ΑρχικήsecurityΜηχανή αναζήτησης για "sex hotels" ανακοίνωσε παραβίαση δεδομένων

Μηχανή αναζήτησης για “sex hotels” ανακοίνωσε παραβίαση δεδομένων

sex hotelsΗ HappyHotel, μια ιαπωνική μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείται για την εύρεση «love hotels» ή «sex hotels» αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που έλαβε χώρα στα τέλη του 2019.

Τα sex hotels, όπως μαρτυρά και το όνομά τους, είναι ξενοδοχεία που χρησιμοποιούνται κυρίως για σεξουαλικές δραστηριότητες. Οι επισκέπτες είναι παντρεμένα ζευγάρια αλλά και παράνομοι εραστές. Τα ξενοδοχεία αυτά υπάρχουν σε όλο τον κόσμο αλλά είναι περισσότερο δημοφιλή στην Ανατολική Ασία και ιδιαίτερα στην Ιαπωνία.

HappyHotel.jp: Παραβίαση δεδομένων

Αυτό που παραβιάστηκε είναι το HappyHotel.jp, ένα site που λειτουργεί παρόμοια με το Booking.com. Βοηθά τους χρήστες να βρουν το κατάλληλο ξενοδοχείο και να κάνουν κρατήσεις. Η διαφορά είναι ότι η αναζήτηση περιορίζεται σε sex hotels στην Ιαπωνία.

Η ανακοίνωση για το περιστατικό παραβίασης ήρθε από την εταιρεία, που βρίσκεται πίσω από το site, την Almex. Η εταιρεία δήλωσε ότι εντόπισε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους servers της στις 22 Δεκεμβρίου του 2019.

Οι hackers πιθανότατα κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε έναν μεγάλο αριθμό ευαίσθητων πληροφοριών των χρηστών του site.

Οι πληροφορίες που έχουν μάλλον διαρρεύσει είναι: ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, credentials (ονόματα χρήστη και κωδικοί πρόσβασης), ημερομηνίες γέννησης, πληροφορίες για το φύλο, αριθμοί τηλεφώνου, διευθύνσεις κατοικίας και στοιχεία καρτών πληρωμής.

Η Almex ανέστειλε τη λειτουργία του site και δημοσίευσε μια ειδοποίηση για την παραβίαση. Το site είναι κλειστό από τα Χριστούγεννα.

“Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη για την ταλαιπωρία και την ανησυχία που μπορεί να προκλήθηκε στους πελάτες μας και σε άλλα ενδιαφερόμενα μέρη”, ανέφερε η Almex.

Πέρα από τη HappyHotel, έκλεισε και η Loveinn Japan, μια άλλη μηχανή αναζήτησης για sex hotels, την οποία επίσης διαχειρίζεται η Almex. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρχε κάποια ειδοποίηση οπότε δεν γνωρίζουμε αν έχει λάβει χώρα κάποιο παρόμοιο περιστατικό παραβίασης δεδομένων.

Οι hackers δεν έχουν εκθέσει τα δεδομένα στο διαδίκτυο (ακόμα)

Ειδικοί ασφαλείας έχουν κάνει έρευνα και δεν έχουν εντοπίσει, ακόμα τουλάχιστον, δεδομένα των χρηστών του HappyHotel.jp.

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, καθώς τα δεδομένα που δίνονται για τις κρατήσεις σε sex hotels είναι πολύ προσωπικά. Το περιστατικό παραβίασης θυμίζει αυτό που έγινε το 2015, όταν ένας hacker έκλεψε και διέρρευσε δεδομένα από το AshleyMadison.com, ένα site γνωριμιών.

Τα δεδομένα που υπάρχουν στο HappyHotel μπορούν να εκθέσουν άτομα που είχαν επισκεφτεί sex hotels για να περάσουν τη νύχτα με τους εραστές τους. Μια τέτοια διαρροή θα μπορούσε να τους προκαλέσει μεγάλα προβλήματα.

Οι hackers μπορούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να εκβιάσουν τους «άτακτους» συζύγους και να τους ζητήσουν λεφτά για να μην αποκαλύψουν το μυστικό τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS