Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 12:55
Αρχική security Παιδικά smartwatches έχουν προβλήματα ασφαλείας!

Παιδικά smartwatches έχουν προβλήματα ασφαλείας!

Οι ερευνητές στον τομέα της ασφάλειας έχουν ανακαλύψει σοβαρές ευπάθειες σε μια σειρά παιδικών smartwatches. Οι δυνητικοί hacker μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις αδυναμίες ασφαλείας για να αναλάβουν την λειτουργία των συσκευών και ουσιαστικά να παρακολουθήσουν τα παιδιά και να συνομιλούν μαζί τους, προειδοποιούν ερευνητές.

Η εταιρεία ασφαλείας Rapid7 αποκάλυψε τρωτά σημεία σε τρία smartwatches που πωλούνται στην Amazon: το Duiwoim, το Jsbaby και το Smarturtle. Και τα τρία smartwatches απευθύνονται σε παιδιά και κοστίζουν λιγότερο από $ 40. Διατίθενται στο εμπόριο ως συσκευές παρακολούθησης για να διατηρούν οι γονείς την επαφή με τα παιδιά και τους επιτρέπουν να στέλνουν μηνύματα και να κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις μαζί τους.

smartwatches

Αλλά οι ερευνητές της ασφάλειας της Rapid7 ανακάλυψαν ότι δεν είναι μόνο οι γονείς που μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά που φορούν το ρολόι. Τα ρολόγια υποτίθεται ότι πρέπει να έρχονται σε επαφή μόνο μέσω εγκεκριμένων τηλεφωνικών αριθμών μέσω μιας whitelist, αλλά η Rapid7 διαπίστωσε ότι αυτό το φίλτρο δεν λειτουργούσε καθόλου.

Τα smartwatches δέχτηκαν επίσης εντολές διαμόρφωσης μέσω μηνυμάτων κειμένου, πράγμα που σημαίνει ότι ένας δυνητικός hacker θα μπορούσε να αλλάξει τις ρυθμίσεις στο ρολόι, θέτοντας τα παιδιά σε κίνδυνο.

“Μπορείτε να προσδιορίσετε πού είναι το τηλέφωνο ή το παιδί, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ήχο ή να τηλεφωνήσετε στα παιδιά”, δήλωσε ο Deral Heiland, επικεφαλής της έρευνας Rapid7 στο IoT.

Και τα τρία ρολόγια χρησιμοποιούν το ίδιο λογισμικό, έτσι ώστε τα τρωτά σημεία να κατανέμονται σε όλους τους τομείς και για τα τρία, ανέφεραν οι ερευνητές.

Αυτές δεν είναι οι μοναδικές συνδεδεμένες συσκευές για παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια. Τον Ιούνιο του 2018, η Amazon τράβηξε το CloudPets από το κατάστημά της, αφού οι ερευνητές βρήκαν τρωτά σημεία με το Bluetooth. Τον Σεπτέμβριο, οι ερευνητές αποκάλυψαν ευπάθεια ασφαλείας για συσκευές παρακολούθησης GPS για παιδιά, εγκαταλείποντας τα δεδομένα τοποθεσίας σε τουλάχιστον 600.000 χρήστες.

Οι συσκευές Internet-of-Things μαστίζονται από ζητήματα ασφάλειας, προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με το πόσο εύκολα μπορούν να παραβιαστούν αυτά τα προϊόντα. Οι συνδεδεμένες συσκευές δεν έχουν πρότυπα ασφαλείας, αφήνοντας στους πελάτες να μην γνωρίζουν πόσα τρωτά σημεία θα μπορούσαν να εμφανιστούν σε ένα gadget.

Η Amazon δεν φαίνεται να έχει αφαιρέσει τα τρία ρολόγια από το κατάστημά της.

Οι ερευνητές της Rapid7 διαπίστωσαν επίσης ότι τα τρία smartwatches είχαν ακριβώς τον ίδιο προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης: 123456. Είναι απίθανο οι άνθρωποι να αλλάξουν αυτόν τον κωδικό πρόσβασης, καθώς οι συσκευές δεν λένε καν στους χρήστες ότι ο κωδικός πρόσβασης υπάρχει ή πώς μπορούν να το αλλάξουν, δήλωσε ο Rapid7.

Με αυτόν τον απλό κωδικό πρόσβασης και τη δυνατότητα αλλαγής των συνθέσεων μέσω μηνυμάτων κειμένου, ένας πιθανός hacker θα μπορούσε να αναλάβει την διαχείριση των συσκευών και να παρακολουθήσει τα παιδιά, προειδοποίησαν οι ερευνητές.

Ένα άλλο φανερό ελάττωμα που βρέθηκε από την Rapid7 ήταν ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος επικοινωνίας με τους κατασκευαστές πίσω από τα τρία smartwatches που πωλούνται στην Amazon. Χωρίς να υπάρχει κανένας τρόπος επικοινωνίας με την εταιρεία, οι ερευνητές της Rapid7 εξέφρασαν ανησυχίες ότι δεν νομίζουν ότι θα διορθώσουν αυτά τα τρωτά σημεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Gaia-X: η νέα πλατφόρμα cloud computing της Ευρώπης

Φαίνεται ότι η Ευρώπη αποφάσισε να απαλλαγεί από την Αμερική σε ότι αφορά τις υπηρεσίες cloud computing, δημιουργώντας το «Gaia-X».

CPA Canada: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 329,000 άτομα

Ο οργανισμός Chartered Professional Accountants of Canada (CPA) αποκάλυψε ότι το site CPA Canada παραβιάστηκε από hackers,...

Η τεχνολογία με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί διαιωνίζει τον ρατσισμό

Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες καταρρέουν κάτω από το βάρος δύο πανδημιών: τον COVID -19 και την αστυνομική βαρβαρότητα. Και οι δύο προκαλούν...

Tycoon ransomware: Σε κίνδυνο Windows και Linux υπολογιστές!

Ένα νέο ransomware, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, στοχεύει συστήματα Windows και Linux. Το ransomware ονομάζεται Tycoon και είναι...

Τα νέα iPad Pro της Apple με σύνδεση 5G, A14X τσιπ και Mini-LED οθόνη!

Η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro με το Α14Χ τσιπ, σύνδεση 5G, και οθόνη Mini-LED στο πρώτο μισό του...

Cisco: Σφάλματα σε IOS router επιτρέπουν πλήρη παραβίαση συστημάτων

Η Cisco αποκάλυψε τέσσερα κρίσιμα σφάλματα ασφαλείας που επηρεάζουν τον εξοπλισμό των router που χρησιμοποιούν τα IOS XE και IOS λογισμικά της....

Linux Greenie: Κυκλοφόρησε η έκδοση 20.04 με νέο desktop

Το Greenie Linux, είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο ubuntu, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για χρήστες που...

Zoom: Σφάλματα επιτρέπουν την παραβίαση συστημάτων συμμετεχόντων!

Ερευνητές ασφαλείας από την Cisco Talos ανακάλυψαν δύο σφάλματα στη δημοφιλή εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom, τα οποία μπορούν να επιτρέψουν σε έναν κακόβουλο...

Η ανίχνευση του “Incognito mode” δεν έχει διορθωθεί ακόμη από τον Chrome

Τα website εξακολουθούν να είναι σε θέση να εντοπίζουν πότε ένας επισκέπτης χρησιμοποιεί τη λειτουργία Incognito mode του Chrome, παρά τις προσπάθειες...

Snapchat: Σταματάει να προωθεί περιεχόμενο του Donald Trump!

Το Snapchat σταματάει να προωθεί περιεχόμενο του Προέδρου Donald Trump στη ροή «Discover» της εφαρμογής! Σύμφωνα με τις δηλώσεις της εταιρίας, καταλαβαίνουμε...