ΑρχικήinetGoogle Translate: Θα κάνει μεταφράσεις σε πραγματικό χρόνο

Google Translate: Θα κάνει μεταφράσεις σε πραγματικό χρόνο

GOOGLE TRANSLATEΗ Google θέλει να διευκολύνει την επικοινωνία ανθρώπων που μιλούν διαφορετική γλώσσα, κάτι το οποίο φαίνεται στη νέα λειτουργία της εφαρμογής Google Translate για Android. Η εφαρμογή του Google Translate ετοιμάζεται να εισάγει μία νέα λειτουργία η οποία θα επιτρέπει να πραγματοποιούνται μεταφράσεις σε πραγματικό χρόνο. Πρόκειται για τη λειτουργία Conversation Mode.Eπικοινωνία-μετάφραση

Ως τώρα η εφαρμογή του Google Translate επέτρεπε τη μετάφραση μιας γλώσσας σε μία άλλη μέσω του μικροφώνου μιας συσκευής. Αυτή η διαδικασία ωστόσο ήταν χρονοβόρα και δεν διευκόλυνε ιδιαίτερα την επικοινωνία. Τώρα όμως οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να επιλέγουν παραπάνω από μία γλώσσες, και με τη βοήθεια του μικροφώνου η εφαρμογή θα μεταφράζει όλη τη συνομιλία, αναγνωρίζοντας κάθε φορά αυτόματα ποια γλώσσα μιλάει ο ομιλητής. Προς το παρόν αυτή η λειτουργία βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Μία πρώτη εκτίμηση της Google αναφέρει ότι η συγκεκριμένη λειτουργία ίσως προϋποθέτει την συνεχή σύνδεση στο διαδίκτυο στην αρχή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η απευθείας μετάφραση σε πολλές γλώσσες είναι πιο περίπλοκη από την απλή μετάφραση γραπτού κειμένου από τη μια γλώσσα στην άλλη καθώς και από την εισαγωγή μιας μόνο φράσης ομιλίας και την απόδοση σε κείμενο σε διαφορετική γλώσσα.

Επιπλέον, η Google επισημαίνει ότι η λειτουργία δεν θα δουλεύει, τουλάχιστον στην αρχή, με ηχητικά αρχεία. Αντιθέτως, η μετάφραση θα γίνεται απευθείας από έναν “ζωντανό” ήχο που θα συλλαμβάνεται μέσω ενός μικροφώνου smartphone.

Η Google αναφέρει επίσης ότι η λειτουργία της μεταγραφής συνεχώς αξιολογεί ολόκληρες προτάσεις καθώς ο ήχος είναι σε εξέλιξη, προσθέτοντας σημεία στίξης και διορθώνοντας κάποιες επιλογές λέξεων. Η εταιρεία αναμένει τα υποκείμενα μοντέλα AI να βελτιώνονται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου.  Τέλος, δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε η Google σχεδιάζει να ξεκινήσει τη μεταγραφή σε πραγματικό χρόνο για το Google Translate. Η εταιρεία λέει απλά ότι η συγκεκριμένη λειτουργία βρίσκεται στα μελλοντικά της σχέδια.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS