ΑρχικήsecurityΟι hackers έβαλαν στο μάτι Instagram και iPhones

Οι hackers έβαλαν στο μάτι Instagram και iPhones

Πρόσφατη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε ότι οι hackers στοχοποιούν περισσότερο Instagram λογαριασμούς και iPhones της Apple συγκριτικά με άλλες συσκευές. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι χρησιμοποίησαν Google search data από περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι περίπου 10.040 χρήστες αναζητούσαν πώς να χακάρουν iPhones. Παράλληλα, άλλα μοντέλα κινητών, συμπεριλαμβανομένων των Samsung, Huawei, LG, Nokia και Sony βρέθηκαν, επίσης, στο στόχαστρο.

Instagram

Συγχρόνως, διαφορετική έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι έγιναν 48.010 αναζητήσεις για τον ίδιο σκοπό. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, γύρω στους 66.690 χρήστες θέλησαν να παραβιάσουν ένα iPhone.

Βάσει των συγκεκριμένων δεδομένων, οι χρήστες που ενδιαφέρονται για το χακάρισμα λογαριασμών Instagram, ανέρχονταν στους 12.310 περίπου, δίνοντας του την πρώτη θέση στη λίστα, ενώ το Snapchat βρέθηκε στη δεύτερη θέση, με 7.380 αναζητήσεις. Στη τρίτη θέση συναντάμε το WhatsApp, με 7.100  αναζητήσεις.

Η έρευνα μπορεί να μην χρησιμοποίησε την καλύτερη προσέγγιση, ωστόσο τα αποτελέσματά της είναι πειστικά καθώς πέρυσι η Apple και το Instagram ανέφεραν σοβαρά κρούσματα σε θέματα ασφαλείας.

iPhone iPhones

Το 2019, το Instagram δήλωσε ότι ένας ευάλωτος server με προσωπικές πληροφορίες εκατομμυρίων influencers, διασημοτήτων αλλά και εταιρικών λογαριασμών, διέρρευσε 49 εκατομμύρια δεδομένα στο διαδίκτυο.

Ο ερευνητής ασφαλείας, Anurag Sen που αποκάλυψε τη διαρροή, τόνισε  πως τα εκτεθειμένα δεδομένα αφορούσαν biodata, φωτογραφίες προφίλ, τους ακολούθους και άλλες προσωπικές πληροφορίες των χρηστών, ενώ δήλωσε πως εξετάζουν, σε συνεργασία με το Chrtbox από πού προέρχονται αυτά τα δεδομένα και πώς βρέθηκαν στη δημοσιότητα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS