ΑρχικήinetΣύντομα οι συσκευές μας μπορεί να φορτίζουν με ραδιοκύματα

Σύντομα οι συσκευές μας μπορεί να φορτίζουν με ραδιοκύματα

φορτίζουν

Μαζί με τη νέα χρονιά, φαίνεται ότι έρχονται και νέες τεχνολογίες που θα μας δώσουν καινοτόμες δυνατότητες φόρτισης των συσκευών μας. Μία νέα start up η οποία ονομάζεται Guru, υπόσχεται ένα μέλλον χωρίς καλώδια, καθώς παρουσίασε μια τεχνολογία για πραγματική ασύρματη μετάδοση ισχύος, που θα επιτρέπει στις συσκευές να φορτίζουν, χρησιμοποιώντας ραδιοκύματα υψηλής συχνότητας.

Όπως δήλωσε η Guru, θα κυκλοφορήσει τρία προϊόντα – έναν σταθμό φόρτισης που θα μπορούσε να φορτίσει ασύρματα συσκευές σε μικρή απόσταση, μια ενισχυμένη έκδοση του οικιακού σταθμού που προσφέρει μεγαλύτερη περίμετρο και ένα ρομπότ τύπου Roomba που θα μετακινείται μέσα στο σπίτι.

Η Guru χρησιμοποιεί χιλιάδες κύματα (mmWave) στα προϊόντα της. Παρόλο που τα ραδιοκύματα υψηλής συχνότητας χρησιμοποιούνται στα δίκτυα 5G για να αυξήσουν την αποθήκευση δεδομένων και να μειώσουν την καθυστέρηση, είναι επίσης καλά στο να επιτρέπουν υψηλή ακρίβεια.

Σε αυτήν την περίπτωση, η εταιρεία χρησιμοποιεί αυτή την δυνατότητα για να αναγνωρίσει μια συσκευή και να στείλει ραδιοκύματα που διοχετεύουν ηλεκτρισμό ώστε να τη φορτίζουν.

Ωστόσο, το χαρακτηριστικό γνώρισμα των gadget φόρτισης είναι μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται Smart RF Lensing, η οποία επιτρέπει να ελέγχουν και να στέλνουν δέσμες ραδιοσυχνοτήτων μέσω του αέρα, επιτρέποντας έτσι τη φόρτιση ακόμη και των μικρών gadgets και του αισθητήρα IoT.

Επιπλέον, δεδομένου ότι οι δοκοί είναι συγκεντρωμένοι και στοχευμένοι, είναι αβλαβείς για τους χρήστες.

Δεδομένου ότι η τεχνολογία δεν είναι ενσωματωμένη στις τρέχουσες έξυπνες συσκευές, θα χρειαστεί ένας μικρός δέκτης στο πίσω μέρος κάθε συσκευής για να μπορέσει να λειτουργήσει η ασύρματη φόρτιση.

Η Guru βέβαια είναι ήδη σε συζήτηση με τους κατασκευαστές συσκευών, ώστε να δημιουργήσει όσο το δυνατόν μικρότερους δέκτες. Επιπλέον θέλει να κάνει την φόρτισή της πιο γρήγορη, καθώς προς το παρόν οι υπάρχοντες ασύρματοι φορτιστές Qi είναι πολύ πιο γρήγοροι.

Ενώ τα προϊόντα της Guru δεν έχουν τελειοποιηθεί ακόμα, φαίνεται ότι έχουν ωστόσο θέσει τα θεμέλια για μια νέα εποχή, πραγματικά ασύρματης φόρτισης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS