ΑρχικήsecurityΟ ΟΗΕ απαγόρευσε το WhatsApp για τους αξιωματούχους του

Ο ΟΗΕ απαγόρευσε το WhatsApp για τους αξιωματούχους του

WhatsApp

Ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ, δήλωσε ότι ο οργανσιμός έχει απαγορέυσει στους αξιωματούχους του, τη χρήση του WhatsApp ως μέσω επικοινωνίας, καθώς δεν το θεωρεί μία ασφαλή πλατφόρμα.

Η απόφαση αυτή, έρχεται αφού ο ΟΗΕ κατηγόρησε την Σαουδική Αραβία ότι χάκαρε το κινητό του CEO της Amazon και ιδιοκτήτη της Washington Post, Jeff Bezos,μέσω του WhatsApp λογαριασμού του.

Ο εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ δήλωσε επίσης ότι έχουν σχετικές πληροφορίες που υποδηλώνουν τη συμμετοχή του Mohammed bin Salman, πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας και διάδοχο του θρόνου, σε αυτή την υπόθεση.

Βάσει μιας εγκληματολογικής έκθεσης που πραγματοποιήθηκε από την FTI, τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν έρευνα από τις ΗΠΑ και άλλες σημαντικές αρχές. Οι αναφορές έλεγαν ότι το iPhone του Jeff Bezos χακαρίστηκε μέσω ενός κακόβουλου αρχείου βίντεο, το οποίο εστάλη από έναν λογαριασμό WhatsApp που χρησιμοποιείται από τον πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας.

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Antonio Guterres, είχε επικοινωνία με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας ή οποιονδήποτε άλλο ηγέτη στον πλανήτη μέσω WhatsApp, οι αξιωματούχοι απάντησαν αρνητικά.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Farhan Haq, κανένας από τους αξιωματούχους του οργανισμού δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί το WhatsApp ως μέσω επικοινωνίας, καθώς θεωρείται μη ασφαλές.

Δήλωσε επίσης ότι δεν πιστεύει πως ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ χρησιμοποιεί το WhatsApp , αλλά και κανένας άλλος αξιωματούχος, ακολουθώντας πιστά τις κατευθυντήριες γραμμές που έχουν δοθεί από τον οργανισμό, ήδη από τον Ιούνιο του 2019.

Από τη μεριά της η WhatsApp, δήλωσε ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της την ασφάλεια των μηνυμάτων που ανταλλάσσονται στην πλατφόρμα της.

Ο εμπειρογνώμονας ψηφιακής ασφάλειας, Oded Vanunu, δήλωσε ότι κάθε εφαρμογή έχει ένα ελάττωμα το οποίο θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί κάποιος επαγγελματίας hacker με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ολοκληρώνοντας ωστόσο, τόνισε πως οι πολιτικές ασφαλείας που εφαρμόζει η WhatsApp, αποτελούν «άπιαστο όνειρο» για πολλές ανταγωνιστικές πλατφόρμες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS