ΑρχικήHow ToΠώς θα δείτε το αρχείο δραστηριοτήτων που κρατάει το Facebook για εσάς

Πώς θα δείτε το αρχείο δραστηριοτήτων που κρατάει το Facebook για εσάς

FacebookΤο Facebook βρίσκεται στο στόχαστρο εδώ και αρκετό καιρό. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατηγορήθηκε ευρέως για το γεγονός ότι δεν έκανε αρκετά, για να αποτρέψει την εξάπλωση της παραπληροφόρησης κατά τις προεδρικές εκλογές του 2016 και αρκετοί υψηλόβαθμοι υποστηρικτές έχουν αποσύρει τις επενδύσεις τους.

Και οι επικριτές του πιθανότατα θα σοκαριστούν όταν μάθουν πόσα δεδομένα διατηρεί η πλατφόρμα για τους χρήστες της. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο αρχείο που έχει το Facebook για εσάς, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Μεταβείτε στο Facebook και επιλέξτε τις Ρυθμίσεις
  2. Κάντε κλικ στο στοιχείο “Λήψη αντιγράφου των δεδομένων στο Facebook
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή “Λήψη αρχείου” και περιμένετε ώστε το Facebook να σας στείλει μέσω email ένα αντίγραφο του αρχείου σας.

Όσοι έχουν κατεβάσει το αρχείο τους, επιβεβαιώνουν ότι ήταν μια περίεργη εμπειρία. Το αρχείο περιέχει πληροφορίες σχετικά με το πότε έγινε κάποιος μέλος της πλατφόρμας, περιέχει παλιές φωτογραφίες και μηνύματα από παλιές συζητήσεις.

Μερικές από τις άλλες πληροφορίες που αποκαλύπτει το αρχείο είναι οι εξής:

Συνομιλία – Ένα ιστορικό των συνομιλιών που είχατε στο chat (ένα πλήρες ιστορικό είναι διαθέσιμο απευθείας από τα εισερχόμενα μηνύματά σας).

Check-ins – Τα μέρη στα οποία έχετε κάνει check-in.

Πιστωτικές Κάρτες – Εάν πραγματοποιείτε αγορές στο Facebook (π.χ. σε εφαρμογές) και έχετε δώσει τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας.

Δεδομένα αναγνώρισης προσώπου – Ένας μοναδικός αριθμός βασισμένος σε μια σύγκριση των φωτογραφιών στις οποίες έχετε επισημανθεί. Χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα, για να βοηθήσει τους άλλους να σας επισημάνουν στις φωτογραφίες τους.

Διευθύνσεις IP – Μια λίστα με τις διευθύνσεις IP, στις οποίες έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό σας στο Facebook (δεν θα περιλαμβάνει όλες τις διευθύνσεις IP καθώς διαγράφονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα διατήρησης).

Αριθμοί τηλεφώνου – Αριθμοί κινητής τηλεφωνίας που έχετε προσθέσει στο λογαριασμό σας, συμπεριλαμβανομένων των επαληθευμένων αριθμών κινητής τηλεφωνίας που έχετε προσθέσει για λόγους ασφαλείας.

Political Views– Οποιεσδήποτε πληροφορίες προσθέσατε στα Political Views στην ενότητα Πληροφορίες του Timeline.

Αναζητήσεις – Αναζητήσεις που έχετε πραγματοποιήσει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS