ΑρχικήsecurityΤο ASIO αποκαλύπτει: Το LinkedIn χρησιμοποιείται για ξένη κατασκοπία!

Το ASIO αποκαλύπτει: Το LinkedIn χρησιμοποιείται για ξένη κατασκοπία!

Το Australian Security and Intelligence Organisation (ASIO), υπέβαλε την ετήσια έκθεσή του στο Κοινοβούλιο εχθές το απόγευμα, στην οποία παρείχε μια επισκόπηση των επιδόσεων ασφαλείας, καθώς και του περιβάλλοντος και των προοπτικών ασφαλείας της χώρας.

ASIO

Το ASIO αποκάλυψε ότι είχε συμβουλεύσει την κυβέρνηση, τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία για το γεγονός ότι πολλές φορές οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται για να οπλίσουν ανθρώπους να διαπράξουν κακές υπηρεσίες πληροφοριών, δηλαδή κατασκοπεία. Μια από αυτές τις πλατφόρμες social media είναι, μεταξύ άλλων, και το LinkedIn. Η συμβουλή του Αυστραλιανού Οργανισμού Ασφάλειας και Πληροφοριών είναι, ότι πρέπει οι οργανισμοί να είναι προσεκτικοί με τις κυβερνητικές τους δεσμεύσεις, την αμυντική βιομηχανία και τα ερευνητικά ιδρύματα.

Ωστόσο, η έκθεση δεν διευκρίνισε ακριβώς τι πρόσβαση είχε το ASIO για τα ευρήματα της σχετικά με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο LinkedIn.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, το Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο για την τροποποίηση των τηλεπικοινωνιών και άλλων νομοθετικών πράξεων του 2018, ο οποίος έδωσε σε ορισμένους οργανισμούς την εξουσία πρόσβασης στις επικοινωνίες και τα δεδομένα μέσω μιας σειράς μέτρων.

Το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων αποκάλυψε στις αρχές του τρέχοντος έτους, ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου και οι υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας έχουν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούν τις εξουσίες.

Όπως δήλωσε η υπηρεσία πληροφοριών, ο τομέας των τηλεπικοινωνιών απασχολεί ιδιαίτερα την έκθεση, καθώς πρόκειται για πολύ ελκυστικό στόχο για παρεμβολές.

ASIO

Σύμφωνα με την έκθεση που διεξήγαγε το ASIO, ο τομέας των τηλεπικοινωνιών υποσκάπτει την εθνική υποδομή και παρέχει ευκαιρίες σε αντιπάλους να διεξάγουν δραστηριότητες που αποτελούν μια συνεχή απειλή για την εθνική ασφάλεια. Επιπλέον δήλωσε, ότι θα εξετάσει τις νέες τακτικές κρυπτογράφησης για την καταπολέμηση των απειλών αυτών μελλοντικά.

Πριν λίγο καιρό, το ASIO υποστήριζε την απαγόρευση του εξοπλισμού της Huawei για την ανάπτυξη του NBN Αυστραλίας. Ο απερχόμενος Γενικός Διευθυντής Ασφαλείας του ASIO, Duncan Lewis, δήλωσε ότι το ζήτημα της κατασκοπείας και των ξένων παρεμβολών είναι μακράν το πιο σοβαρό ζήτημα που ολοένα και εξελίσσεται.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS