Παρασκευή, 14 Αυγούστου, 04:30
Αρχική security Το Queensland Health μπλοκάρει την χρήση προσωπικών email από το προσωπικό

Το Queensland Health μπλοκάρει την χρήση προσωπικών email από το προσωπικό

Το Queensland Health έχει αποκλείσει το προσωπικό από την πρόσβαση σε προσωπικούς λογαριασμούς email εξαιτίας ανησυχίας για υψηλής απειλής hacking.Πριν από τέσσερις ημέρες, το Αυστραλιανό Cyber Security Centre ​​δημοσίευσε μια προειδοποίηση ότι το malware EMOTET στόχευε επιχειρήσεις και άτομα μέσω της αποστολής συνημμένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή website links.

Queensland Health

Όταν κάνετε κλικ ή το ανοίξετε, το κακόβουλο πρόγραμμα επιτρέπει στους hackers να αναλαμβάνουν τον έλεγχο υπλογιστών ή συσκευών πρόσβασης. Ένας εκπρόσωπος του Queensland Health δήλωσε ότι η προτεραιότητα του τμήματος ήταν “η ασφάλεια και η προστασία της ιδιωτικής ζωής των ασθενών και οι ομάδες μας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο δεν γνωρίζουν την ύπαρξη τυχόν συμβάντων του Queensland Health”.

“Υπάρχουν προληπτικά μέτρα και ακολουθούνται τα συνιστώμενα πρωτόκολλα και θα παραμείνουν μέχρι να μειωθεί η απειλή”, δήλωσε ο εκπρόσωπος. “Οι ομάδες ασφάλειας της κυβέρνησης του Queensland Health συνεχίζουν να παρακολουθούν τα συστήματά μας για κάθε πιθανό αντίκτυπο που σχετίζεται με αυτό το περιστατικό”.

Η ACSC εξέδωσε μια προειδοποίηση την Πέμπτη, συνιστώντας σε κυβερνητικές υπηρεσίες την ειδοποίηση του προσωπικού για τον ιό λογισμικού, τη διατήρηση των τειχών προστασίας και την ανάπτυξη ενός «σχεδίου αντιμετώπισης περιστατικών».

Ακολουθεί μια επίθεση ransomware σε μια ομάδα περιφερειακών νοσοκομειακών νοσοκομείων αυτό το μήνα που ανάγκασε τις χειρουργικές καθυστερήσεις και προκάλεσε ανησυχίες για την ασφάλεια των ασθενών.

Το νοσοκομειακό προσωπικό του Barwon Health αναγκάστηκε να αποσυνδέσει τα πληροφοριακά συστήματα από την καραντίνα του ιού και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στα κλινικά αρχεία των ασθενών, υποχρεώνοντάς τους να διακόψουν τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Η AAP ανέφερε ότι η επίθεση είχε προέλθει από ένα ηλεκτρονικό μήνυμα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” που στάλθηκε σε υπάλληλο, σύμφωνα με τη κυβέρνηση.

Το τμήμα πληροφορικής του Queensland Health, eHealth Queensland, έστειλε email την Πέμπτη ότι προειδοποίησε το προσωπικό ότι δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε προσωπικούς και μη εταιρικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως το Hotmail, το Gmail ή το Yahoo, ενώ η απειλή του hacking ήταν υψηλή.

“Η eHealth Queensland έχει εφαρμόσει ένα προσωρινό block σε όλους τους προσωπικούς και μη εταιρικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως προληπτικό μέτρο”, ανέφερε το email από τον διευθύνοντα σύμβουλο της eHealth Queensland, Damian Green.

“Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία του δικτύου και των συστημάτων του Queensland Health από κακόβουλες απειλές. Αυτό το block θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι να μειωθεί η απειλή”.

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δήλωσε ότι ούτε το τμήμα ούτε το νοσοκομείο και οι υπηρεσίες υγείας είχαν επηρεαστεί από το κακόβουλο λογισμικό και το τμήμα ήταν “έτοιμο να απαντήσει σε περίπτωση αλλαγής αυτής της κατάστασης”.

Υπενθυμίστηκε στο προσωπικό να μην ανοίξουν ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή συνημμένα, να μην επιχειρήσουν να επικοινωνήσουν με τον αποστολέα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή με άλλα μέσα και να αναφέρουν τυχόν υποψίες απόπειρας ηλεκτρονικού “ψαρέματος”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Οι 20 καλύτερες gaming κονσόλες όλων των εποχών

Στο κατώφλι της νέας γενιάς κονσολών, όπως είναι το PlayStation 5 και το Xbox Series X, αυτές είναι οι πιο σημαντικές κι...

Έξυπνες κλειδαριές: Κάθε σπίτι χρειάζεται να έχει μία!

Η ασφάλεια στο σπίτι είναι ένα περίπλοκο ζήτημα, αλλά οτιδήποτε είναι ασφαλέστερο από το κρύψιμο ενός εφεδρικού κλειδιού μέσα σε μία πολύ...

LinkedIn: Πώς ηχογραφείτε κι εμφανίζετε την προφορά του ονόματός σας;

Το να έχει κανείς ένα επώνυμο που σχεδόν κανένας δεν προφέρει σωστά, μερικές φορές μπορεί να γίνει ενοχλητικό. Έτσι, το LinkedIn επιχειρεί...

Κυβερνοεπιθέσεις: 5 βήματα για την αντιμετώπιση περιστατικών ασφαλείας

Κάθε οργανισμός είναι επιρρεπής σε κυβερνοεπιθέσεις και, όταν συμβαίνει, υπάρχει μια μικρή γραμμή μεταξύ της διάσωσης της ασφάλειας του δικτύου σας και...

Προστατεύστε τα προσωπικά δεδομένα σας όσο βρίσκεστε σε διακοπές

Σας έχει τύχει να πάτε διακοπές και να χάσετε το διαβατήριό σας, το πορτοφόλι σας ή άλλα...

Πώς θα αποκτήσετε το Snapchat στον υπολογιστή σας

Μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές των τελευταίων ετών, το Snapchat, έχει χαρίσει πολλές ώρες διασκέδασης και επικοινωνίας στους χρήστες του. Γνωρίζατε όμως...

Windows εφαρμογές που πρέπει να διαγράψετε για μια καλύτερη εμπειρία!

Κάποιες εφαρμογές των Windows είναι απαραίτητες για να λειτουργεί σωστά ένας υπολογιστής, ενώ άλλες, πολλές φορές προκαλούν προβλήματα. Πρόκειται για εφαρμογές που...

Πώς να δοκιμάσετε τα νέα data-saving video settings του Chrome 86;

Αν υπάρχει κάποιο ζήτημα όσον αφορά την επερχόμενη ενημέρωση του Chrome 86, αυτό φαίνεται να είναι η αποτελεσματικότητα. Οι χρήστες αναμένουν μια...

Netflix: Πώς να αλλάξετε την γλώσσα σε προφίλ, υπότιτλους και ήχο

Το Netflix δεν είναι απλώς μια υπηρεσία streaming αγγλικής γλώσσας με περιεχόμενο από όλο τον κόσμο. Μπορείτε εύκολα να παρακολουθήσετε ταινίες και...

Πώς να μπλοκάρετε spam κλήσεις και μηνύματα σε Android;

Το Android μπορεί να σας βοηθήσει να μπλοκάρετε και να ξεφορτωθείτε τις ενοχλητικές spam κλήσεις. Αν μπλοκάρετε...