ΑρχικήinetΠροσωρινή νίκη για CFO της Huawei: Το δικαστήριο απαιτεί από τις αρχές...

Προσωρινή νίκη για CFO της Huawei: Το δικαστήριο απαιτεί από τις αρχές τα έγγραφα σύλληψης

Huawei

Η οικονομική διευθύντρια της Huawei, Meng Wanzhou, δικαιώθηκε από τη δικαστική απόφαση, η οποία απαιτεί από διάφορες καναδικές αρχές να παράσχουν έγγραφα σχετικά με τη σύλληψή της στο αεροδρόμιο του Vancouver το Δεκέμβριο του 2018.

Η Wanzhou ισχυρίστηκε ότι η υπηρεσία ελέγχου των συνόρων του Καναδά (CBSA) την συνέλαβε, την έψαξε και την ανέκρινε παράνομα. Η Wanzhou θεωρεί ότι όλο αυτό ήταν σχέδιο των Αμερικανικών αρχών και των αρχών του Καναδά. Γι’ αυτό το λόγο, οι δικηγόροι της ζητούν να δουν τα σχετικά έγγραφα.

Το στέλεχος της Huawei συνελήφθη από τη CBSA και από την Royal Canadian Mounted Police (RCMP) πέρυσι τον Δεκέμβριο. Κατά τη σύλληψή της, οι αρχές πήραν τις ηλεκτρονικές συσκευές της και της εξέτασαν αφού την ανάγκασαν να τους δώσει τους κωδικούς πρόσβασής της.

Η CBSA και η RCMP ισχυρίζονται ότι είχαν ένταλμα σύλληψης.

Στη συνέχεια, η CBSA κατέγραψε τους κωδικούς πρόσβασης σε ένα σημειωματάριο και κάποια passcodes σε ένα άλλο χαρτί. Η νομική ομάδα της Wanzhou υποστηρίζει ότι οι αρχές ήθελαν μάλλον να αποκτήσουν πρόσβαση και σε άλλες συσκευές.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, η νομική ομάδα της Wanzhou υποστηρίζει ότι οι αρχές κράτησαν, έψαξαν και ανέκριναν παράνομα την οικονομική διευθύντρια της Huawei παραβιάζοντας τα δικαιώματά της, αφού δεν ακολούθησαν τις οδηγίες και τις τυπικές διαδικασίες του εντάλματος σύλληψης.

Η CBSA και η RCMP καθυστέρησαν επίτηδες τη σύλληψη της Wanzhou για να έχουν χρόνο να ψάξουν τις συσκευές της και να βρουν στοιχεία που θα βοηθούσαν τις αμερικανικές αρχές να την κατηγορήσουν.

Το δικαστήριο δέχτηκε το αίτημα της οικονομικής διευθύντριας της Huawei, καθώς θεωρεί ότι οι ισχυρισμοί της είναι μάλλον αληθινοί και ότι είναι πιθανό να μην έγινε σωστά η διαδικασία σύλληψης και ανάκρισής της στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Vancouver.

Ωστόσο, δεν έχει παρθεί ακόμα η τελική απόφαση ούτε για τις CBSA-RCMP, ούτε για την τύχη του στελέχους της Huawei.

Σύμφωνα με την τωρινή απόφαση, οι καναδικές αρχές είναι υποχρεωμένες να παράσχουν έγγραφα, όπως συνεδριάσεις ή τηλεφωνικές κλήσεις που σχετίζονται με το σχέδιο σύλληψης της Wanzhou, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την κράτηση, τη σύλληψη και διάφορα άλλα.

Η Wanzhou, η κόρη του ιδρυτή της Huawei, έκανε πριν λίγους μήνες μήνυση στην καναδική κυβέρνηση, την αστυνομία και τη CBSA σχετικά με τη σύλληψή της. Στην αγωγή, η Meng ανέφερε ότι οι αρχές την κάλεσαν για μια τυπική έρευνα αλλά μετά την ανάγκασαν να «παράσχει αποδεικτικά στοιχεία και πληροφορίες».

Μέχρι να παρθεί η τελική απόφαση του δικαστηρίου, η οικονομική διευθύντρια της Huawei είναι αναγκασμένη να βρίσκεται κλεισμένη σε ένα από τα δύο σπίτια της στο Vancouver μεταξύ 11:00 και 6:00.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Meng κατηγορείται για εξαπάτηση χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS