ΑρχικήsecurityGoogle: Hackers ελέγχουν εδώ και χρόνια συσκευές iPhone

Google: Hackers ελέγχουν εδώ και χρόνια συσκευές iPhone

Οι ερευνητές της ομάδας ασφαλείας της Google, ανακάλυψαν κάτι πρωτοφανές. Σύμφωνα με μια σειρά ερευνών που πραγματοποίησαν, hackers είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν κινητά iPhone.

Ας δούμε όμως τι συνέβη από την αρχή. Μια ομάδα από hackers, χρησιμοποιούσε μερικά sites που είχαν μολυνθεί πιο πριν, για να εισάγει malware σε κινητά iPhone που θα έμπαιναν σε αυτά τα sites. Εκεί, δε χρειάζονταν τίποτα περισσότερο, αρκούσε μια απλή επίσκεψη του θύματος στην εκάστοτε σελίδα. Πολλές φορές, κάποιες από τις κινήσεις των hackers μπορούσαν να επηρεάσουν ακόμα και ένα updated κινητό. Αυτή η επιχείρηση κράτησε δυόμιση χρόνια.

iPhone

Τι συνέβαινε τώρα, όταν εισήγαγαν malware στο κινητό του επίδοξου θύματος; Όλα τα στοιχεία και τα μυστικά του χρήστη ήταν εκτεθειμένα. Αναρτούνταν ανά πάσα στιγμή η ακριβής θέση του χρήστη, όλοι οι κωδικοί του, οι συνομιλίες του από τα chat γνωστών εφαρμογών όπως το WhatsApp, το Telegram και το iMessage, αλλά και το database του Gmail τους.

Το μόνο θετικό ήταν ότι σε κάθε επανεκκίνηση της συσκευής, η μνήμη καθάριζε, μέχρις ότου ο χρήστης επισκεφθεί πάλι ένα από τα “πειραγμένα” sites και αρχίσει ο φαύλος κύκλος. Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει ένας ερευνητής ασφαλείας της Google, οι hackers μπορούν να διατηρήσουν πρόσβαση σε διάφορα accounts και υπηρεσίες ακόμα κι όταν χάσουν την πρόσβαση στην ίδια τη συσκευή.

Project Zero είναι μια ομάδα white-hat hackers της Google, που ψάχνουν ευπάθειες ασφαλείας στην τεχνολογία. Χαρακτηρίζεται από την πιο αμείλικτη προσέγγισή της, αφού 90 ημέρες μετά την υπόδειξη του ιού στο θύμα, εκτίθενται δημοσίως όλες οι λεπτομέρειες, είτε έχει διορθωθεί το πρόβλημα είτε όχι.

iPhone

Σύμφωνα με ερευνητές της Google, το μόνο που μπορούν να κάνουν οι χρήστες iPhone, και όχι μόνο, κινητών, είναι να κατανοήσουν ότι τέτοιες μαζικές επιθέσεις συμβαίνουν και θα εξακολουθούν να συμβαίνουν. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να συνειδητοποιήσουν, ότι αν και το κινητό είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων, εξακολουθεί να είναι μια συσκευή που μπορεί αν κάποιος την εκμεταλλευτεί να εκθέσει προσωπικά τους δεδομένα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS