ΑρχικήsecurityTo Facebook αναστέλλει χιλιάδες εφαρμογές 400 προγραμματιστών!

To Facebook αναστέλλει χιλιάδες εφαρμογές 400 προγραμματιστών!

Facebook Πριν λίγο καιρό, το Facebook δήλωσε ότι θα κάνει μια έρευνα σχετικά με τις εφαρμογές, που έχουν πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό δεδομένων των χρηστών. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, ανακοίνωσε χθες ότι προχώρησε στην αναστολή χιλιάδων εφαρμογών από περίπου 400 προγραμματιστές.

Εκπρόσωπος του Facebook είπε ότι αυτές οι εφαρμογές δεν αποτελούσαν απαραίτητα κίνδυνο για τα δεδομένα των χρηστών.

“Πολλές από αυτές τις εφαρμογές δεν λειτουργούσαν ακόμα, αλλά βρίσκονταν στη φάση των δοκιμών τους, όταν τις σταματήσαμε. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους προγραμματιστές να έχουν δοκιμαστικές εφαρμογές που δεν θα κυκλοφορήσουν ποτέ. Σε πολλές περιπτώσεις, οι προγραμματιστές δεν απάντησαν στο αίτημά μας για πληροφορίες, οπότε προχωρήσαμε σε αναστολή», είπε ακόμα.

Το Facebook δήλωσε ότι υπήρξαν και κάποιες περιπτώσεις, όπου οι εφαρμογές φαίνονταν πολύ ύποπτες. Οπότε η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισε να τις απαγορεύσει εντελώς και όχι να τις αναστείλει απλά, όπως τις άλλες.

Υπήρχαν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι εφαρμογές αυτές πήραν απαγορευτικό. Κάποιες έδιναν σε τρίτους, δεδομένα χρηστών, που πήραν από το Facebook. Άλλες δημοσιοποιούσαν τα δεδομένα, χωρίς να φροντίζουν για την προστασία της ταυτότητας των χρηστών. Με λίγα λόγια, απαγορεύτηκαν οι εφαρμογές, που παραβίαζαν τις πολιτικές του Facebook.

Μια από τις εφαρμογές στις οποίες έβαλε απαγορευτικό ήταν μια που ονομαζόταν myPersonality.

Σύμφωνα με το Facebook, το myPersonality μοιραζόταν δεδομένα χρηστών με ερευνητές και εταιρείες. Όταν το Facebook ζήτησε άδεια για να κάνει έλεγχο, οι διαχειριστές της εφαρμογής αρνήθηκαν. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θεώρησε τη συμπεριφορά αυτή ύποπτη και αποφάσισε να απαγορέψει τη λειτουργία της εφαρμογής.

Το Facebook δήλωσε ότι για τις περιπτώσεις σίγουρης κατάχρησης, ενημέρωσε τους χρήστες.

Επιπλέον, κατέθεσε αγωγές εναντίον εταιρειών, που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στον έλεγχο (π.χ. RankWave της Νότιας Κορέας) αλλά και εναντίον εταιρειών που έκαναν απάτες με διαφημίσεις (LionMobi και JediMobi) και έκλεβαν δεδομένα χρηστών μέσω εφαρμογών με quiz (Gleb Sluchevsky και Andrey Gorbachov).

Εκπρόσωποι του Facebook δηλώνουν ότι οι προσπάθειές τους να προστατεύσουν τους χρήστες τους, μετά το σκάνδαλο Cambridge Analytica, άρχισαν να έχουν αποτελέσματα.

Αρχικά, οι εδικοί ασφαλείας της πλατφόρμας προσπάθησαν να ελέγξουν εφαρμογές που είχαν πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό δεδομένων. Στη συνέχεια, όμως, εξέλιξαν τις μεθόδους τους και ήταν σε θέση να εντοπίσουν εφαρμογές που έκαναν κακή χρήση των δεδομένων και άλλες που εμπλέκονταν σε διάφορες απάτες.

Η συμφωνία του Facebook με την FTC προβλέπει ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις πολιτικές του Facebook. Όποιοι δεν συμμορφώνονται, θα δέχονται τις συνέπειες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS