Παρασκευή, 10 Απριλίου, 06:33
Αρχική inet Σύντομα οι συσκευές μας μπορεί να φορτίζουν με ραδιοκύματα

Σύντομα οι συσκευές μας μπορεί να φορτίζουν με ραδιοκύματα

φορτίζουν

Μαζί με τη νέα χρονιά, φαίνεται ότι έρχονται και νέες τεχνολογίες που θα μας δώσουν καινοτόμες δυνατότητες φόρτισης των συσκευών μας. Μία νέα start up η οποία ονομάζεται Guru, υπόσχεται ένα μέλλον χωρίς καλώδια, καθώς παρουσίασε μια τεχνολογία για πραγματική ασύρματη μετάδοση ισχύος, που θα επιτρέπει στις συσκευές να φορτίζουν, χρησιμοποιώντας ραδιοκύματα υψηλής συχνότητας.

Όπως δήλωσε η Guru, θα κυκλοφορήσει τρία προϊόντα – έναν σταθμό φόρτισης που θα μπορούσε να φορτίσει ασύρματα συσκευές σε μικρή απόσταση, μια ενισχυμένη έκδοση του οικιακού σταθμού που προσφέρει μεγαλύτερη περίμετρο και ένα ρομπότ τύπου Roomba που θα μετακινείται μέσα στο σπίτι.

Η Guru χρησιμοποιεί χιλιάδες κύματα (mmWave) στα προϊόντα της. Παρόλο που τα ραδιοκύματα υψηλής συχνότητας χρησιμοποιούνται στα δίκτυα 5G για να αυξήσουν την αποθήκευση δεδομένων και να μειώσουν την καθυστέρηση, είναι επίσης καλά στο να επιτρέπουν υψηλή ακρίβεια.

Σε αυτήν την περίπτωση, η εταιρεία χρησιμοποιεί αυτή την δυνατότητα για να αναγνωρίσει μια συσκευή και να στείλει ραδιοκύματα που διοχετεύουν ηλεκτρισμό ώστε να τη φορτίζουν.

Ωστόσο, το χαρακτηριστικό γνώρισμα των gadget φόρτισης είναι μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται Smart RF Lensing, η οποία επιτρέπει να ελέγχουν και να στέλνουν δέσμες ραδιοσυχνοτήτων μέσω του αέρα, επιτρέποντας έτσι τη φόρτιση ακόμη και των μικρών gadgets και του αισθητήρα IoT.

- Advertisement -

Επιπλέον, δεδομένου ότι οι δοκοί είναι συγκεντρωμένοι και στοχευμένοι, είναι αβλαβείς για τους χρήστες.

Δεδομένου ότι η τεχνολογία δεν είναι ενσωματωμένη στις τρέχουσες έξυπνες συσκευές, θα χρειαστεί ένας μικρός δέκτης στο πίσω μέρος κάθε συσκευής για να μπορέσει να λειτουργήσει η ασύρματη φόρτιση.

Η Guru βέβαια είναι ήδη σε συζήτηση με τους κατασκευαστές συσκευών, ώστε να δημιουργήσει όσο το δυνατόν μικρότερους δέκτες. Επιπλέον θέλει να κάνει την φόρτισή της πιο γρήγορη, καθώς προς το παρόν οι υπάρχοντες ασύρματοι φορτιστές Qi είναι πολύ πιο γρήγοροι.

Ενώ τα προϊόντα της Guru δεν έχουν τελειοποιηθεί ακόμα, φαίνεται ότι έχουν ωστόσο θέσει τα θεμέλια για μια νέα εποχή, πραγματικά ασύρματης φόρτισης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...