ΑρχικήbusinessUber Air: Τα ιπτάμενα ταξί έφτασαν μέχρι την Αυστραλία!

Uber Air: Τα ιπτάμενα ταξί έφτασαν μέχρι την Αυστραλία!

Η πασίγνωστη αμερικανική πολυεθνική εταιρία δικτύων μεταφορών, Uber, ανακοίνωσε τον διορισμό της Natalie Malligan ως νέας επικεφαλής της Uber Air για την Αυστραλία. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι σκοπός της θα είναι η πραγματοποίηση των φιλόδοξων σχεδίων αστικής αεροπορίας της εταιρείας, σε συνεργασία με την βικτοριανή κυβέρνηση, το αεροδρόμιο της Μελβούρνης, τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες αεροπορίας και τις κοινότητες της Μελβούρνης, ώστε να κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο το Uber Air.

Uber Air

H Uber Air έχει διαφημιστεί από την ίδια την εταιρεία, ως αεροπορία εντός της πόλης, η οποία και ελπίζει να μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η Μελβούρνη, συγκεκριμένα, είναι η τρίτη πόλη που θα δοκιμάσει την υπηρεσία και η πρώτη εκτός Ηνωμένων Πολιτειών. Το σχέδιο είναι ξεκινήσουν δοκιμαστικές πτήσεις μέσα στο 2020 και οι πτήσεις για το κοινό από το 2023. Οι χώρες στις οποίες θα δοκιμαστεί στη συνέχεια αυτό το εγχείρημα είναι η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Γαλλία, η Ινδία και η Ιαπωνία.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε, ότι το όραμα της Uber είναι μακροπρόθεσμα, τα ασφαλή και ήσυχα ηλεκτρικά οχήματα που θα μεταφέρουν δεκάδες χιλιάδες επιβάτες στις διάφορες πόλεις, με τις ίδιες τιμές ενός UberX.

Uber Air

Η Malligan που προϋπήρχε στην Uber ως επικεφαλής στην αγορά της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, έχει εργασθεί στο παρελθόν ως υπεύθυνη στην Bain and Company στο Σαν Φρανσίσκο και το Σίδνεϊ. Επιπλέον, διαθέτει Bachelor of Commerce and Law και Master of Business Administration.

Παράλληλα, η Airbus εργάζεται για το δικό της αεροπορικό ταξί, το Vahana. Τον περασμένο Ιούλιο παρουσίασε ένα όχημα επίδειξης, το οποίο έχει προσφάτως ολοκληρώσει μια πλήρη πτήση. Από το 2018 η Airbus έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 80 δοκιμές πτήσης, καθώς αυτό, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της, βοηθά στον συνολικό σχεδιασμό και τη διαμόρφωση του εγχειρήματος. Με τις γνώσεις που λήφθηκαν από τις πτήσεις, θα διαμορφωθεί ένα ηλεκτρικό όχημα προσγείωσης και απογείωσης. Η Airbus συνεργάζεται επίσης με την Audi.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS