ΑρχικήReviewsΗ Qualcomm αναπτύσσει chips για το Microsoft Azure Sphere IoT

Η Qualcomm αναπτύσσει chips για το Microsoft Azure Sphere IoT

Η Qualcomm ανακοίνωσε συνεργασία με τη Microsoft για την ανάπτυξη mobile hardware για το λειτουργικό σύστημα Azure Sphere Internet of Things (IoT).

Ο Roanne Sones, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας στη Microsoft, δήλωσε ότι τα νέα chipset θα λειτουργήσουν από κοινού με την Azure και θα επικεντρωθούν στη διασύνδεση και ασφάλεια των συσκευών IoT. Το Azure Sphere περιλαμβάνει ένα λειτουργικό σύστημα, hardware και υπηρεσία cloud για την προστασία των συσκευών IoT, τα οποία ο Sones πιστεύει ότι δημιουργούν ένα “εγγενώς ασφαλές” περιβάλλον. Ωστόσο, ο διευθυντής δήλωσε ότι οι πελάτες έχουν επίσης ζητήσει δυνατότητες cellular, οδηγώντας στη σύσταση της εταιρικής σχέσης.

Qualcomm

Το νέο chip Azure Sphere θα περιλαμβάνει hardware-level ασφάλεια και θα έρθει αυτόματα προ-εγκατεστημένη με το Azure Sphere. Επιπλέον, το chip θα μπορεί να συνδεθεί με τις υπηρεσίες cloud της Azure Sphere. “Η λύση προσθέτει στην ισχυρή τεχνολογία της Qualcomm Technologies την ασφάλεια για να είναι εύκολο για τους κατασκευαστές να δημιουργήσουν ασφαλείς λύσεις και να διατηρούν τις συσκευές ενημερωμένες με την πάροδο του χρόνου με πάνω από μια δεκαετία ενημερώσεων ασφαλείας και OS που δημιουργούνται και παραδίδονται απευθείας σε κάθε συσκευή Microsoft”, πρόσθεσαν οι εταιρείες.

Ο Galen Hunt, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Azure Sphere δήλωσε ότι “το νέο chipset IoT θα φωτίσει ένα ευρύ σύνολο νέων σεναρίων στην εξωτερική άκρη – ακόμα και τα πιο περιορισμένα από τους πόρους“.

Το μόντεμ Qualcomm LTE 9205 συνοδεύεται από το κιτ Azure IoT SDK. Ο Sones λέει ότι οι προγραμματιστές είναι ένας πεπερασμένος πόρος και “όσο περισσότερο μπορούμε να επενδύσουμε και να κάνουμε τους προγραμματιστές παραγωγικούς, τόσο το καλύτερο.”

“Η Microsoft έχει μια βαθιά ιστορία συνεργασίας με το οικοσύστημα και την κοινότητα των προγραμματιστών“, δήλωσε ο διευθυντής. «Εστιάζουμε στο να κάνουμε αυτήν την κοινότητα όσο το δυνατόν πιο παραγωγική».

Στο παρελθόν, η Microsoft είχε συμπεριλάβει την πλατφόρμα Qualcomm Vision Intelligence 300 στο Vision AI Developer Kit για λύσεις Azure IoT. Σε σχετικές ειδήσεις αυτή την εβδομάδα, η Qualcomm κυκλοφόρησε ένα νέο reference design για την ενσωμάτωση των 5G και Wi-Fi 6 για τις Fixed Wireless Access (FWA) home gateways.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS