ΑρχικήinetΠώς η AMD θα μπορούσε να πλήξει τις κάρτες γραφικών της NVIDIA;

Πώς η AMD θα μπορούσε να πλήξει τις κάρτες γραφικών της NVIDIA;

AMDΟι πωλήσεις στις κάρτες γραφικών έχουν παρουσιάσει πτώση τα τελευταία τρίμηνα επηρεάζοντας τόσο την Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD) όσο και την NVIDIA (NASDAQ: NVDA).

Σύμφωνα με τη Jon Peddie Research, υπήρξε μείωση των πωλήσεων των GPU, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018 (το τελευταίο τρίμηνο για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα).

Η NVIDIA, ωστόσο, αποτελεί εξαίρεση. Το μερίδιό της στην αγορά αυξήθηκε κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018, κατακτώντας το 74,3% της αγοράς και αφήνοντας την AMD με το υπόλοιπο 25,7%, σύμφωνα με τη Jon Peddie Research.

Αυτό δεν είναι καλό για την AMD, αν σκεφτούμε πως το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους, κατείχε πάνω από το 36% της αγοράς GPU. Οι επενδυτές πιστεύουν ότι η NVIDIA θα μπορούσε να σταματήσει να κυριαρχεί στον χώρο των καρτών γραφικών φέτος, αλλά αυτό δεν ισχύει. Ωστόσο, η AMD έχει προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες για να ξεπεράσει την NVIDIA.

Η AMD έκανε θεαματική είσοδο στο χώρο των GPU, κυκλοφορώντας την πρώτη στον κόσμο gaming card 7nm, τον Ιανουάριο. Η κάρτα γραφικών Radeon VII είναι 29% πιο ισχυρή ως προς την απόδοσή της  για gaming, σε σύγκριση με την προηγούμενη κορυφαία κάρτα. Το πιο σημαντικό είναι ότι η νέα GPU δεν καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για να έχει αυτή την απόδοση.

Αυτή τη στιγμή, αυτή η GPU δεν είναι άμεσος ανταγωνιστής της τρέχουσας κορυφαίας κάρτας της NVIDIA, της RTX 2080 Ti. Ωστόσο, ανταγωνίζεται επάξια την RTX 2080. Τα δεδομένα του Digital Trends υποδηλώνουν ότι η προσφορά της AMD μπορεί πολύ εύκολα να ξεπεράσει την RTX 2080 σε ορισμένες δοκιμές, αλλά και να αποδείξει ότι είναι εξίσου καλή με την κορυφαία κάρτα της NVIDIA. Στην πραγματικότητα, η Radeon VII έχει ξεπεράσει την RTX 2080 Ti αφού τρέχει παιχνίδια όπως το Battlefield V και το Civilization VI.

Αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό δεδομένου ότι η κάρτα γραφικών της AMD κοστίζει 699 $, ενώ η RTX 2080 Ti κοστίζει 1.199 $. Ο πιο άμεσος ανταγωνιστής, η RTX 2080, κοστίζει 799 $, οπότε η AMD παίζει έξυπνα προσφέροντας μια πιο ισχυρή κάρτα σε χαμηλότερη τιμή.

Φυσικά, η κάρτα της AMD έχει κάποια μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, καταναλώνει περίπου 20% περισσότερη ενέργεια από τη RTX 2080. Επιπλέον, η προσφορά της NVIDIA περιλαμβάνει νέες τεχνολογίες, όπως η ανίχνευση ακτίνων. Αλλά η κάρτα της AMD προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα σε χαμηλότερη τιμή, χάρη στις νέες προδιαγραφές και σε μια προηγμένη διαδικασία κατασκευής. Επιπλέον, η ανίχνευση ακτίνων δεν αποτελεί εμπόδιο για τους περισσότερους παίκτες, καθώς δεν υπάρχουν πολλά παιχνίδια που υποστηρίζουν αυτήν την τεχνολογία ακόμα.

Από την άλλη μεριά, η NVIDIA δυσκολεύεται να αλλάξει τις υψηλές τιμές των καρτών της. Η διοίκηση παραδέχθηκε πρόσφατα ότι οι gamers πιθανότατα περιμένουν κάρτες σε χαμηλότερες τιμές και η AMD θα μπορούσε πιθανότατα να επωφεληθεί από αυτή την κατάσταση, με την κυκλοφορία της Radeon VII.

Το μεγάλο σχέδιο της AMD

Ο CTO της AMD, Mark Papermaster, ανέφερε ότι η εταιρεία θα ανανεώσει τη σειρά των καρτών της το 2019, χρησιμοποιώντας αρχιτεκτονική 7nm. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να περιμένουμε από την εταιρεία να κυκλοφορήσει GPUs 7nm σε διάφορες τιμές, παρέχοντας στους gamers πρόσβαση σε ισχυρές κάρτες, που βασίζονται σε μια προηγμένη κατασκευαστική διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα είναι οικονομικές.

Η NVIDIA αναμένεται να κυκλοφορήσει τις δικές της GPU 7nm κάποια στιγμή το επόμενο έτος. Οι πωλήσεις των πιο πρόσφατων καρτών γραφικών της NVIDIA – όπως της RTX 2070 και της RTX 2080 – ήταν απογοητευτικές, μειώνοντας τα έσοδα της εταιρείας.

Η AMD τα πηγαίνει καλύτερα από την NVIDIA, καθώς τα έσοδά της έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Με αυτά τα δεδομένα, δεν θα μας φανεί περίεργο αν η AMD διατηρήσει αυτό το πλεονέκτημα και ενισχύσει το μερίδιό της στην αγορά, καθώς οι ισχυρές και οικονομικές κάρτες γραφικών της μπορεί να προσελκύσουν περισσότερους gamers.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS