ΑρχικήsecurityOracle: Ανακοίνωση νέων patches με πάνω από 300 βελτιώσεις!

Oracle: Ανακοίνωση νέων patches με πάνω από 300 βελτιώσεις!

oracleΗ Oracle, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως στο χώρο της πληροφορικής, μόλις κυκλοφόρησε μία ενημερωμένη έκδοση κώδικα (patch) που περιλαμβάνει περισσότερα από 300 νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις όσον αφορά τη διαθεσιμότητα, την απόδοση, την ασφάλεια και την παραγωγικότητα των προγραμματιστών. Παράλληλα, με αφορμή τις επιθέσεις που έχουν δεχθεί μη αναβαθμισμένα συστήματα, παροτρύνει τους πελάτες της να εγκαταστήσουν τις νέες ενημερώσεις κώδικα έτσι ώστε να αποφευχθούν νέες επιθέσεις σε συστήματα ασφαλείας. Υπάρχουν δεκάδες ενημερωμένες εκδόσεις για τον Data Server της Oracle, μερικές εκ των οποίων μπορούν να αξιοποιηθούν εξ αποστάσεως χωρίς έλεγχο ταυτότητας.

Οι αναβαθμισμένες εκδόσεις της εταιρίας  έχουν την ικανότητα να διορθώσουν πάνω από 20 αδυναμίες που υπάρχουν στις εφαρμογές επικοινωνίας της. Κάποιες από τις αδυναμίες της θα μπορούσαν να τις αξιοποιήσουν οι “εισβολείς” χωρίς να απαιτείται έλεγχος ταυτότητας.patches

Επίσης, υπάρχουν πάνω από 30 ατέλειες που επηρεάζουν το Oracle WebLogic Server, το Oracle Communications Instant Messaging Server, το Enterprise Manager Ops Center, το Oracle Application Testing Suite, το Hyperion Planning και το JD Edwards Enterprise One Orchestrator.

Όσον αφορά τον επεξεργαστή CPU της Oracle που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2020,αυτός ταιριάζει με τον επεξεργαστή CPU Ιουλίου του 2018. Μία από τις ιδιότητες του επεξεργαστή CPU Ιανουαρίου του 2020 είναι ότι μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα που εμφανίζονται σε 100 περίπου προϊόντα.

Σε όλα τα προϊόντα της Oracle υπάρχουν  περίπου 200 ατέλειες που μπορεί να τις εκμεταλλευτεί κάποιος εξ αποστάσεως  χωρίς έλεγχο ταυτότητας. Η Oracle Fusion Middleware έλαβε μια μεγάλη ενημέρωση ασφαλείας με αναβαθμισμένες εκδόσεις κώδικα για 40 περίπου ευπάθειες, κάποιες εκ των οποίων θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από χάκερς.

Η Java SE της Oracle έλαβε, επίσης, μια δωδεκάδα διορθώσεων με αυτήν την ενημέρωση, που έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίζουν σφάλματα που μπορούν να αξιοποιηθούν εξ αποστάσεως χωρίς πιστοποιήσεις χρήστη.

Τέλος, ο επόμενος επεξεργαστής CPU της εταιρίας έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην αγορά το καλοκαίρι του 2020, ενώ θα ακολουθήσει και μία ενημερωμένη έκδοση το φθινόπωρο του 2020.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS