ΑρχικήsecurityApple: Το FBI ζητά πρόσβαση σε συσκευές της λόγω έρευνας

Apple: Το FBI ζητά πρόσβαση σε συσκευές της λόγω έρευνας

Το FBI ζητά για άλλη μια φορά από την Apple να αποκτήσει πρόσβαση σε iPhone που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης. Αυτή τη φορά ανήκουν στον Mohammed Saeed Alsamrani, τον εκτελεστή της επίθεσης στον Πολεμικό Σταθμό της Πενσακόλα.

fbi-requests-access-to-apple-devices

Η εξαγωγή των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή θα μπορούσε να βοηθήσει κατά τη διάρκεια της έρευνας, γράφει το FBI σε μια επιστολή που έστειλε στην Apple αυτή την εβδομάδα, όπου πρόσθεσε πως μαντεύοντας τον κωδικό πρόσβασης δεν είχαν ιδιαίτερη τύχη μέχρι στιγμής.

Ο Σαουδάραβας Alshamrani σκότωσε τρία άτομα κατά τη διάρκεια της επίθεσης, και το FBI προσπαθεί να ανακαλύψει πώς κατάφερε να αγοράσει το όπλο δεδομένου ότι οι ξένοι δεν μπορούν να είναι κάτοχοι πυροβόλων όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα δεδομένα από τα τηλέφωνα θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε αυτές τις έρευνες, εξηγεί το FBI.

Ο Γενικός Σύμβουλος του FBI Ντέινα Μπόντε, που υπέγραψε την επιστολή, αποκαλύπτει ότι έχουν ήδη απευθυνθεί σε άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες και διάφορους ειδικούς για να ξεκλειδώσουν τα δύο iPhone. Ο Μπόντε λέει ότι το FBI έλαβε την άδεια του δικαστηρίου να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο, αλλά το να συμβεί αυτό χωρίς την βοήθεια της Apple είναι αδύνατο, δεδομένου πως είναι κλειδωμένα με κωδικούς πρόσβασης.

Η Apple είναι απίθανο να βοηθήσει

Ο Alshamrani, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης, χρησιμοποιούσε δύο διαφορετικά iPhone, ένα από τα οποία έχει υποστεί βλάβη κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Το FBI λέει ότι χρειάζεται βοήθεια από την Apple για να συλλέξει δεδομένα και από τις δύο συσκευές. Η φυσική βλάβη επίσης κάνει το όλο εγχείρημα πιο δύσκολο στο δεύτερο iPhone.

Η Apple εξήγησε με μια δήλωση στις ειδήσεις του NBC πως ήδη συνεργάζεται με την κυβέρνηση σε αυτό, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι εκτός από την διάθεση των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο cloud, δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε καμία περαιτέρω ενέργεια σχετικά με τα δύο iPhone.

“Έχουμε απεριόριστο σεβασμό για τις δυνάμεις του νόμου και συνεργαζόμαστε πάντα για να βοηθήσουμε στις έρευνες τους”, ανέφερε η Apple σε δήλωσή της. Όταν το FBI ζήτησε πληροφορίες από εμάς σχετικά με την υπόθεση πριν από ένα μήνα, τους δώσαμε όλα τα δεδομένα που έχουμε στην κατοχή μας και θα συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε δίνοντας τους οποιαδήποτε στοιχεία έχουμε στην διάθεση μας.”

Το FBI επικοινώνησε με την Apple για να ξεκλειδώσει ένα iPhone στα τέλη Δεκεμβρίου όταν προσπάθησε να αποσπάσει πληροφορίες από τη συσκευή που ανήκει στον εκτελεστή του Σαν Μπερναντίνο. Η Apple αρνήθηκε να το κάνει, υποστηρίζοντας ότι ένα τέτοιο backdoor θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων των συσκευών της. Το FBI τελικά στράφηκε σε μια άγνωστη πηγή που διέρρηξε τη συσκευή.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS