ΑρχικήinetΝέοι PCIe 4.0 SSDs από την Intel με CPUs της AMD;

Νέοι PCIe 4.0 SSDs από την Intel με CPUs της AMD;

Ένα παραπλανητικό tweet έδειξε ότι οι Optane 3D XPoint SSDs δεύτερης γενιάς της Intel έχουν αποσταλεί για δοκιμές σε προγραμματιστές, με ένα νέο χαρακτηριστικό ναυαρχίδα: υποστήριξη PCIe 4.0. Το μόνο πρόβλημα; Η Intel δεν διαθέτει επεξεργαστές που υποστηρίζουν PCIe 4.0. Ίσως η AMD μπορεί να τους δανείσει μερικούς.

SSDs

Η AMD είναι η μόνη εταιρεία, μέχρι στιγμής, που υποστηρίζει PCIe 4.0 με Ryzen τρίτης γενιάς. Ενώ κατά την εκκίνηση, η αναβάθμιση πάνω από το PCIe 3.0 ήταν ως επί το πλείστον θεωρητική για την Intel, ένα πλήθος SSDs PCIe 4.0 κυκλοφόρησαν από τότε με ταχύτητες σχεδόν διπλάσιες από τις προηγούμενες γενιές. Αν και η κατασκευαστική ομάδα CPU της Intel ίσως να μην έχει παρατηρήσει το σοβαρό πρόβλημα αποθήκευσης, είναι αρκετά αντιληπτό.

Ο Frank Obertube, τεχνικός επιδόσεων τεχνικής της Intel, είπε ότι η εταιρεία είναι πρόθυμη να στείλει SSDs PCIe 4.0 σε προγραμματιστές για να τους τεστάρουν. Ωστόσο, οι προγραμματιστές θα χρειαστούν επεξεργαστές PCIe 4.0 για να επωφεληθούν πλήρως από αυτους.

SSDs CPUs

Τον Σεπτέμβριο, η Intel επιβεβαίωσε την ανάπτυξη των SSDs Alder Stream, μια ενημέρωση των Optane drives που θα χρησιμοποιούν τεχνολογία 3D XPoint δεύτερης γενιάς. Το 3D XPoint συχνά διατίθεται στο εμπόριο ως μια ενδιάμεση λύση για μνήμη RAM και σταθερή αποθήκευση. Είναι πολύ φθηνότερο ανά gigabyte από τη μνήμη του συστήματος με παρόμοια λανθάνουσα κατάσταση, αλλά οι ταχύτητες τύπου SSD σημαίνουν ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει την RAM.

Η επόμενη γενιά του XPoint επικεντρώνεται στην αύξηση της ταχύτητας, σύμφωνα με την Intel. Αλλά αν θέλουν να διπλασιάσουν τις ταχύτητες ή, όπως και η Micron, τριπλασιάσουν, τότε θα χρειαστούν είτε διπλάσια PCIe lanes (που κανείς δεν θα ήθελε) είτε να αναβαθμίσει σε PCIe 4.0, το οποίο έχει διπλάσιο εύρος ζώνης του PCIe 3.0.

Η Intel ήθελε να χτίσει την υποστήριξη PCIe 4.0 σε μια νέα αρχιτεκτονική βασισμένη σε 10nm, αλλά αναγκάστηκε να την καθυστερήσει εδώ και χρόνια. Τώρα είναι προγραμματισμένη να μπει στην παραγωγή στα τέλη του 2020, οπότε, με λίγη τύχη, θα μπορούσαμε να δούμε CPUs που υποστηρίζουν PCIe 4.0 από την Intel στις αρχές του 2021. Εν τω μεταξύ, θα αγοράζουν από την AMD.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS