις άμυνές μας ενάντια σε εγκληματίες και hackers”, ανέφερε ο οργανισμός.

Η Wall Street Journal δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι συσκευές που χρησιμοποιούσε ο σκοπευτής της Pensacola ήταν παλαιότερα μοντέλα iPhone 5 και iPhone 7. Πολλές άλλες εταιρείες θα ήταν πρόθυμες να τις παραβιάσουν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...