ΑρχικήinetΟ επεξεργαστής AMD Ryzen 3000 με 16 πυρήνες μπορεί να ανακοινωθεί σύντομα

Ο επεξεργαστής AMD Ryzen 3000 με 16 πυρήνες μπορεί να ανακοινωθεί σύντομα

ryzen

Πριν ακόμα από το CES 2019 τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, κυκλοφορούσαν φήμες για έναν επεξεργαστή AMD Ryzen CPU 16 πυρήνων νέας γενιάς. Ωστόσο δεν έγινε κάποια ανακοίνωση ή αναφορά στο συνέδριο. Τώρα όμως, μερικές μόλις εβδομάδες πριν από το Computex 2019, οι φήμες άρχισαν και πάλι να φουντώνουν. Ένας χρήστης του Twitter από την Ταϊλάνδη, ο TUM_APISAK, έχει δημοσιεύσει στο λογαριασμό του τις προδιαγραφές για αυτό που πιστεύει ότι είναι το δείγμα ενός επεξεργαστή Ryzen 16 πυρήνων, τις οποίες ανακάλυψε σε μία βάση δεδομένων ενός benchmark του οποίου το όνομα παραμένει άγνωστο.

Σύμφωνα με τον TUM_APISAK, ο επεξεργαστής, που ακόμα δεν έχει κάποιο όνομα, διαθέτει 16 πυρήνες, ταχύτητα ρολογιού 3.3GHz και ταχύτητα boost 4.2GHz. Το τσιπ δοκιμάστηκε σε μητρική πλακέτα με βάση τον επερχόμενο X570 platform controller. Δεν είναι γνωστές άλλες προδιαγραφές, αλλά μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτό το τσιπ υποστηρίζει multithreading για συνολικά 32 threads.

Εδώ και αρκετό καιρό ακούγονται φήμες ότι η AMD θα προσθέσει ένα νέο Ryzen 9 μοντέλο στη σειρά προϊόντων της, ώστε να ταιριάζει με το brand Core i9 της Intel για τις desktop high-end CPUs της.

Είναι πιθανό η AMD να ανακοινώσει τους επεξεργαστές της σειράς Ryzen 3000 επόμενης γενιάς στο Computex 2019. Η σειρά Ryzen 3000 θα κατασκευαστεί γύρω από την αρχιτεκτονική Zen 2, μια ανανεωμένη έκδοση των σημερινών σχεδίων Zen + και Zen που βοήθησαν την AMD να επιστρέψει σε μια ισχυρή θέση στην αγορά, μετά από πολλά χρόνια που βρισκόταν πίσω από την Intel.

Επιπλέον είναι βέβαιο ότι θα δούμε και μητρικές πλακέτες AMD X570 στο Computex 2019.

Οι ίδιοι οι αγώνες της Intel για την κατασκευή επεξεργαστών 10nm και τη διατήρηση των προμηθειών των νέων μοντέλων των 14nm θα πρέπει να βοηθήσουν την AMD βραχυπρόθεσμα. Ενώ η Intel έχει δεσμευτεί να κυκλοφορήσει τελικά τους επεξεργαστές 10nm φέτος, η AMD θα ξεκινήσει τα 7nm desktop Ryzen CPUs καθώς και τους 7nm Epyc επεξεργαστές βασισμένους στην αρχιτεκτονική «Rome» για τους servers και 7nm «Navi» GPUs για τα κέντρα δεδομένων και τις κάρτες γραφικών, όλα εντός του 2019.

Είναι πιθανό ότι η AMD θα αυξήσει τον αριθμό των πυρήνων σε όλη τη σειρά Ryzen 3000, με το μοτίβο των έξι πυρήνων και των 12 threads να γίνονται το πρότυπο για όλη τη σειρά Ryzen 3 και με επιλογές 12 και 16 πυρήνων να αποτελούν το Ryzen 7 ή την υποτιθέμενη σειρά Ryzen 9.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS