ΑρχικήinetΗ επιλογή HPC: Ένα έτος στην ανάπτυξη του επεξεργαστή

Η επιλογή HPC: Ένα έτος στην ανάπτυξη του επεξεργαστή

Σήμερα παρόλο που υπάρχουν όλο και περισσότερες εταιρείες που κυκλοφορούν επεξεργαστές για την αγορά του HPC, υπάρχουν ορισμένες επιλογές για server-based CPUs υψηλής απόδοσης. Αυτό αποτελείται από setbacks και delays στο Intel, διευρύνοντας παράλληλα τον ανταγωνισμό για την αγορά του HPC CPU.

HPC

Από την πλευρά της, η AMD έχει αρχίσει να βρίσκει επιτυχία στο brand της EPYC του server CPUs. Αν και θα πάρει χρόνο να μπει στην αγορά, η εταιρεία έχει ξεκινήσει να δίνει αποτελέσματα ανταγωνιστικής απόδοσης. Επιπλέον, η IBM έβαλε στα CPUs για το Summit σύστημα που κατέχει το κορυφαίο spot στην τελευταία λίστα του Top500. Η συγκεκριμένη λίστα έχει τα πιο ισχυρά supercomputers. Αν και η single ανάπτυξη δεν αποτελεί ένα ισχυρό μέτρο επιτυχίας, το Summit σύστημα έχει προκαλέσει πολύ ενδιαφέρον, καθώς πέντε από τους έξι φιναλίστ του Gordon Bell Prize τρέχουν τις εφαρμογές τους στο συγκεκριμένο σύστημα που τονίζει τα πλεονεκτήματα της πορείας για το CPU, ειδικά όταν συνδυάζεται με CPUs της Nvidia. Επίσης, η εταιρεία Arm αυξάνει τους ρυθμούς της, καθώς οι συνεργάτες της αυξάνουν την παραγωγή των Arm-based CPU συστημάτων για χρήση στα HPC deployments.

Υπάρχουν αρκετές chip εταιρείες που προσπαθούν να δημιουργήσουν μία βάση στην αγορά του HPC, ιδίως τα τελευταία δέκα με είκοσι χρόνια και είναι σημαντικό να δοθεί μια βιώσιμη τεχνολογία με ένα βιώσιμο οικοσύστημα για την ανάπτυξη του hardware και του software. Από τη στιγμή που έχει επιτευχθεί η παραπάνω κίνηση, τότε η Arm θα μπορεί να κυριαρχήσει στην αγορά. Η Fujitsu αποτελεί ακόμα μία εταιρεία υψηλού προφίλ, η οποία έχει δεσμευτεί για την ανάπτυξη της Arm HPC τεχνολογίας. Η εταιρεία αναπτύσσει τον δικό της Arm-based επεξεργαστή για τον δικό της υπολογιστή. Το A64FX CPU που έχει αναπτυχθεί από τη Fujitsu θα είναι ο πρώτος επεξεργαστής που θα έχει την επέκταση Scalable Vector, η οποία έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για αρχιτεκτονικές supercomputing. Μάλιστα προσφέρονται αρκετά χαρακτηριστικά, όπως το broad utility που υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, το massive parallelization μέσω της Tofu διασύνδεσης και την κατανάλωση χαμηλής ισχύος. Ήδη από τον Αύγουστο του περασμένου έτους, η Fujitsu είχε δηλώσει πως ο επεξεργαστής θα είναι ικανός να δώσει διπλή ακρίβεια με κινητό σημείο άνω των 2.7Tflops.

Από όλες τις εταιρείες, η AMD φαίνεται να προχωράει περισσότερο στην ανάπτυξη του server-based CPU, αλλά σίγουρα θα πάρει αρκετό χρόνο να σχεδιάσει νέο επεξεργαστή που θα συναντά τις απαιτήσεις των σύγχρονων workloads.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS