Κυριακή, 2 Αυγούστου, 23:04
Αρχική security Πως ένας προγραμματιστής μπορεί να προστατεύσει το API λογισμικό του;

Πως ένας προγραμματιστής μπορεί να προστατεύσει το API λογισμικό του;

Πως ένας προγραμματιστής μπορεί να προστατεύσει το API λογισμικό του; H ολοένα αυξανόμενη εξέλιξη της τεχνολογίας εντείνει την τάση παραβίασης συστημάτων ασφαλείας σε ανησυχητικό βαθμό. Με άλλα λόγια, τα λογισμικά συστήματα καλούνται να αντιμετωπίσουν υψηλότερα επίπεδα και μεγαλύτερη συχνότητα παράνομων δραστηριοτήτων και παραβιάσεων. Επομένως είναι απαραίτητη η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις τάσεις στις παραβιάσεις της ασφάλειας, τον εντοπισμό τους και την εξουδετέρωσή τους.

Λογισμικά API: κίνδυνοι και τρόποι προστασίας τους προγραμματιστής Οι κίνδυνοι ασφάλειας των API (Application programming interface) που πρέπει να αποφεύγονται από τους προγραμματιστές λογισμικών συστημάτων είναι οι ακόλουθοι:

  1. Object Level Authorization: σε μία τέτοια περίπτωση αυξάνονται οι πιθανότητες οι χάκερς να εισβάλλουν στα συστήματα ελέγχου και να αποκτήσουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων.
  2. User Authentication: όταν η διαδικασία της ταυτοποίησης δε γίνεται σωστά, δίνεται η δυνατότητα στους χάκερς να εισβάλλουν στα προσωπικά στοιχεία του χρήστη και να τα κλέψουν.
  3. Υπερβολική έκθεση δεδομένων: αυτό συμβαίνει, όταν οι προγραμματιστές τείνουν να εκθέτουν όλες τις ιδιότητες των αντικειμένων, χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ατομική ευαισθησία, ενώ δεν φιλτράρουν τα δεδομένα, προτού τα εμφανίσουν στον χρήστη.
  4. Έλλειψη πόρων και περιορισμός κόστους: συνήθως, τα λογισμικά API  δεν θέτουν τους απαραίτητους περιορισμούς στην ποσότητα των πόρων που μπορούν να ζητηθούν από τον χρήστη. Αυτό όχι μόνο μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του διακομιστή API, οδηγώντας σε απόρριψη της υπηρεσίας (DoS), αλλά επίσης, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραβίασης του ελέγχου ταυτότητας.
  5. Λανθασμένες λειτουργίες: όπου δεν υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ διοικητικών και τακτικών λειτουργιών καθώς και πολιτικών ελέγχου πρόσβασης, με διαφορετικές ιεραρχίες, ομάδες και ρόλους, αυξάνονται οι πιθανότητες παραβίασης των λογισμικών.
  6. Μαζική εκχώρηση: προκύπτει όταν δεν ελέγχονται σωστά οι ιδιότητες των δεδομένων.
  7. Security Misconfiguration: αυτό το ελάττωμα εμφανίζεται όταν υπάρχουν, ατελείς ή ad-hoc ρυθμίσεις, ανοιχτή αποθήκευση cloud, εσφαλμένες επικεφαλίδες HTTP, περιττές μέθοδοι HTTP, επιτρεπτή κοινή χρήση πόρων (CORS) που περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες.
  8. Injection: εμφανίζονται συχνά σφάλματα που σχετίζονται με την Έγχυση, όπως SQL, NoSQL, και Εντολή Έγχυσης, όταν αναξιόπιστα δεδομένα, αποστέλλονται σε έναν διερμηνέα ως μέρος εντολής ή ερωτήματος.
  9. Ακατάλληλο Assets Management: τα API εκθέτουν περισσότερα τελικά σημεία, με κατάλληλη και ενημερωμένη τεκμηρίωση, χαρακτηριστικό πολύ σημαντικό.
  10. Ανεπαρκές Logging & Monitoring: όταν υπάρχει, ανεπάρκεια στην καταγραφή και στην παρακολούθηση, η συνέπεια είναι η αναποτελεσματική και μη αποδοτική ολοκλήρωση και αναφορά περιστατικών.

Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα βασικά πράγματα που πρέπει να διαθέτει η ασφάλεια του λογισμικού για να αποφευχθούν οι παραβιάσεις της.  Λογισμικά API: κίνδυνοι και τρόποι προστασίας τους Αναμφισβήτητα, οι χάκερς αναζητούν πάντα αφορμές και “τρύπες” για να παραβιάσουν διάφορα συστήματα ασφαλείας και λογισμικά. Αυτό το πετυχαίνουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό καθώς πάντοτε υπάρχουν κενά και σφάλματα στα συστήματα ασφαλείας. Επομένως οι εταιρίες ασφάλειας λογισμικού πρέπει να ενημερώνονται καταλλήλως για τις τάσεις που κυριαρχούν στις παραβιάσεις της ασφάλειας του λογισμικού και να διασφαλίζουν ότι ενημερώνεται το προσωπικό τους. Μόλις προκύψει ένα πρόβλημα, το λογισμικό πρέπει να αναλυθεί και να αποκατασταθεί.Τέλος είναι σημαντικό να γίνονται πολλές δοκιμές και να υπάρχουν ισχυρά εργαλεία και που θα μπορούν να βρουν το σφάλμα και να το διορθώσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

LIVE NEWS

Οι 3 κορυφαίες εφαρμογές για εκμάθηση ξένων γλωσσών

Με αφορμή την πανδημία του Covid-19, μπορείτε να κάνετε κάτι δημιουργικό εξ’ αποστάσεως, όπως είναι η εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσα από εφαρμογές.

Tο 90% των οργανισμών καθυστερεί τα project ασφαλείας λόγω COVID-19

Σύμφωνα με την Tanium, εταιρεία ασφαλείας και διαχείρισης endpoint συστημάτων, πάνω από το 90% των οργανισμών παγκοσμίως αναγκάστηκε να καθυστερήσει βασικά project...

Τα 4 καλύτερα Bluetooth ηχεία με υποστήριξη aptX!

Εάν γνωρίζετε αρκετά για τους κωδικοποιητές Bluetooth, τότε θα συμφωνήσετε ότι ο aptX φέρνει δύο σημαντικά ασύρματα στοιχεία που κάνουν τα ηχεία...

Γιατί οι κρατικοί χάκερς εστιάζουν περισσότερο στην κλοπή credentials;

Με την πάροδο των χρόνων εμφανίζονται όλο και περισσότερες αλλά και πιο προηγμένες απειλές στον κυβερνοχώρο. Πολλές φορές κρατικοί χάκερς πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις,...

System76: Ανακοίνωσε νέο πληκτρολόγιο κατάλληλο για key remap

Για τα τελευταία 10 χρόνια, η εταιρία System76 έχει δημιουργήσει πολλά από τα καλύτερα Linux laptops στην...
00:02:04

Το Perseverance εκτοξεύτηκε με επιτυχία και οδεύει προς τον Άρη

Το Perseverance rover και το ελικόπτερο Ingenuity βρίσκονται στο δρόμο για τον Άρη, ξεκινώντας την προσπάθεια τους να βρουν αρχαία σημάδια ζωής,...

Nvidia: Ένα βήμα πριν την εξαγορά της Arm από τη SoftBank;

Η Nvidia βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της Arm, της γνωστής εταιρείας παραγωγής chip, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Βατικανό δέχτηκε επίθεση από Κινέζους χάκερς!

Όταν γίνεται λόγος για κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο, το Βατικανό ίσως να μη φαίνεται ένας προφανής στόχος. Παρόλα αυτά, τώρα βρέθηκε στο στόχαστρο...

Telegram εναντίον Apple για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ

Μία από της δημοφιλέστερες εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, η Telegram έχει καταθέσει μία καταγγελία εναντίον της Apple, αφού όπως ισχυρίζεται καταπατά την...

CCleaner: Τα Windows το επισήμαναν ως δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό

Το CCleaner κρίθηκε ως «δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό» από το Microsoft Defender, το ενσωματωμένο antivirus των Windows 10.