ΑρχικήsecurityΡώσος hacker: Είμαι στην φυλακή εξαιτίας πολιτικών παιχνιδιών

Ρώσος hacker: Είμαι στην φυλακή εξαιτίας πολιτικών παιχνιδιών

Ο Ρώσος hacker Alexei Burkov, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές του Ισραήλ και του οποίου η υπόθεση σχετίζεται με τη σύλληψη της Naama Issachar, μίλησε την Κυριακή στο Channel 13 News από την φυλακή.

«Καταλαβαίνω την Ναάμα και την οικογένειά της – εγώ και η οικογένειά μου βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Όπως και εκείνη και εγώ, είμαι επίσης φυλακισμένος ως αποτέλεσμα πολιτικών αγώνων», δήλωσε ο Burkov.

“Δεν είμαι κατάσκοπος και δεν έχω καμία σχέση με τη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές στις ΗΠΑ. Οι Ρώσοι δεν αφήνουν ποτέ τους Ρώσους μόνους τους και γι ‘αυτό αγωνίζονται για μένα “, πρόσθεσε.

hacker

Ο Burkov συνελήφθη πριν από τέσσερα χρόνια στο αεροδρόμιο Ben Gurion, αφού κατηγορήθηκε για απάτη με πιστωτικές κάρτες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μεταξύ του 2009 και του 2013, χειριζόταν ένα underground website και πωλούσε δεδομένα περίπου 150.000 πιστωτικών καρτών, οι περισσότερες από τις οποίες ανήκαν σε Αμερικανούς πολίτες.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, οι ζημίες που προκλήθηκαν από τις πράξεις του Burkov υπολογίζονται σε περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια.

Ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ έχει αποφανθεί ότι ο Burkov μπορεί να εκδοθεί στις ΗΠΑ, η Ρωσία ζήτησε από το Ισραήλ να μην εκδώσει τον hacker στις ΗΠΑ. Πολλοί συνδέουν τη φυλάκιση 7,5 ετών που επιβλήθηκε από το ρωσικό δικαστήριο στην Issachar με τη ρωσική προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στο Ισραήλ να παραδώσει τον hacker στη Ρωσία.

Στις 9 Απριλίου, η Naama Issachar επιβιβάστηκε σε πτήση από την Ινδία κατά την επιστροφή της στο Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια μιας στάσης στη Μόσχα, υπάλληλοι ασφαλείας την κράτησαν στο αεροδρόμιο, αφού βρέθηκαν 9,5 γραμμάρια κάνναβης στη βαλίτσα της.

Αποσύρθηκε για ανάκριση 24 ώρες αργότερα, και την Παρασκευή της ορίστηκε ποινή φυλάκισης 7,5 ετών για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Ο Πρόεδρος Reuven Rivlin απηύθυνε έκκληση προς τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin σχετικά με την υπόθεση της Issachar.

“Η Naama έκανε ένα σοβαρό λάθος και παραδέχτηκε το έγκλημά της, αλλά στην περίπτωση μιας νεαρής γυναίκας χωρίς ποινικό μητρώο, η αυστηρή καταδικαστική απόφαση θα έχει βαθύτατα καταστροφικό αντίκτυπο στη ζωή της”, έγραψε ο Rivlin.

“Λόγω των ιδιαίτερων και ατομικών περιστάσεων της περίπτωσης της Naama Issachar, απευθύνω έκκληση στην ευσπλαχνία σας και ζητώ την προσωπική παρέμβασή σας για να της χορηγηθεί μια εξαιρετική χάρη”, έγραψε ο Πρόεδρος.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS