ΑρχικήSecurityGitLab: Τέλος στις προσλήψεις προσωπικού από Κίνα και Ρωσία λόγω κατασκοπείας;

GitLab: Τέλος στις προσλήψεις προσωπικού από Κίνα και Ρωσία λόγω κατασκοπείας;

GitLabΗ πλατφόρμα φιλοξενίας κώδικα GitLab εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει να προσλαμβάνει επαγγελματίες που προέρχονται από την Κίνα και τη Ρωσία.

Ο λόγος για τον οποίο τέθηκε προς συζήτηση αυτό το θέμα είναι οι ανησυχίες των πελατών σχετικά με το γεωπολιτικό κλίμα των δύο χωρών.

Οι εταιρείες χρησιμοποιούν το GitLab για τη φιλοξενία των source code projects τους αλλά και για να μπορούν οι υπάλληλοί τους να δουλέψουν στον κώδικα, συγχρονίζοντας τον σε cloud-hosted server. Επιπλέον, οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν τη δική τους έκδοση του GitLab σε τοπικό επίπεδο, ενώ έχουν πρόσβαση και σε διάφορα χαρακτηριστικά για επιχειρήσεις. Αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, το GitLab διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό για να βοηθήσει τους πελάτες.

Η απαγόρευση των προσλήψεων από Κίνα και Ρωσία θα επηρεάσει δύο θέσεις εργασίας: Site Reliability Engineer και Support Engineer. Οι εργαζόμενοι και στις δύο αυτές θέσεις παρέχουν τεχνική υποστήριξη στους επιχειρησιακούς πελάτες του GitLab.

Οι δύο αυτές σημαντικές θέσεις έχουν πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα των πελατών και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Οι πελάτες δεν εμπιστεύονται προσωπικό που προέρχεται από την Κίνα και τη Ρωσία γιατί φοβούνται ότι μπορεί να μοιράζονται τα δεδομένα με τις υπηρεσίες πληροφοριών των χωρών τους.

Ο αντιπρόεδρος του GitLab δήλωσε ότι δεν δίνεται άδεια πρόσβασης στα συστήματα με βάση την εθνικότητα του υπαλλήλου.

Η απαγόρευση πρόσληψης Κινέζων και Ρώσων επαγγελματιών δεν είναι οριστική απόφαση. Οι συζητήσεις γι’ αυτό το θέμα έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα περίπου. Η τελική απόφαση θα παρθεί στις 6 Νοεμβρίου.

Οι συζητήσεις ξεκίνησαν μετά τη δημοσίευση μιας έκθεσης από την CrowdStrike, σύμφωνα με την οποία hackers-κατάσκοποι από την Κίνα στρατολόγησαν υπαλλήλους δυτικών εταιρειών για να τους βοηθήσουν να κλέψουν δεδομένα.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι τόσο οι ρωσικές όσο και οι κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο με το προσωπικό του GitLab για να κλέψουν δεδομένα των πελατών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του GitLab, Sid Sijbrandij, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν διαθέτει προσωπικό από την Κίνα ή τη Ρωσία σε αυτές τις θέσεις εργασίας, οπότε ακόμα και αν τελικά τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση, κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του.

Πάντως, σύμφωνα με όσα ακούγονται, το πιο πιθανό σενάριο είναι η εφαρμογή της απαγόρευσης.

Επιπλέον, αν εγκριθεί η απαγόρευση προσλήψεων, το προσωπικό που βρίσκεται σε αυτές τις θέσεις υποστήριξης δεν θα μπορεί να ταξιδεύει στην Κίνα ή τη Ρωσία.

Η πλατφόρμα GitLab τόνισε ότι η απαγόρευση ισχύει μόνο για αυτές τις δύο θέσεις εργασίας. Οι υπόλοιπες θέσεις δεν θα επηρεαστούν. Επιπλέον, η πλατφόρμα θα συνεχίζει να φιλοξενεί κώδικα Ρώσων και Κινέζων προγραμματιστών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS