ΑρχικήsecurityΗ Microsoft αποσύρει άμεσα επικίνδυνες αναβαθμίσεις

Η Microsoft αποσύρει άμεσα επικίνδυνες αναβαθμίσεις

Η Microsoft αποφάσισε να αποσύρει όλα τα επικίνδυνα updates για τα Office 2010 που κυκλοφόρησε λίγο νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η εταιρεία έκανε αυτή την κίνηση, διότι μεγάλος αριθμός χρηστών παρατήρησαν πως υπάρχει ένα θέμα που «ρίχνει» το Microsoft Excel.

Microsoft

Πιο συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2019 πραγματοποιήθηκαν τέσσερις αναβαθμίσεις για τα Office 2010, δύο αναβαθμίσεις για τα Office 2013 και άλλες οχτώ για τα Office 2016. Παρακάτω αναφέρονται οι αναβαθμίσεις που αποσύρθηκαν.

Αναβάθμιση για το Excel 2010: ΚΒ4461627

Αναβάθμιση για το Office 2010: KB4032217

Αναβάθμιση για το Office 2010: KB4032225

Αναβάθμιση για το Office 2010: ΚΒ4461616

Μόλις αναγνωρίστηκε το σφάλμα από την εταιρεία και συγκεκριμένα στις 5 του μήνα, δημοσιεύτηκε στο επίσημο site της, μία σελίδα με αναλυτικές πληροφορίες για την απομάκρυνση των patches με σκοπό να αποκατασταθεί η λειτουργία του Excel. Ειδικότερα, η εταιρεία εξήγησε πως μετά την εγκατάσταση της αναβάθμισης, μπορεί κανείς να εντοπίσει δυσκολίες στο Excel ή άλλες εφαρμογές της Microsoft. Για να επανέλθει η σωστή λειτουργία, είναι αναγκαίο να γίνει απεγκατάσταση της αναβάθμισης από τους ίδιους τους χρήστες, ακολουθώντας τις οδηγίες στην κατηγορία «More information». Εκεί υπάρχει ένα tutorial με σαφή βήματα για την λύση του προβλήματος, ειδικά για τα Windows 10.

Επιπλέον, η εταιρεία αποκάλυψε πως οι αναβαθμίσεις δεν είναι πλέον διαθέσιμες για τις συσκευές που δεν τις έχουν εγκαταστήσει ήδη, με σκοπό να προστατευθούν. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε πως η Microsoft κυκλοφορεί updates με σφάλματα, καθώς τον τελευταίο καιρό γίνονται έλεγχοι αρκετά συχνά τόσο για Windows 10 όσο και τα Windows 7 αλλά και για τα 8.1. Παρόλα αυτά, να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά θέματα ασφαλείας και όχι ζητήματα βελτιστοποίησης των υπηρεσίων.

Τέλος, όσον αφορά τους χρήστες, πρέπει να γνωρίζουν πως σήμερα η Microsoft φέρνει λύσεις για το productivity suite και ο πλήρης κατάλογος αλλαγών θα δημοσιευθεί παράλληλα με την κυκλοφορία καινούριων αναβαθμίσεων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS