ΑρχικήsecurityΗ Huawei κάνει μήνυση στη κυβέρνηση της Αμερικής!

Η Huawei κάνει μήνυση στη κυβέρνηση της Αμερικής!

Η Huawei ανακοίνωσε σήμερα πως θα κινηθεί νομικά εναντίον της αμερικάνικης κυβέρνησης για την απόφαση της δεύτερης να απαγορεύσει σε όλες τις διοικητικές υπηρεσίες της χώρας αλλά και σε όλες τις εταιρείες που συνεργάζονται με την κυβέρνηση ή λαμβάνουν κυβερνητικές χορηγίες και δάνεια, να χρησιμοποιούν προϊόντα της. Όπως υποστήριξε ο Guo Ping, πρόεδρος του ομίλου, τα στοιχεία που παραθέτει η αμερικάνικη κυβέρνηση για να θέσει αυτό του είδους εμπάργκο στα προϊόντα της Huawei δεν είναι επαρκή και για τον λόγο αυτό, η εταιρεία προχώρησε σε μήνυση. Μάλιστα όπως ο ίδιος εξήγησε, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εισέβαλε στους υπολογιστές της εταιρείας και απέσπασε παράνομα email και ASCII φακέλους και ύστερα έσπευσε να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον της για κατασκοπεία χωρίς τις απαραίτητες νομικές αποδείξεις.

huawei

Από την άλλη, Αμερικάνοι νομοθέτες ισχυρίζονται πως η εταιρεία Huawei  χρησιμοποιεί τα smartphones και τις άλλες της συσκευές με σκοπό να κατασκοπεύσει την αμερικάνικη κυβέρνηση και να αποσπάσει πληροφορίες, τις οποίες στη συνέχεια, όπως θεωρούν, τις αποστέλλει στην κυβέρνηση της Κίνας.  Αυτές τις κατηγορίες βέβαια ο κολοσσός  τις έχει αρνηθεί τόσο στο παρελθόν όσο και στην Συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στην Κίνα, η οποία, ήταν διαθέσιμη σε live-stream στο κανάλι του στο YouTube για να μπορέσουν όλοι να την παρακολουθήσουν.

Ο πολιτικός και νομικός πόλεμος μεταξύ αμερικάνικης κυβέρνησης και Huawei φαίνεται πως έχει συνέχεια. Λίγους μόλις μήνες πριν, η Meng Wanzhou, οικονομική διευθύντρια της εταιρείας, ήρθε αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη με κατηγορίες για καταστρατήγηση εμπορικών κυρώσεων κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν. Αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση όμως έπρεπε να κυκλοφορεί με ηλεκτρονικό βραχιόλι περιορισμού.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS