ΑρχικήbusinessNvidia: Έρχονται ασυνήθιστα χαμηλά κέρδη για το 2019!

Nvidia: Έρχονται ασυνήθιστα χαμηλά κέρδη για το 2019!

Η Nvidia από εχτές έκανε κάτι που δεν συνηθίζει, καθώς έδωσε μία ανανεωμένη οικονομική εκτίμηση για το τελευταίο τρίμηνο του 2019. Η εταιρεία προειδοποίησε πως έρχονται ασυνήθιστα χαμηλά κέρδη το 2019! Ο λόγος πίσω από αυτή την εκτίμηση είναι διότι είχαν ήδη προβλεφθεί χαμηλά κέρδη από το προηγούμενο έτος και παράλληλα ο παραγωγός hardware της εταιρείας ήταν σχεδόν σίγουρος πως η χαμηλή εκτίμηση ήταν εξαρχής πολύ «υψηλή».

Nvidia

Η αρχική εκτίμηση των εσόδων τριμήνου ήταν 2.7 δισεκατομμύρια δολάρια αλλά στην πραγματικότητα έπεσε στα 2.2 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για μία αλλαγή του 19%. Σύμφωνα με τη Nvidia, το μεγαλύτερο ζήτημα σχετικά με τον πελάτη, ήταν χαμηλότερο από το ανανεωμένο, όσον αφορά τις πωλήσεις της RTX σειράς των νέων καρτών. Η συγκεκριμένη RTX σειρά είναι γεμάτη από ιδιόκτητες τεχνολογίες, όπως για παράδειγμα το raytracing επεξεργαστή και ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018 με το RTX 2080 Ti στα 1.119 δολάρια και το RTX 2080 στα 799 δολάρια.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Nvidia, αυτά τα προϊόντα έκαναν ένα επαναστατικό άλμα στην απόδοση και την καινοτομία με τη βοήθεια του raytracing και της τεχνητής νοημοσύνης αλλά κάποιοι πελάτες ίσως έχουν «καθυστερήσει» την αγορά, καθώς περιμένουν χαμηλότερες τιμές και επιπρόσθετες οδηγίες για την τεχνολογία RTX σε πραγματικά παιχνίδια.

Ο ιδρυτής της Nvidia, Jensen Huang επισήμανε πως οι οικονομικές αβεβαιότητες και οι συμφωνίες που δεν έκλεισαν το προηγούμενο μήνα ήταν οι παράγοντες που οδήγησαν στις μειωμένες εκτιμήσεις σε έναν τομέα ο οποίος είναι εξαρχής απρόβλεπτος. Αυτοί οι λόγοι λοιπόν θα οδηγήσουν στα ασυνήθιστα χαμηλά έσοδα της εταιρείας, σύμφωνα τουλάχιστον με δηλώσεις της. Ειδικότερα, ο ιδρυτής της τόνισε πως αυτές οι εκτιμήσεις αναφέρονται στο τελευταίο τρίμηνο του 2019. Παρόλα αυτά κάποιες από τις νέες κυκλοφορίες αναμένεται να αυξήσουν τα κέρδη. Τα νέα κερδοφόρα προϊόντα θα είναι η κάρτα γραφικών RTX 2060, τα νέα RTX-powered laptops και τα καινούρια προϊόντα για το κέντρο δεδομένων της που θα ικανοποιήσουν όλο και περισσότερους πελάτες που θέλουν την τεχνητή νοημοσύνη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS