Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 23:00
Αρχική inet iPhone: Γιατί η μπαταρία σας τελειώνει γρήγορα; Πώς να το ελέγξετε

iPhone: Γιατί η μπαταρία σας τελειώνει γρήγορα; Πώς να το ελέγξετε

iPhoneΠολλοί χρήστες αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη μπαταρία του iPhone τους. Τα προβλήματα μπορεί να μην σχετίζονται με την ίδια τη μπαταρία αλλά με κάποια εφαρμογή ή με τον φορτιστή του τηλεφώνου.

Το iOS 13 προσφέρει διάφορα εργαλεία στους χρήστες, που τους επιτρέπουν να εντοπίσουν και να κατανοήσουν τα προβλήματα που σχετίζονται με τη μπαταρία.

Πάμε να δούμε σύντομα ποια είναι αυτά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν πρέπει να αντικαταστήσετε τη μπαταρία του iPhone ή αν το πρόβλημα εντοπίζεται σε κάποιο άλλο στοιχείο (εφαρμογή, φορτιστής).

  1. Υγεία μπαταρίας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε, αν διαπιστώσετε κάποιο πρόβλημα, είναι η “υγεία” της μπαταρίας του τηλεφώνου. Αυτό μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις και έπειτα Μπαταρία> Υγεία μπαταρίας.

Εάν αναφέρει ότι “Η μπαταρία σας υποστηρίζει επί του παρόντος την κανονική μέγιστη απόδοση”, τότε είστε εντάξει. Εάν όχι, ίσως χρειάζεται να κάνετε περαιτέρω έρευνα και να αντικαταστήσετε τη μπαταρία.

Στο σημείο αυτό (Υγεία μπαταρίας) μπορείτε επίσης να δείτε αν το iPhone σας έχει υποστεί κάποια διακοπή λόγω μπαταρίας. Εάν αναφέρει: “Αυτό το iPhone υπέστη απροσδόκητο κλείσιμο επειδή η μπαταρία δεν μπόρεσε να παραδώσει την απαραίτητη μέγιστη ισχύ”. Αυτό δείχνει ότι ίσως υπάρχει φθορά στη μπαταρία.

  1. Φορτίζεται σωστά το iPhone σας;

Το iPhone καταγράφει τη χρήση της μπαταρίας και αυτό βοηθά πολύ γιατί δίνει χρήσιμες πληροφορίες (φόρτιση, κανονική λειτουργία, λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης). Αν πάτε στις Ρυθμίσεις> Μπαταρία, θα δείτε ένα γράφημα που ονομάζεται “Επίπεδο μπαταρίας”:

Σε αυτό το σημείο μπορείτε να δείτε ποια είναι η κατάσταση της μπαταρίας σας και εάν το iPhone σας φορτίζει κανονικά. Εάν το γράφημα δείχνει ότι το κινητό δεν φορτίζεται αποτελεσματικά, δοκιμάστε να αλλάξετε φορτιστή.

  1. Μήπως κάποια εφαρμογή καταναλώνει πολλή μπαταρία;

Κάτω από το διάγραμμα “Επίπεδο μπαταρίας” βρίσκεται ένα άλλο που ονομάζεται “Δραστηριότητα”.

Αυτό το γράφημα δείχνει το χρόνο χρήσης εφαρμογών στην οθόνη (σκούρο μπλε) και τον χρόνο που η οθόνη είναι απενεργοποιημένη (ανοιχτό μπλε χρώμα).

Εάν υπάρχει αυξημένη background δραστηριότητα, τότε το πρόβλημα της μπαταρίας μπορεί να οφείλεται σε κάποια εφαρμογή.

Κάποιες εφαρμογές χρειάζονται όντως πολύ χρόνο για να λειτουργήσουν και αυτό μειώνει τη μπαταρία του iPhone. Ένας τρόπος για να διαπιστώσετε αν το πρόβλημα οφείλεται σε αυτό, είναι να απενεργοποιήσετε την δυνατότητα της εφαρμογής να εκτελείται στο background. Αυτό μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία: Ρυθμίσεις Γενικά> Background Ανανέωση εφαρμογής. Έτσι θα απενεργοποιηθεί και δεν θα καταναλώνει μπαταρία.

  1. Επαναφορά ρυθμίσεων

Η επαναφορά ρυθμίσεων σας βοηθά να διαπιστώσετε εάν το ζήτημα βρίσκεται στο hardware ή το software. Φυσικά είναι η έσχατη λύση.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Επαναφορά και επιλέξτε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων. Εάν θέλετε να διαγράψετε και τις εφαρμογές σας, επιλέξτε “Επαναφορά περιεχομένου και ρυθμίσεων”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Γιατί το Edge κατέρρεε με προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης το Google

Μία εξήγηση έχει δοθεί από τη Microsoft, σχετικά με το σφάλμα που προκάλεσε την κατάρρευση του Edge, όταν το Google είχε οριστεί...

Waymo: 18 μήνες φυλάκιση για τον υπάλληλο που έκλεψε τα δεδομένα!

Ο Anthony Levandowski, πρώην επικεφαλής μηχανικός του Waymo, καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης, για κλοπή απόρρητων δεδομένων από τη Google.
00:02:16

Call of Duty Warzone: Οι hackers του παιχνιδιού έχουν αυξηθεί εκθετικά

Ενώ τα cheats αποτελούν ένα μακροχρόνιο πρόβλημα για το Call of Duty: Warzone, φαίνεται ότι πλέον είναι κάτι το συνηθισμένο στο παιχνίδι.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΩΡΑ: Παρουσίαση του Samsung Galaxy Note 20 5G

Δείτε live τώρα στο YouTube την παρουσίαση του νέου προϊόντος της Samsung, το Galaxy Note 20 5G. ΔΕΙΤΕ...

Απομακρυσμένη Εργασία σημαίνει περισσότερες ώρες και meetings

Η μαζική στροφή προς την απομακρυσμένη εργασία από τότε που ξεκίνησε η πανδημία έφερε αρκετές ανατροπές: περισσότερη ευελιξία, όχι διαδρομές, άνετα ρούχα.

Σχεδόν 14 εκατομμύρια δολάρια ξόδεψε η Microsoft σε Bug Bounty

Σύμφωνα με μία ανακοίνωσή της την Τρίτη, η Microsoft δήλωσε ότι έχει ξοδέψει περίπου 13,7 εκατομμύρια δολάρια για τα προγράμματα bug bounty...

Περισσότερες από 50 ευπάθειες επιδιορθώνονται στο Android

Τη Δευτέρα, η Google κυκλοφόρησε ενημερώσεις ασφαλείας για τον Αύγουστο του 2020. Οι ενημερώσεις αφορούν το λειτουργικό σύστημα Android, με ενημερώσεις κώδικα...

Kodak: Υπό έρευνα για το δάνειο των $765 εκατομμυρίων;

Οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Kodak σημείωσαν άνοδο λίγο πριν ανακοινωθεί το δάνειο των $765 εκατομμυρίων για την παραγωγή φαρμάκων.

Πρωτόκολλο DNS-over-HTTPS (DoH): Το νέο “όπλο” Ιρανών APT χάκερς!

Οι Ιρανοί APT χάκερς της ομάδας που είναι γνωστή ως "Oilrig", είναι οι πρώτοι που έχουν ενσωματώσει το πρωτόκολλο DNS-over-HTTPS (DoH) στις...

NSA: Προειδοποιεί για τον κίνδυνο των υπηρεσιών τοποθεσίας

Ο Οργανισμός Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, NSA, προειδοποιεί για τις υπηρεσίες τοποθεσίας των κινητών και τους κινδύνους για την εθνική ασφάλεια και...