Τρίτη, 26 Μαΐου, 23:04
Αρχική inet Το Facebook κατηγορείται για τη συλλογή προσωπικών πληροφοριών παιδιών

Το Facebook κατηγορείται για τη συλλογή προσωπικών πληροφοριών παιδιών

Δεκαοκτώ οργανώσεις προέβησαν σε καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ κατηγορώντας το Facebook ότι παραβίασε τον νόμο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA).

Οι ομάδες που υπογράφουν την καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή Messenger Kids του Facebook συλλέγει παράνομα τα προσωπικά στοιχεία των παιδιών, ακόμη και όταν δεν δίνεται η γονική συναίνεση.

Επιπλέον, η επιστολή λέει ότι το Facebook δεν έχει προσθέσει έναν μηχανισμό συμβατό με την COPPA για να ζητήσει επαληθεύσιμη συγκατάθεση των γονέων πριν συλλέξει και διαχειριστεί πληροφορίες σχετικά με χρήστες κάτω των 13 ετών.

Το Messenger Kids είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που σχεδιάστηκε από το Facebook για μικρά παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 12 ετών που δεν μπορούν να δημιουργήσουν δικούς τους λογαριασμούς στο Facebook ή να χρησιμοποιήσουν το γονικό κοινωνικό δίκτυο έως ότου γίνουν 13 ετών.

Οι οργανισμοί που υπογράφουν την καταγγελία λένε επίσης ότι ένας τέτοιος μηχανισμός θα πρέπει να εγγυάται ότι ο χρήστης που δίνει τη συγκατάθεσή του για τη συλλογή των δεδομένων είναι ο γονέας του παιδιού που χρησιμοποιεί το λογαριασμό Messenger Kids, το οποίο υποτίθεται ότι δεν ισχύει σε αυτό το σημείο.

“Η εφαρμογή Messenger Kids επιτρέπει σε οποιονδήποτε έχει λογαριασμό στο Facebοοk και ισχυρίζεται ότι είναι ενήλικας να δημιουργήσει και να επαληθεύσει έναν λογαριασμό Messenger Kids”, λέει η επιστολή που απέστειλε το CCFC (Campaign for a Commercial-Free Childhood = εκστρατεία για μια παιδική ηλικία χωρίς διαφημίσεις) στην FTC.

Δηλαδή, αν και  το Messenger Kids απαιτεί το λογαριασμό Facebοοk του γονέα για τη δημιουργία ενός λογαριασμού στο Messenger Kids και για την προσθήκη επαφών, όμως σύμφωνα με τις δοκιμές του CCFC, αυτό παρακάμπτεται εύκολα αν απλά δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό στο Facebook.

Επιπλέον, η καταγγελία στην FTC δηλώνει ότι η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων του Facebοοk Messenger Kids σχεδιάστηκε ώστε να είναι ασαφής και ελλιπής και να μην ακολουθεί τις απαιτήσεις της COPPA.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Ο Linus Torvalds αναβάθμισε το PC του με επεξεργαστή της AMD

Κάποτε, για αρκετούς χρήστες, οι επεξεργαστές της AMD ήταν κατώτεροι σε σχέση με αυτούς της Intel. Με...

AirPods που θα παρακολουθούν την υγεία: Θα τα δούμε σύντομα;

H Apple έχει δείξει μέχρι στιγμής τις ικανότητές της και στον τομέα της υγείας, καθώς δεν είναι λίγα τα χαρακτηριστικά διάγνωσης και...

Android bug επιτρέπει σε malware να μεταμφιέζονται σε πραγματικά apps

Οι ερευνητές ασφαλείας έχουν βρει μια μεγάλη ευπάθεια σε σχεδόν κάθε έκδοση του Android, η οποία επιτρέπει σε malware να μιμούνται νόμιμες...

Επιθέσεις RangeAmp προκαλούν προβλήματα σε sites και CDN servers!

Ομάδα Κινέζων ακαδημαϊκών κατάφερε να βρει νέο τρόπο παραβίασης πακέτων HTTP, που αυξάνει το web traffic και «ρίχνει» websites και CDNs (Content Delivery...

Ρώσοι κυβερνο-κατάσκοποι χρησιμοποιούν το Gmail για να ελέγξουν το ενημερωμένο ComRAT malware

Οι ερευνητές ασφαλείας της ESET ανακάλυψαν μια νέα έκδοση του ComRAT backdoor που ελέγχεται χρησιμοποιώντας το web interface του Gmail και χρησιμοποιήθηκε...

Συσκευές Windows δέχονταν επιθέσεις από την ομάδα Blue Mockingbird

Η ομάδα hacking Blue Mockingbird, αναπτύσσει payload εξόρυξης κρυπτονομισμάτων Monero, σε υπολογιστές Internet-facing Windows πολλών οργανισμών, όπως...

Hacker πουλά βάσεις δεδομένων online καταστημάτων

Περισσότερες από 24 SQL βάσεις δεδομένων online καταστημάτων έχουν κλαπεί και έχουν τεθεί προς πώληση σε ένα...

Έρευνα: Ο COVID-19 δεν μεταδίδεται μετά από 11 ημέρες

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, ο COVID-19 δεν μπορεί να μεταδοθεί σε άλλο ασθενή μετά από 11...

AIS: Διαρροή βάσης δεδομένων με Internet records χρηστών

Η έκθεση μιας βάσης δεδομένων της AIS στο διαδίκτυο επέτρεψε τη διαρροή Internet records δισεκατομμυρίων Ταϊλανδέζων χρηστών.

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...