ΑρχικήinetΕφαρμογή ανιχνεύει τον υποσιτισμό σε παιδιά και παρεμβαίνει άμεσα

Εφαρμογή ανιχνεύει τον υποσιτισμό σε παιδιά και παρεμβαίνει άμεσα

εφαρμογήΗ χρήση των υπηρεσιών AI της Microsoft, για την καλύτερη κατανόηση των διατροφικών αναγκών των υποσιτισμένων παιδιών, μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει το πρόβλημα της πείνας. Για την καταπολέμηση του υποσιτισμού των παιδιών, η Welthungerhilfe της Γερμανίας συνεργάστηκε με την Action Against Hunger της Ινδίας και δημιούργησαν την εφαρμογή «Child Growth Monitor».

Η εφαρμογή, η οποία ξεκίνησε δοκιμαστικά στην Ινδία, χρησιμοποιεί το Microsoft Azure και μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης (AI) για την παρακολούθηση του επιπέδου ανάπτυξης και της διατροφής των παιδιών.

Με μια 3D σάρωση, η εφαρμογή “Child Growth Monitor” χρησιμοποιεί ενσωματωμένες υπέρυθρες κάμερες και μηχανική εκμάθηση για να συγκρίνει τη σάρωση με ανθρωπομετρικά μέτρα, σύμφωνα με τηWelthungerhilfe.

Καθώς οι ερευνητές συλλέγουν δεδομένα στην εφαρμογή, οι πληροφορίες μεταφορτώνονται στο Azure Cloud. Διατροφολόγοι και επιστήμονες της πληροφορικής μπορούν να αξιολογήσουν τις 3D σαρώσεις χρησιμοποιώντας το Azure AI της Microsoft.

Οι ειδικοί θα αναλύσουν τη διατροφή και την υγεία του παιδιού και θα μοιραστούν τα συμπεράσματα με ειδικό γιατρό. Από εκεί και έπειτα, ο γιατρός μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τις ανάγκες του κάθε παιδιού.

Η ικανότητα του «Child Growth Monitor» να μαθαίνει για την κατάσταση των παιδιών με κάθε σάρωση, σημαίνει ότι τα παιδιά που έχουν ανάγκη, μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε φροντίδα ταχύτερα.

Η πείνα και η φτώχεια δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο, σύμφωνα με την Welthungerhilfe. Αν μια έγκυος γυναίκα είναι ήδη υποσιτισμένη, το μωρό της θα γεννηθεί πιθανότατα πρόωρα ή λιποβαρές.

“Επιπλέον, ένα υποσιτισμένο παιδί είναι επίσης πιο επιρρεπές στην ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών κατά την ενηλικίωση”, δήλωσε η Welthungerhilfe στην ιστοσελίδα της. “Και οι δύο περιπτώσεις μπορούν να οδηγήσουν σε μειωμένη σωματική και πνευματική ικανότητα κατά την ενηλικίωση. Έτσι οι ευκαιρίες ανάπτυξης μειώνονται, ο κίνδυνος φτώχειας αυξάνεται, ο κύκλος συνεχίζεται”.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα διεξάγεται στις ινδικές πολιτείες Maharashtra, Madhya Pradesh και Rajasthan, μέχρι τον Μάρτιο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS