ΑρχικήinetHuawei και Ινδία ίσως υπογράψουν συμφωνία «No Backdoor»

Huawei και Ινδία ίσως υπογράψουν συμφωνία «No Backdoor»

Η Ινδία, η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά κινητών τηλεφώνων, πρόκειται να αναπτύξει το δίκτυο 5G τα επόμενα χρόνια. Το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη του δικτύου, είναι η οργάνωση μιας δημοπρασίας για 5G airwaves, στην οποία θα συμμετάσχουν διάφορες εταιρείες. Όμως, η συμμετοχή της εταιρείας κατασκευής smartphone Huawei, με έδρα την Κίνα, είναι προς το παρόν αβέβαιη λόγω εμπλοκής της σε υποθέσεις που αφορούν την ασφάλεια. Η Ινδία δεν έχει λάβει ακόμα την απόφασή της σχετικά με το αν θα επιτρέψει ή όχι στη Huawei να λάβει μέρος στις δοκιμές 5G.

Σύμφωνα με μία έκθεση του Reuters, λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια, η Huawei συμφώνησε να υπογράψει συμφωνία με την Ινδία ώστε να μην υπάρχουν Backdoor στις συσκευές της, για να μπορέσει να συμμετάσχει στη δημοπρασία.

Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει στην Huawei να χρησιμοποιεί τεχνολογίες που βασίζονται στην Αμερική και να προμηθεύει υλικό 5G, με αφορμή τους λόγους ασφαλείας. Η εταιρεία κατηγορήθηκε επίσης ότι συμπεριλάμβανε backdoor στον εξοπλισμό της.

Ο Jay Chen, Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei για τις επιχειρήσεις στη Ινδία, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η εταιρεία θέλει να συνεργαστεί με τις ινδικές αρχές για να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους όσον αφορά την ένταξη της εταιρείας στην ανάπτυξη του δικτύου 5G.

Ο κ. Chen είπε: “Αν η κυβέρνηση θέλει, είμαστε ανοικτοί στο να έχουμε τους πηγαίους κώδικες σε ένα δεσμευμένο λογαριασμό.” Επίσης, πρόσθεσε ότι η Huawei είναι επίσης ανοιχτή στην ιδέα της κατασκευής εξοπλισμού σε τοπικό επίπεδο για την ελαχιστοποίηση κάθε ανησυχίας σχετικά με την ασφάλεια.

Τον Αύγουστο, η Κίνα εξέδωσε προειδοποίηση για την επιβολή “αντίστροφων κυρώσεων” στην Ινδία εάν η χώρα αποφασίσει να απαγορεύσει τελικά στη Huawei, να ασκεί επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ινδία.

Η Ινδική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα πάρει κάποια απόφαση. Η απόφασή της θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, καθώς η Huawei αντιμετωπίζει απαγορεύσεις όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS