ΑρχικήsecurityΗνωμένο Βασίλειο: Θα ισχύσει τελικά ο νόμος για τον έλεγχο ηλικίας σε...

Ηνωμένο Βασίλειο: Θα ισχύσει τελικά ο νόμος για τον έλεγχο ηλικίας σε πορνογραφικά site;

ηλικίας Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο ότι σχεδιάζει να καθιερώσει τρόπους ελέγχου της ηλικίας για την πρόσβαση σε πορνογραφικά site. Ωστόσο, απ’ ότι φαίνεται, ο νόμος δεν θα τεθεί σε ισχύ τελικά.

Η εφαρμογή αυτών των κανόνων θα υποχρέωνε τα πορνογραφικά site να κάνουν ελέγχους σχετικά με την ηλικία των χρηστών τους και να είναι σε θέση να αποδείξουν αυτούς τους ελέγχους, χρησιμοποιώντας έγγραφα, όπως πιστωτικές κάρτες, αντίγραφα ταυτότητας ή διαβατηρίου. Διαφορετικά, τα site θα κινδύνευαν με απόσυρση των υπηρεσιών πληρωμών για τους χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ωστόσο, σύμφωνα με Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ο νόμος για τον έλεγχο ηλικίας (με τα δεδομένα που είχε ψηφιστεί αρχικά) δεν θα εφαρμοστεί. Οι αρμόδιοι πιστεύουν ότι χρειάζεται ένα ευρύτερο πλάνο για την προστασία των παιδιών. Επιπλέον, ο νόμος δεν περιελάμβανε τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Το Υπουργείο θεωρεί ότι πρέπει να ληφθούν πολλά περισσότερα μέτρα για την προστασία των παιδιών, γιατί μέχρι τώρα το περιεχόμενο για ενήλικες ήταν εύκολα προσβάσιμο στο διαδίκτυο.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου είχε δηλώσει: “Αυτό που θέλουμε είναι να καταστεί η Βρετανία παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη της online τεχνολογίας που θα προσφέρει ασφάλεια στους χρήστες της”.

Η οργάνωση Open Rights Group, που ασχολείται με την προστασία των ψηφιακών δικαιωμάτων των χρηστών, δήλωσε ότι χαίρεται με την αλλαγή στα σχέδια της κυβέρνησης, καθώς υποστηρίζει ότι: «Ο έλεγχος της ηλικίας για το πορνό, όπως αυτή τη στιγμή νομοθετείται, θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην ιδιωτική ζωή των χρηστών».

“Είμαστε ευτυχείς που η κυβέρνηση έχει απομακρυνθεί από την ιδέα της παραβίασης της ιδιωτικής ζωής με αυτόν τον τρόπο». Ο έλεγχος αυτός θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από hackers για διάφορους σκοπούς (π.χ εκβιασμούς), αφού θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες των χρηστών.

Από την άλλη μεριά, τον περασμένο μήνα η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι εξετάζει το σχέδιο ελέγχου της ηλικίας τόσο σε πορνογραφικά site όσο και σε site με τυχερά παιχνίδια, προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS