Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 17:43
Αρχική inet Τεχνολογία στο σχολείο: Το μέλλον είναι η υβριδική νοημοσύνη

Τεχνολογία στο σχολείο: Το μέλλον είναι η υβριδική νοημοσύνη

Τεχνολογία Τα τελευταία δύο χρόνια, η Microsoft έχει αρχίσει να σκέφτεται πώς θα μοιάζει η “σχολική τάξη του 2030“. Στο συνέδριο Bett που διεξάγεται στο Λονδίνο και σχετίζεται με την εκπαίδευση και την τεχνολογία, η εταιρεία έδωσε μια εικόνα για το πώς οραματίζεται τη σχολική τάξη της επόμενης δεκαετίας.

Στις μέρες μας, πολλοί καθηγητές και γονείς αναφέρουν ότι τα smartphones και άλλα τεχνολογικά προϊόντα αποσπούν την προσοχή των μαθητών. Σύμφωνα με τη Microsoft, η νέα γενιά μαθητών του 2030, θα είναι μια ομάδα “σούπερ-ανθρώπων”, που θα μπορεί να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητές της χάρη στην υβριδική νοημοσύνη.

Πρόκειται για έναν συνδυασμό της ανθρώπινης και υπολογιστικής (μηχανικής) νοημοσύνης, που αποσκοπεί στην επέκταση της ανθρώπινης διάνοιας. Σύμφωνα με τη Microsoft, αυτό θα επιτευχθεί μέσω “ουσιαστικών” αλληλεπιδράσεων μεταξύ μαθητών και τεχνολογίας.

Ο Daniel McDuff, ερευνητής της Microsoft, εξήγησε ότι μιλάμε για υβριδική νοημοσύνη, όταν η τεχνολογία είναι στην υπηρεσία του χρήστη. Όχι όταν συμβαίνει το αντίστροφο. “Οι περισσότερες τεχνολογίες σήμερα έρχονται με τη μορφή οθονών που ζητούν συνεχώς την προσοχή μας”, είπε. “Η τεχνολογία θα έπρεπε να αυξήσει την παραγωγικότητα, έτσι δεν είναι”;

“Η συνεργασία μεταξύ ανθρώπων και AI θα μπορούσε να μας δώσει σχεδόν υπεράνθρωπες δυνάμεις στον τομέα της μάθησης, αλλά είναι σημαντικό αυτά τα συστήματα να δουλεύουν για μας, για να επιτύχουμε αυτό που θέλουμε”.

Συγκεκριμένα, η Microsoft υποστηρίζει ότι η υβριδική νοημοσύνη θα είναι πιο αποτελεσματική στα σχολεία όταν θα είναι σε θέση να βοηθήσει τους ανθρώπους να μάθουν κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες.

Ο McDuff παρουσίασε ένα project, στο οποίο εργάζεται. Πρόκειται για έναν βελτιωμένο προσωπικό ψηφιακό βοηθό που θα μπορούσε να βοηθήσει τους μαθητές να επιτύχουν συγκεκριμένα καθήκοντα. Στην αρχή της ημέρας, ο βοηθός ρωτά το χρήστη “τι θέλει να επιτύχει;” και έπειτα φτιάχνει ένα πρόγραμμα και κανονίζει το χρόνο για να επιτευχθούν συγκεκριμένα καθήκοντα.

Όταν πλησιάζει η ώρα επίτευξης του στόχου, ο βοηθός ρωτά τον χρήστη για το πώς θέλει να ολοκληρώσει το στόχο. Όταν ολοκληρωθεί, ρωτά το χρήστη πώς αισθάνονται και αν θέλει να το επαναλάβει.

“Βοηθά τους ανθρώπους να ολοκληρώσουν τους στόχους τους”, δήλωσε ο McDuff, “έτσι ώστε να είναι πιο παραγωγικοί και συγκεντρωμένοι”.

Επίσης, σύμφωνα με τον ειδικό, γίνεται σωστός προγραμματισμός ώστε να μην επηρεάζεται ο προσωπικός χρόνος.

Η υβριδική νοημοσύνη περιλαμβάνει, επίσης, τη χρήση AI εργαλείων, που βοηθούν στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο συνεργάζονται οι μαθητές. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους ερευνητές να εντοπίσουν διάφορες παραμέτρους, που μέχρι τώρα δεν είχαν γίνει αντιληπτές. Για παράδειγμα, η AI τεχνολογία θα μπορούσε να δείξει την ανάγκη ύπαρξης ενός “αρχηγού” μέσα σε μια ομάδα, ή να εντοπίσει τις ασυνείδητες προκαταλήψεις που υπάρχουν όταν οι μαθητές αλληλεπιδρούν.

Η τεχνολογία που στηρίζεται στην υβριδική νοημοσύνη, έχει πολλές άλλες εφαρμογές στην τάξη. Κάποιες μορφές εντοπίζονται ήδη στην σχολική τάξη του 2020. Περιλαμβάνουν εργαλεία AR και VR, τα οποία, σύμφωνα με τον McDuff, επιτρέπουν στους μαθητές να “χρησιμοποιούν την τεχνολογία στη συγκεκριμένη στιγμή και να μην κολλάνε σε μια οθόνη”.

Η Microsoft εργάζεται συνεχώς για τη δημιουργία εργαλείων που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση και βοηθούν τους μαθητές.

Για παράδειγμα, το presentation translator της Microsoft, ένα PowerPoint plugin, δημιουργεί υπότιτλους σε πραγματικό χρόνο (την ώρα που μιλάει ο δάσκαλος), ενώ τα AI εργαλεία αναγνώρισης ομιλίας και μετάφρασης επιτρέπουν στους μαθητές να ακούν ό,τι λέγεται στη μητρική τους γλώσσα.

Ο Anthony Salcito, αντιπρόεδρος της Microsoft Education, είπε: “Πρέπει να αναγνωρίσουμε την ανάγκη να αξιοποιηθεί η υβριδική νοημοσύνη για να μπορέσουμε να επιτύχουμε περισσότερα. Με τη νέα τεχνολογία, θα έχουμε διαφορετικά μαθησιακά επιτεύγματα”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Το malware Zeus Sphinx επωφελείται από τον κορωνοϊό και επανεμφανίζεται

Μετά από χρόνια αδράνειας, το malware Zeus Sphinx ανασταίνεται για να επωφεληθεί από την πανδημία του κορωνοϊού σε ένα νέο κύμα απάτης.

Η ομάδα Formula 1 της Mercedes παρασκευάζει μηχανήματα υποστήριξης αναπνοής για τους ασθενείς του Κοροναϊού σε λιγότερο από 100 ώρες

Η ομάδα της Formula 1 της Mercedes συνεργάστηκε με γιατρούς και μηχανικούς από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου σε μία προσπάθεια να κατασκευάσουν...

Προσοχή: ψεύτικες ιστοσελίδες πουλάνε μάσκες για τον κορωνοϊό

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται την κατάσταση που έχει προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού...

OnePlus 8: Διέρρευσαν πληροφορίες για νέα χρώματα

Νέες διαρροές χαρακτηριστικών του OnePlus 8 κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ τη τελευταία εβδομάδα. Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες,...

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε και να αλλάζετε το φόντο στο Zoom

Αδιαμφισβήτητα, μία από τις πιο δημοφιλείς και ιδανικές εφαρμογές, ιδιαίτερα κατά την πανδημία του Κοροναϊού, είναι το Zoom. Παρά τις ανησυχίες που...

Η Cosmote δίνει 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων

Cosmote: Δίνει 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων: Στη δωρεά 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων...

Amazon απεργία: Εργαζόμενοι ζητούν το κλείσιμο εγκατάστασης λόγω κορωνοϊού

Απεργία κάνουν οι υπάλληλοι της Amazon λόγω των συνθηκών εργασίας εν μέσω κορωνοϊού. Οι...

Η χρήση RDP και εταιρικών VPN έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω Κοροναϊού

Κατά την πανδημία του Κοροναϊού, η χρήση τεχνολογιών απομακρυσμένης πρόσβασης έχει αυξηθεί σε εντυπωσιακό βαθμό. Συγκεκριμένα, η χρήση RDP(Remote Desktop Protocol) και...

Η Σαουδική Αραβία κατασκοπεύει κινητά μέσω ευπαθειών στο SS7

Εδώ και πολύ καιρό, οι εμπειρογνώμονες και οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας, προειδοποιούν για την ύπαρξη ελαττωμάτων...

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας υπονομεύει την απειλή του Κοροναϊού για την οικονομία

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας ζωγράφισε μια εικόνα που περνά ένα αισιόδοξο μήνυμα για την απειλή του Κοροναϊού, αναφέροντας ότι η μεγαλύτερη...