ΑρχικήReviewsΤο Xbox Series X, η ολοκαίνουργια κονσόλα παιχνιδιών της Microsoft, έχει τολμηρή...

Το Xbox Series X, η ολοκαίνουργια κονσόλα παιχνιδιών της Microsoft, έχει τολμηρή νέα σχεδίαση

Νωρίτερα φέτος, η Microsoft έκανε μια συζήτηση σχετικά με τα πλάνα της για την κονσόλα παιχνιδιών επόμενης γενιάς, Project Scarlett. Τώρα, έχει ένα όνομα λανσαρίσματος: Xbox Series X.

Η Microsoft αποκάλυψε το όνομα της νέας συσκευής, η οποία είχε αναφερθεί στο παρελθόν ως Project Scarlett, σε αποκλειστική συνέντευξη με την αδελφή ιστοσελίδα της GameSpot της CNET. Η εταιρεία συζήτησε επίσης το νέο σχεδιασμό της κονσόλας, τη συμβατότητα με τα παλαιότερα παιχνίδια του Xbox και το πώς θα λειτουργήσει με το διαδίκτυο.

Η Microsoft δήλωσε ότι το νέο όνομα αντικατοπτρίζει τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να παίξετε ένα Xbox. Η νέα σειρά Xbox X θα υποστηρίξει τις “χιλιάδες” τίτλoυς που ήδη αναπαράγονται στο Xbox One, για παράδειγμα. Η συσκευή θα υποστηρίζει επίσης εξαρτήματα που έχουν ήδη πωληθεί, όπως ο προσαρμογέας Xbox Adaptive Controller για άτομα με ειδικές ανάγκες.

“Θέλαμε να σχεδιάσουμε μια κονσόλα όπου η φόρμα οδηγείται από τη λειτουργία”, δήλωσε ο Phil Spencer, επικεφαλής της Xbox της Microsoft σε συνέντευξή του στο GameSpot. Η εταιρεία έκανε δημόσια ανακοίνωση κατά τη διάρκεια των βραβείων παιχνιδιού στο Λος Άντζελες την Πέμπτη.

Η Microsoft δήλωσε ότι το νέο Xbox θα κυκλοφορήσει πριν από την εποχή της σεζόν των αγορών σε διακοπές το επόμενο έτος, αν και δεν έλεγε πόσο θα κόστιζε.

Το νέο όνομα του Xbox και ένας προγραμματισμένος επανασχεδιασμός έρχονται σε μια εποχή όπου τα τυχερά παιχνίδια είναι περισσότερο μέρος της λαϊκής κουλτούρας από ποτέ. Οι τίτλοι όπως το Epic’s Fortnite έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς ώστε οι διασημότητες να επαναδημιουργούν τους χορούς, γνωστούς ως “emotes”, στο στυλ των Hunger Games. Ο γίγαντας του streaming το Netflix έχει εντοπίσει τα βιντεοπαιχνίδια ως τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή του για το χρόνο και την προσοχή των ανθρώπων.

Xbox Series X

Εν τω μεταξύ, τα παιχνίδια σε κινητές συσκευές, όπως τα τηλέφωνα και τα tablet, απογειώνονται. Τον Σεπτέμβριο, η Apple παρουσίασε το Apple Arcade, την πρώτη της υπηρεσία εγγραφής παιχνιδιών, προσφέροντας στους πελάτες πρόσβαση σε μια λίστα με περισσότερα από 100 επιλεγμένα παιχνίδια παζλ, δράσης και φιλικής προς την οικογένεια για $ 4,99 το μήνα. Η Microsoft έχει επίσης επεκταθεί σε συνδρομές, προσφέροντας $ 9.99 ανά μήνα Xbox Games Pass με περισσότερα από 100 παιχνίδια. Οι τίτλοι περιλαμβάνουν το Minecraft, το Gears of War και το Halo.

Εν μέσω όλων αυτών, η Microsoft και η Sony ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν νέες κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών εγκαίρως για την επόμενη χρονιά. Το Xbox Series X της Microsoft και το PlayStation 5 της Sony έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, μοιράζονται παρόμοια γραφικά, τεχνολογίες γρήγορης αποθήκευσης και προγραμματιστές όπως οι Electronic Arts, Ubisoft και Take-Two Interactive, όλα τα παιχνίδια όπως τα παιχνίδια περιπέτειας Star Wars Jedi: , Watch Dogs: Legion και Red Dead Redemption 2 για τις κονσόλες τους.

Για να κάνουν τις κονσόλες τους πιο ελκυστικές, τόσο η Microsoft όσο και η Sony προσφέρουν υπηρεσίες cloud gaming που επιτρέπουν στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια μέσω του Διαδικτύου παρόμοια με τις ταινίες και τις εκπομπές Netflix. Ακόμα και εκεί, οι δύο αντιμετωπίζουν αυξημένο ανταγωνισμό από τους νεοφερμένους, όπως το Google και το Amazon, οι οποίοι έχουν τεχνολογία cloud που μπορούν να επεκταθούν σε βιντεοπαιχνίδια.

Παρά τα όσα διακυβεύονται, η Microsoft επέλεξε σχετικά απλό σχεδιασμό για το επόμενο Xbox. Η κονσόλα φέρει ένα λογότυπο Xbox, μια υποδοχή για δίσκους και κάτι άλλο. Ο σχεδιασμός έχει ως στόχο να κάνει την κονσόλα “να εξαφανιστεί” στο κέντρο ψυχαγωγίας σας, δήλωσε ο Spencer.

Η Microsoft δήλωσε ότι θα παρουσιάσει περισσότερα για την κονσόλα στη διάσκεψη παιχνιδιών βίντεο E3 2020 τον ερχόμενο Ιούνιο.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS