ΑρχικήsecurityΗΠΑ, Νότια Κορέα: Έκλεισαν το μεγαλύτερο site παιδικής πορνογραφίας παρακολουθώντας συναλλαγές με...

ΗΠΑ, Νότια Κορέα: Έκλεισαν το μεγαλύτερο site παιδικής πορνογραφίας παρακολουθώντας συναλλαγές με bitcoin

site Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι αρχές σε συνεργασία με τις υπηρεσίες επιβολής νόμου της Νότιας Κορέας έκλεισαν το μεγαλύτερο site παιδικής πορνογραφίας στο darknet.

Οι αρχές κατέσχεσαν βίντεο που απεικόνιζαν σεξουαλικό περιεχόμενο με παιδιά, μεγέθους περίπου οκτώ terabyte. Επίσης, συνελήφθησαν περισσότεροι από 300 άνθρωποι παγκοσμίως, που σχετίζονταν με αυτό. Τέλος, κατάφεραν να σώσουν δεκάδες παιδιά, τα οποία χρησιμοποιούνταν στα βίντεο.

Το δικαστήριο της Κολούμπια κατηγόρησε έναν 23χρονο υπήκοο της Νότιας Κορέας, με το όνομα Jong Woo Son, για τη λειτουργία του εν λόγω website. Το site ονομάζεται Welcome to Video και είναι το μεγαλύτερο πορνογραφικό site με παιδιά (έχει τον μεγαλύτερο όγκο περιεχομένου).

Ο Son κρατείται ήδη στη φυλακή στη Νότια Κορέα, καθώς έχει κατηγορηθεί και καταδικαστεί για τη λειτουργία του website.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είπε, επίσης, ότι το Welcome to Video είναι από τα πρώτα website παιδικής πορνογραφίας που δέχονται bitcoin. Όλοι οι χρήστες έλαβαν μια μοναδική διεύθυνση bitcoin, όταν δημιούργησαν το λογαριασμό τους στο website.

Οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τον διαχειριστή του site και την τοποθεσία του server στη Νότια Κορέα, παρακολουθώντας τις συναλλαγές bitcoin. Οι κυβερνητικές υπηρεσίες χρησιμοποίησαν λογισμικό από την Chainalysis για την ανάλυση των blockchain συναλλαγών και τον εντοπισμό των συντελεστών και των χρηστών του site.

Η Chainalysis έχει συνεργαστεί πολλές φορές με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τον εντοπισμό εγκληματιών.

Οι ερευνητές που ανέλυσαν τον server του site διαπίστωσαν ότι είχε περισσότερες από ένα εκατομμύριο διευθύνσεις bitcoin, το οποίο σημαίνει περισσότερους από ένα εκατομμύριο χρήστες.

Η σύλληψη του Son και το κλείσιμο του site προέκυψαν μετά τη συντονισμένη δράση πρακτόρων των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι αρχές συνέλαβαν και 337 χρήστες του site σε 24 κράτη της Αμερικής και σε 11 άλλες χώρες.

Το National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC) έχει αναλύσει πάνω από 250.000 βίντεο, που κατασχέθηκαν από το site.

Οι αρχές κατάφεραν να σώσουν τουλάχιστον 23 ανήλικα θύματα, που κατοικούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS