ΑρχικήHow To6 Τρόποι να αφαιρέσετε τα διπλά εικονίδια σε Android

6 Τρόποι να αφαιρέσετε τα διπλά εικονίδια σε Android

Τα εικονίδια των εφαρμογών Android θα πρέπει να είναι πάντα διαφορετικά μεταξύ τους, ώστε να διακρίνονται πολύ εύκολα. Οι τακτικές ενημερώσεις, υποστήριξη και δυνατότητες διαφέρουν επίσης μεταξύ τους. Τα εικονίδια των εφαρμογών πρέπει να είναι διαφορετικά, ώστε να τα αναγνωρίζουμε και να τα διαφοροποιούμε εύκολα. Τα διπλά εικονίδια μπορεί να δημιουργήσουν ενόχληση και σύγχυση στους χρήστες, καθώς οι χρήστες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα με αυτές τις εφαρμογές όταν τις ανοίγουν. Μπορεί επίσης να είναι κακόβουλο λογισμικό, οπότε είναι καλύτερο να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με το ποιες εφαρμογές κρατάμε στο κινητό μας.

Android

  1. Επανεγκατάσταση ή ενημέρωση της εφαρμογής: Όταν εμφανίζονται διπλές εφαρμογές, μπορεί να είναι σφάλμα εφαρμογής, επομένως είναι καλύτερα να ενημερώσετε πρώτα την εφαρμογή και να δείτε αν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει ή όχι. Μεταβείτε στο Play Store και, στη συνέχεια, στις Εφαρμογές και τα παιχνίδια μου. Μπορείτε να ελέγξετε τις ενημερώσεις και στη συνέχεια να τις εγκαταστήσετε. Η προσβεβλημένη εφαρμογή μπορεί επίσης να απεγκατασταθεί και να επανεγκατασταθεί. Θα πρέπει να κατεβάζετε μόνο εφαρμογές από το Play Store.
  2. Ενημέρωση λειτουργικού συστήματος: Είναι το επόμενο καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και ανοίξτε το Open System Update. Οι επιλογές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το handset. Στη συνέχεια, ελέγξτε εάν υπάρχει μια ενημέρωση και αν βρείτε κάποια, μπορείτε να την εγκαταστήσετε. Μπορείτε να διορθώσετε πολλά σφάλματα εξαιτίας αυτού.
  3. Malware και Virus: Μια επίθεση από ιούς μπορεί επίσης να είναι ο λόγος πίσω από αυτό. Ένα πιθανό κακόβουλο λογισμικό μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από το οποίο κάποιος πιθανώς θέλει να κλέψει κάποια δεδομένα από το smartphone σας προκαλώντας βλάβη σε αυτό. Θα πρέπει να αποφύγετε να κάνετε κλικ σε εικονίδια επιβλαβών εφαρμογών. Είναι καλύτερο να κατεβάσετε αμέσως μια εφαρμογή antivirus ή Malwarebytes και να εκτελέσετε μια πλήρη σάρωση του τηλεφώνου σας. Πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες για να τις διορθώσετε και στη συνέχεια να ελέγξετε αν το πρόβλημα επιλύθηκε ή όχι.
  4. Εκκαθάριση των αρχείων cache: Αυτός είναι ένας πολύ συνηθισμένος λόγος που αναφέρθηκε από πολλούς χρήστες. Μπορούν ακόμη και να διαταράξουν τα αρχεία εικονιδίων και να οδηγήσουν στην εμφάνιση διπλών. Για να το διορθώσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στη Διαχείριση εφαρμογών και αναζητήστε την εφαρμογή που προκαλεί τα περισσότερα προβλήματα. Ανοίξτε την εφαρμογή και κάντε κλικ στην επιλογή Εκκαθάριση δεδομένων. Κάντε κλικ στην επιλογή Εκκαθάριση cache, ώστε να καταργηθούν όλα τα δεδομένα. Στη συνέχεια κλείστε όλες τις εφαρμογές και κάντε επανεκκίνηση. Στη συνέχεια, ελέγξτε αν υπάρχουν οι διπλές εφαρμογές ή όχι.
  5. Cache του εκκινητή Android: Αυτό επηρεάζει ιδιαίτερα την αρχική οθόνη και το «drawer App». Αναζητήστε το πρόγραμμα εκκίνησης και στη συνέχεια ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται εκεί. Αυτό θα καθαρίσει τα δεδομένα και τα αρχεία προσωρινής μνήμης. Αλλά πρώτα, πάρτε ένα back up καθώς θα χάσετε όλες τις ρυθμίσεις. Εάν εξακολουθείτε να βλέπετε το σφάλμα διπλότυπου εικονιδίου, θα πρέπει απλώς να επαναλάβετε τη διαδικασία.
  6. Όλα τα Progressive Web Apps: Μερικές φορές μπορείτε να δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο για να αποθηκεύσετε ένα short cut. Είναι ένα progressive και σίγουρα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Αυτές είναι συντομεύσεις για τη διεύθυνση URL, αλλά μπορούν επίσης να “διπλασιάσουν” με την πάροδο του χρόνου. Είναι πάντα καλύτερο να τα διαγράψετε συνολικά ή τουλάχιστον να χρησιμοποιήσετε ένα browser bookmark.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS