ΑρχικήsecurityΗ χρήση "παλιών" smartphones θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά σας

Η χρήση “παλιών” smartphones θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά σας

smartphones Κάποιοι ερευνητές ασφαλείας αποκάλυψαν ότι η χρήση παλιών iPhone και Android smartphones μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους χρήστες, καθώς είναι ευάλωτα σε hacking επιθέσεις. Οι επιθέσεις μπορούν να στοχεύουν είτε στην κατασκοπεία των χρηστών είτε στην κλοπή προσωπικών πληροφοριών.

Τι εννοούμε παλιό τηλέφωνο; Εννοούμε τα τηλέφωνα που δεν έχουν λάβει ενημερώσεις λογισμικού για ένα ή δύο χρόνια.

Ένας ερευνητής ασφαλείας από το Comparitech.com, ο Brian Higgins, δήλωσε: “Τα μη υποστηριζόμενα λογισμικά και hardware αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τους καταναλωτές, καθώς δεν υπάρχει καμία προστασία από τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο“. Είπε, ακόμα, ότι οποιαδήποτε ευπάθεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους hackers και οι χρήστες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να το αποτρέψουν αφού δεν μπορούν να κατεβάσουν λογισμικό προστασίας από ιούς. Οι μη υποστηριζόμενες συσκευές δεν δέχονται ενημερώσεις ασφαλείας, γεγονός που τις καθιστά “απίστευτα ευάλωτες”.

Ο ειδικός είπε, επίσης, ότι είναι συγκλονιστικό το πόσο γρήγορα σταματούν “να υποστηρίζονται” τα smartphones. Για παράδειγμα, οποιαδήποτε συσκευή πριν από το iPhone 6 (συμπεριλαμβανομένου του iPhone 6) δεν μπορεί να ενημερωθεί με το πιο πρόσφατο λογισμικό iOS 13 από την Apple.

Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για τα Android τηλέφωνα. Οι ειδικοί λένε ότι πολλά από αυτά τα smartphones σταματούν να λαμβάνουν ενημερώσεις, μετά από μόλις δύο ή τρία χρόνια.

Υπήρχαν μάλιστα ορισμένες περιπτώσεις, κατά τις οποίες τα Android τηλέφωνα έπαψαν να λαμβάνουν ενημερώσεις μετά από ένα μόλις έτος ή και νωρίτερα. Οι κακόβουλοι hackers θεωρούν ότι αυτές οι παλιές συσκευές είναι εύκολοι στόχοι. Επομένως, όλοι πρέπει να ελέγχουμε αν οι συσκευές μας εξακολουθούν να λαμβάνουν ενημερώσεις, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι παραμένουμε ασφαλείς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS