ΑρχικήinetiPhone: Γιατί η μπαταρία σας τελειώνει γρήγορα; Πώς να το ελέγξετε

iPhone: Γιατί η μπαταρία σας τελειώνει γρήγορα; Πώς να το ελέγξετε

iPhoneΠολλοί χρήστες αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη μπαταρία του iPhone τους. Τα προβλήματα μπορεί να μην σχετίζονται με την ίδια τη μπαταρία αλλά με κάποια εφαρμογή ή με τον φορτιστή του τηλεφώνου.

Το iOS 13 προσφέρει διάφορα εργαλεία στους χρήστες, που τους επιτρέπουν να εντοπίσουν και να κατανοήσουν τα προβλήματα που σχετίζονται με τη μπαταρία.

Πάμε να δούμε σύντομα ποια είναι αυτά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν πρέπει να αντικαταστήσετε τη μπαταρία του iPhone ή αν το πρόβλημα εντοπίζεται σε κάποιο άλλο στοιχείο (εφαρμογή, φορτιστής).

  1. Υγεία μπαταρίας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε, αν διαπιστώσετε κάποιο πρόβλημα, είναι η “υγεία” της μπαταρίας του τηλεφώνου. Αυτό μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις και έπειτα Μπαταρία> Υγεία μπαταρίας.

Εάν αναφέρει ότι “Η μπαταρία σας υποστηρίζει επί του παρόντος την κανονική μέγιστη απόδοση”, τότε είστε εντάξει. Εάν όχι, ίσως χρειάζεται να κάνετε περαιτέρω έρευνα και να αντικαταστήσετε τη μπαταρία.

Στο σημείο αυτό (Υγεία μπαταρίας) μπορείτε επίσης να δείτε αν το iPhone σας έχει υποστεί κάποια διακοπή λόγω μπαταρίας. Εάν αναφέρει: “Αυτό το iPhone υπέστη απροσδόκητο κλείσιμο επειδή η μπαταρία δεν μπόρεσε να παραδώσει την απαραίτητη μέγιστη ισχύ”. Αυτό δείχνει ότι ίσως υπάρχει φθορά στη μπαταρία.

  1. Φορτίζεται σωστά το iPhone σας;

Το iPhone καταγράφει τη χρήση της μπαταρίας και αυτό βοηθά πολύ γιατί δίνει χρήσιμες πληροφορίες (φόρτιση, κανονική λειτουργία, λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης). Αν πάτε στις Ρυθμίσεις> Μπαταρία, θα δείτε ένα γράφημα που ονομάζεται “Επίπεδο μπαταρίας”:

Σε αυτό το σημείο μπορείτε να δείτε ποια είναι η κατάσταση της μπαταρίας σας και εάν το iPhone σας φορτίζει κανονικά. Εάν το γράφημα δείχνει ότι το κινητό δεν φορτίζεται αποτελεσματικά, δοκιμάστε να αλλάξετε φορτιστή.

  1. Μήπως κάποια εφαρμογή καταναλώνει πολλή μπαταρία;

Κάτω από το διάγραμμα “Επίπεδο μπαταρίας” βρίσκεται ένα άλλο που ονομάζεται “Δραστηριότητα”.

Αυτό το γράφημα δείχνει το χρόνο χρήσης εφαρμογών στην οθόνη (σκούρο μπλε) και τον χρόνο που η οθόνη είναι απενεργοποιημένη (ανοιχτό μπλε χρώμα).

Εάν υπάρχει αυξημένη background δραστηριότητα, τότε το πρόβλημα της μπαταρίας μπορεί να οφείλεται σε κάποια εφαρμογή.

Κάποιες εφαρμογές χρειάζονται όντως πολύ χρόνο για να λειτουργήσουν και αυτό μειώνει τη μπαταρία του iPhone. Ένας τρόπος για να διαπιστώσετε αν το πρόβλημα οφείλεται σε αυτό, είναι να απενεργοποιήσετε την δυνατότητα της εφαρμογής να εκτελείται στο background. Αυτό μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία: Ρυθμίσεις Γενικά> Background Ανανέωση εφαρμογής. Έτσι θα απενεργοποιηθεί και δεν θα καταναλώνει μπαταρία.

  1. Επαναφορά ρυθμίσεων

Η επαναφορά ρυθμίσεων σας βοηθά να διαπιστώσετε εάν το ζήτημα βρίσκεται στο hardware ή το software. Φυσικά είναι η έσχατη λύση.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Επαναφορά και επιλέξτε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων. Εάν θέλετε να διαγράψετε και τις εφαρμογές σας, επιλέξτε “Επαναφορά περιεχομένου και ρυθμίσεων”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS