Αρχικήsecurity52 hackers διείσδυσαν στα συστήματα του αμερικανικού στρατού

52 hackers διείσδυσαν στα συστήματα του αμερικανικού στρατού

στρατού Πριν δύο-τρεις μήνες (Οκτώβριος-Νοέμβριος), 52 hackers κατάφεραν να διεισδύσουν στα συστήματα του αμερικανικού στρατού. Ωστόσο, αυτό έγινε στα πλαίσια μιας εκδήλωσης, που είναι γνωστή ως “Hack the Army” και γίνεται κάθε χρόνο (από το 2016). Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας (από το τμήμα της ψηφιακής άμυνας) δήλωσε ότι η παραβίαση των συστημάτων από τους hackers αυτούς, στην πραγματικότητα ενισχύει την ασφάλεια των συστημάτων του στρατού.

Είναι ασφαλές να διεισδύουν hackers στα συστήματά μας, ακόμα και εν γνώσει μας; Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση. Στην πραγματικότητα, οι hackers δεν χρειάζονται πρόσκληση για να παραβιάσουν τα συστήματα και τα δίκτυα ενός οργανισμού. Πρόσφατα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποίησε τους χρήστες να ενημερώσουν ένα συγκεκριμένο VPN, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος επίθεσης. Επίσης, το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης και η Νέα Ορλεάνη έπεσαν θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι ethical hackers απέκτησαν πρόσβαση στα συστήματα του αμερικανικού στρατού, μετά από πρόσκληση. Το “Hack Army 2.0” ήταν μια επιχείρηση που διοργανώθηκε από τον ίδιο το στρατό των Η.Π.Α., σε συνεργασία με ένα bug bounty πρόγραμμα, που ονομάζεται “HackerOne” και την υπηρεσία Ψηφιακής Άμυνας.

Τι είναι το HackerOne;

Το HackerOne είναι μια πλατφόρμα, στην οποία οι hackers μπορούν να δοκιμάσουν διάφορα exploits και ευπάθειες. Οι καλύτεροι hackers μπορούν να κερδίσουν εκατομμύρια δολάρια μέσα από αυτή τη δουλειά. Μάλιστα ένας από αυτούς κατάφερε να χακάρει το ίδιο το πρόγραμμα. Αυτό από μόνο του δείχνει τις ικανότητες των hackers, που εγγράφονται στο HackeOne.

Στόχος, λοιπόν, της εκδήλωσης “Hack Army 2.0” είναι ο εντοπισμός και η ανάλυση οποιασδήποτε απειλής και ευπάθειας, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ασφάλεια του αμερικανικού στρατού. Αυτός ο έλεγχος είναι απαραίτητος γιατί μπορεί να κρατήσει μακριά από τον αμερικανικό στρατό άλλους κακόβουλους hackers, όπως για παράδειγμα τις hacking ομάδες του Ιράν. Οι ethical hackers ανακαλύπτουν τις ευπάθειες και τις διορθώνουν, ώστε να μην μπορούν να τις εκμεταλλευτούν άλλοι.

Εντοπίστηκαν 146 σφάλματα

Οι hackers που συμμετείχαν στο “Hack Army 2.0” ανακάλυψαν πολλά κενά ασφαλείας στα συστήματα, τα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από ξένους hackers για την πραγματοποίηση κυβερνοεπιθέσεων. Ο αμερικανικός στρατός επιβράβευσε τους hackers με $ 274.000.”Η δουλειά των hackers μπορεί να βοηθήσει το στρατό να αυξήσει τις άμυνές του και να επιτύχει τη μέγιστη ασφάλεια”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Alex Romero.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS