ΑρχικήsecurityMitsubishi Electric: Κινέζοι hackers πίσω από την παραβίαση συστημάτων;

Mitsubishi Electric: Κινέζοι hackers πίσω από την παραβίαση συστημάτων;

Mitsubishi ElectricΗ Mitsubishi Electric, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών προϊόντων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, αποκάλυψε ένα σημαντικό περιστατικό παραβίασης, μέσω μιας ανακοίνωσης στο website της.

Στην πραγματικότητα, η hacking επίθεση έλαβε χώρα πέρσι, στις 28 Ιουνίου 2019. Η έρευνα ξεκίνησε το Σεπτέμβριο αλλά η εταιρεία το ανακοίνωσε σήμερα. Ήδη δύο τοπικές εφημερίδες, η Asahi Shimbun και η Nikkei είχαν κάνει κάποιες αναφορές στο hacking περιστατικό.

Και οι δύο εφημερίδες είχαν πει ότι η επίθεση προέρχεται πιθανότατα από μια κινεζική hacking ομάδα, που ειδικεύεται στην κατασκοπεία και είναι γνωστή με τα ονόματα Tick και Bronze Butler. Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη ομάδα έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις εταιρείες ασφαλείας στον κυβερνοχώρο, καθώς έχει στοχεύσει πολλές ιαπωνικές εταιρείες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το περιστατικό παραβίασης ανακαλύφθηκε όταν το προσωπικό της Mitsubishi Electric βρήκε ένα ύποπτο αρχείο σε έναν από τους servers της εταιρείας.

Στη συνέχεια, ανακάλυψαν ότι η εισβολή εντοπίστηκε σε ένα παραβιασμένο λογαριασμό ενός υπαλλήλου.

Οι hackers απέκτησαν πρόσβαση στα εσωτερικά συστήματα της Mitsubishi Electric και κατάφεραν τελικά να διεισδύσουν στα δίκτυα 14 τμημάτων της εταιρείας (π.χ. τμήμα πωλήσεων και διοικητικά γραφεία).

Σύμφωνα με τις εφημερίδες, η hacking ομάδα κατάφερε να κλέψει ευαίσθητα δεδομένα της εταιρείας. Η Nikkei, συγκεκριμένα, έγραψε ότι οι hackers παραβίασαν “δεκάδες υπολογιστές και servers στην Ιαπωνία και στο εξωτερικό” και έκλεψαν αρχεία 200 MB.

Η Mitsubishi Electric παραδέχτηκε ότι το περιστατικό παραβίασης έλαβε χώρα αλλά αρνήθηκε τις δηλώσεις σχετικά με την κλοπή πληροφοριών για τους επιχειρηματικούς εταίρους της και για συμβόλαια.

Η εταιρεία δήλωσε ότι διερευνά το περιστατικό, αλλά οι hackers έκαναν καλή δουλειά και δυσκολεύουν τους ερευνητές.

Ιαπωνία: Σοβαρό χαρακτηρίστηκε το περιστατικό στη Mitsubishi Electric

Στην Ιαπωνία, το περιστατικό θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρό. Ο λόγος είναι ότι η Mitsubishi Electric είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ιαπωνίας στον τομέα της άμυνας και των υποδομών και ο εξοπλισμός της χρησιμοποιείται από το στρατό, τις τηλεπικοινωνίες, τους σιδηροδρόμους και το ηλεκτρικό δίκτυο της Ιαπωνίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS