Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 08:07
Αρχική security Κίνδυνος για ασθενείς! Ευπάθειες επηρεάζουν συσκευές της GE Healthcare

Κίνδυνος για ασθενείς! Ευπάθειες επηρεάζουν συσκευές της GE Healthcare

GE HealthcareΗ ερευνητική ομάδα της CyberMDX, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην ασφάλεια οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης, αποκάλυψε την ύπαρξη έξι ευπαθειών που ονομάζονται Mdhex και επηρεάζουν επτά συσκευές της GE Healthcare που παρακολουθούν την κατάσταση των ασθενών.

Οι συσκευές αυτές τοποθετούνται κοντά στα κρεβάτια των ασθενών, συλλέγουν ιατρικά δεδομένα και τα στέλνουν σε έναν server. Ο server παρακολουθείται από τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Σύμφωνα με τους ερευνητές της CyberMDX, οι ευάλωτες GE Healthcare συσκευές είναι οι εξής:

  • Central Information Center (CIC), εκδόσεις 4.x και 5.x
  • CARESCAPE Central Station (CSCS), εκδόσεις 1.x και 2.x
  • CARESCAPE Telemetry Server, εκδόσεις 4.3, 4.2 και παλαιότερες
  • Apex Pro Telemetry Server / Tower, εκδόσεις 4.2 και παλαιότερες
  • B450 patient monitor, έκδοση 2.x
  • B650 patient monitor, εκδόσεις 1.x και 2.x
  • B850 patient monitor, εκδόσεις 1.x και 2.x

Σύμφωνα με τους ειδικούς της CyberMDX, η εκμετάλλευση των ευπαθειών Mdhex μπορεί να επιτρέψει σε έναν εισβολέα να αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο ενός νοσοκομείου, να πάρει τον έλεγχο των συσκευών και να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών.

Πέρα από την αποκάλυψη της CyberMDX, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας δημοσίευσε συμβουλές, οι οποίες έχουν στόχο να προειδοποιήσουν τους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης για τις ευπάθειες MDhex.

Μια μέθοδος μετριασμού του κινδύνου είναι η τοποθέτηση των GE Healthcare συσκευών σε ξεχωριστά δίκτυα. Αυτές οι συσκευές δεν πρέπει να είναι στο ίδιο δίκτυο με τα υπόλοιπα νοσοκομειακά συστήματα.

Τα patches θα είναι έτοιμα κατά το 2ο τρίμηνο του 2020

Προς το παρόν δεν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις ασφαλείας. Ένας εκπρόσωπος της GE Healthcare δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα patch κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της CyberMDX, οι ευπάθειες είναι πάρα πολύ σοβαρές.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της GE Healthcare είπε ότι η κατάσταση είναι μεν σοβαρή, αλλά όχι τόσο τραγική όσο παρουσιάζεται.

Η εταιρεία είπε, επίσης, ότι εάν οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης ρυθμίζουν σωστά τις συσκευές και τις τοποθετούν σε απομονωμένα δίκτυα, ο κίνδυνος είναι ακόμα μικρότερος.

Τα νοσοκομεία έχουν ενημερωθεί από πέρυσι

Η GE Healthcare γνωρίζει τη ύπαρξη αυτών των σφαλμάτων από πέρυσι, παρόλο που η αποκάλυψη έγινε σήμερα. Όλο αυτό το διάστημα η εταιρεία προσπαθούσε να μειώσει τον κίνδυνο ενημερώνοντας τα νοσοκομεία για να λάβουν μέτρα ασφαλείας.

“Η GE Healthcare άρχισε να στέλνει επιστολές στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο στις 12 Νοεμβρίου 2019, για να τους υπενθυμίσει την ανάγκη για σωστή διαμόρφωση των δικτύων παρακολούθησης ασθενών”, δήλωσε εκπρόσωπος της GE.

“Συμβουλεύουμε τους πελάτες μας να διασφαλίζουν ότι τα δίκτυά τους είναι σωστά ρυθμισμένα και απομονωμένα ώστε να προστατευτούν από αυτές τις πιθανές επιθέσεις και να μετριάσουν τον κίνδυνο”.

Η GE Healthcare δήλωσε, επίσης, ότι σχεδιάζει να δημοσιεύσει αυτή την προειδοποίηση στο web portal της για να γίνει ευρέως γνωστή.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ευπάθειες αυτές έχουν χρησιμοποιηθεί από hackers.

Πέρα από τις MDhex ευπάθειες, η GE Healthcare αντιμετώπισε και άλλα ζητήματα ασφαλείας το προηγούμενο έτος. Η CyberMDX διαπίστωσε ευπάθειες και σε αρκετά μηχανήματα αναισθησίας της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Hackers από το Βιετνάμ χρησιμοποιούν νέο macOS backdoor

Οι ερευνητές της Trend Micro έχουν εντοπίσει ένα νέο macOS backdoor που πιστεύουν ότι χρησιμοποιείται από τη hacking ομάδα του Βιετνάμ, OceanLotus.

Διευθυντής εταιρείας μάρκετινγκ αποκλείστηκε απ’τα καθήκοντά του επειδή πραγματοποίησε ενοχλητικές κλήσεις

Στον διευθυντή μιας εταιρείας μάρκετινγκ απαγορεύτηκε να ασκήσει το επάγγελμά του σε αυτή την θέση για έξι χρόνια, καθώς φέρεται να πραγματοποίησε...

AstraZeneca: Βορειοκορεάτες hackers επιτέθηκαν στην εταιρεία

Το προσωπικό της βρετανικής εταιρείας βιοφαρμακευτικών προϊόντων AstraZeneca, η οποία διεξάγει κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό, που ανέπτυξε από κοινού...

Δύο στα επτά email που στάλθηκαν κατά το Black Friday ήταν κακόβουλα!

Ειδικοί ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι δύο στα επτά email που στάλθηκαν την ημέρα του Black Friday ήταν κακόβουλα. Η Vade Secure ισχυρίζεται ότι...

Η APT ομάδα πίσω από την επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε με νέες επιθέσεις

Σύμφωνα με την Check Point, η APT ομάδα πίσω από την hacking επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε. Οι ερευνητές ασφαλείας της εταιρείας αποκάλυψαν...

Να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον Password Manager μου;

Στην εποχή μας, που ο καθένας διαθέτει πολλούς λογαριασμούς, η χρήση ενός Password Manager είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε...

Ιταλία: Χάκερς έκλεψαν 800.000€ από 35 ATM με Black Box επίθεση!

Χάκερς έκλεψαν χρήματα από τουλάχιστον 35 ATM που λειτουργούν σε τράπεζες στην Ιταλία, με μια νέα τεχνική Black Box επίθεσης. Οι καραμπινιέρι...

Hacker πουλά email credentials που ανήκουν σε υψηλόβαθμα στελέχη

Ένας hacker πουλά credentials για λογαριασμούς email που ανήκουν σε εκατοντάδες υψηλόβαθμα στελέχη (C-level) εταιρειών από όλο τον κόσμο.

Kaspersky: Μικρότερο το κόστος παραβιάσεων για επιχειρήσεις που είναι ειλικρινείς

Όπως αποκάλυψε μία νέα έρευνα της Kaspersky, όσες επιχειρήσεις αποκαλύπτουν ότι έπεσαν θύματα παραβίασης, έχουν 40% λιγότερες οικονομικές ζημιές.

Κομητεία της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα στους χάκερς του DoppelPaymer ransomware

Η κομητεία Ντέλαγουερ της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα σε χάκερς που μόλυναν τα συστήματά της με το DoppelPaymer ransomware το προηγούμενο Σαββατοκύριακο....