ΑρχικήinetΗ NVIDIA επεκτείνει την υποστήριξη G-Sync σε οθόνες FreeSync

Η NVIDIA επεκτείνει την υποστήριξη G-Sync σε οθόνες FreeSync

Η NVIDIA παρουσίασε τις πρώτες οθόνες παιχνιδιών G-Sync για PC με ρυθμό ανανέωσης 144Hz στην CES του περασμένου έτους. Έχει πλέον ανακοινώσει την επέκταση της υποστήριξης G-Sync σε άλλες οθόνες συμβατές με την τεχνολογία FreeSync της AMD. Έχουν καταχωρηθεί συνολικά 12 οθόνες FreeSync για να λάβουν την υποστήριξη G-Sync. Η υποστήριξη θα προωθηθεί μέσω αναβάθμισης software, χωρίς απαίτηση για επιπλέον hardware. Επίσης, η NVIDIA έχει επανασχεδιάσει το G-Sync HDR στο G-Sync Ultimate.

NVIDIA

 

Το G-Sync Ultimate είναι μια τεχνολογία προσαρμοστικού συγχρονισμού (sync technology) που ταιριάζει με το frame rate της οθόνης με κάρτα γραφικών NVIDIA χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο hardware. Η τεχνολογία είναι παρόμοια με την τεχνολογία FreeSync της AMD. Το πρόγραμμα G-Sync είναι ταξινομημένο σε τρία επίπεδα – G-Sync, G-Sync Compatible και G-Sync Ultimate. Οι οθόνες που υποστηρίζουν το FreeSync της AMD χαρακτηρίζονται ως συμβατές με το G-Sync.

Σύμφωνα με την NVIDIA, έχουν ελεγχθεί περίπου 400 οθόνες και μόνο 12 από αυτές επιλέχθηκαν. Σχεδιάζει να δοκιμάσει 100 ακόμη οθόνες στο εγγύς μέλλον για να ελέγξει αν είναι συμβατές με το G-Sync ή όχι. Οι δώδεκα οθόνες FreeSync που επιβεβαιώνονται για την υποστήριξη του G-Sync είναι οι Acer XG270HU, Acer XFA240, Acer XV273K, Acer XZ321Q, ASUS VG258Q, ASUS XG248, ASUS VG278Q, ASUS MG278Q, AOC G2590FX και Agon AG241QG4.

Η NVIDIA αναφέρει επίσης ότι η τεχνολογία G-Sync Ultimate θα μεταφερθεί στις οθόνες G-Sync HDR των 65 ιντσών που έχουν χαρακτηριστεί ως Display Big Gaming Display (BFGD). Ο πρώτος κατασκευαστής που θα φέρει το BFGD θα είναι η HP, η οποία θα φέρει την τεχνολογία με το Omen X 65. Η οθόνη θα διαθέτει ενσωματωμένη τηλεόραση NVIDIA Shield, rate 120Hz και φωτεινότητα 1000 nits.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS