ΑρχικήbusinessΜηχανές ως καταναλωτές: Το μέλλον σύμφωνα με την Dell Technologies

Μηχανές ως καταναλωτές: Το μέλλον σύμφωνα με την Dell Technologies

Η διευθύνων σύμβουλος της Dell Technologies Australia και της Νέας Ζηλανδίας, Angela Fox έχει “σχεδιάσει” ένα μέλλον όπου οι άνθρωποι και οι μηχανές μαθαίνουν να ζουν σε αρμονία και οι μηχανές εξελίσσονται ώστε να είναι καταναλωτές.

Παρουσιάζοντας το keynote του Φόρουμ Τεχνολογίας της Dell στο Σίδνεϊ την περασμένη εβδομάδα, η Fox έδειξε την έρευνα που διεξήχθη με το Institute of the Future, το οποίο εξέτασε την επόμενη εποχή εταιρικών σχέσεων ανθρώπου-μηχανών. Η Fox έθιξε τρεις εξελίξεις που αναμένει ότι θα μετατοπίσουν την οικονομία στο μέλλον, με την πρώτη να είναι το αυτόνομο εμπόριο.

“Πιστεύουμε ότι θα δείτε τις μηχανές να εξελίσσονται σε καταναλωτές, αφού θα χρησιμοποιούν ένα μείγμα αισθητήρων, ενημερώσεων software και τεχνητής νοημοσύνης (AI) για να καθορίσουν πότε – και οι άνθρωποι που εξυπηρετούν –  θα βρουν τρόπους για να το διορθωθούν αυτόνομα”, δήλωσε η Fox.

Dell

Η πρόβλεψη της παραγωγής, και η έννοια της παραγωγής κατά παραγγελία, την οποία εξήγησε ως η δεύτερη εξέλιξη, θα γίνει επίσης κανόνας.

“Η καινοτομία θα εκδημοκρατικοποιηθεί και τα εμπόδια στη δημιουργία και την εμπορευματοποίηση των προϊόντων θα μειωθούν πραγματικά. Αυτά τα άτομα με περιορισμένους πόρους σήμερα θα κατασκευάσουν περίπλοκα πράγματα και θα μπορέσουν να φτάσουν και να τα προωθήσουν παγκόσμια”, συνεχίζει η Fox.

Η τρίτη εξέλιξη είναι η έννοια του “οικονομικού άλματος”.

“Τα οικονομικά άλματα μας φέρνουν τεχνικές εξελίξεις που θα ξεκλειδώσουν ευκαιρίες”, είπε. “Θα είναι περιεκτικές, θα βγάλουν εκατομμύρια ανθρώπους από τη φτώχεια και θα τους επιτρέψουν να δημιουργήσουν νέες πηγές εσόδων, δημιουργώντας αναδυόμενες οικονομίες που θα ξεπεράσουν τις σημερινές που βασίζονται στη “γήρανση” των υποδομών”.

Η έρευνα έθιξε επίσης το μέλλον του χώρου εργασίας, προβλέποντας ότι ο συνδυασμός των αναδυόμενων τεχνολογιών και της εταιρικής σχέσης ανθρώπου-μηχανής θα φέρει την επανάσταση στην εργασία.

“Η εταιρική σχέση ανθρώπου-μηχανής … θα διευρύνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και τη συνεργασία σε όλο το εργατικό δυναμικό, έτσι ώστε το Institute of the Future να προβλέπει τώρα τρεις μεγάλες αλλαγές που θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος πιο συμμετοχικού και “ανταμειβόμενου”: Ενισχύοντας τους εργαζόμενους και επηρεάζοντας την AI“, δήλωσε η Fox.

Αυτό θα γίνει, είπε, μέσω πειραματισμού με τις δραστηριότητες πρόσληψης, για παράδειγμα. “Θα φέρουν νέους τύπους εργαζομένων που θα είναι πιο παραγωγικοί και ταλαντούχοι”, είπε. Είπε ότι παρέχοντας τη διαδικασία εξέτασης στο AI θα απομακρυνθεί η προκατάληψη, ή να αποκαλύψει τα κρυφά ταλέντα πιθανών υποψηφίων.

“Την επόμενη δεκαετία, το εργατικό δυναμικό θα είναι επίσης πιο ενδυναμωμένο από ποτέ αφού θα χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες. Τέτοιες τεχνολογίες, όπως η επαυξημένη πραγματικότητα και η εκτεταμένη πραγματικότητα, θα προσκαλέσουν το επόμενο κύμα συνεργασίας“, ανέφερε η Fox.

“Η AI δεν θα είναι μια αναδυόμενη τεχνολογία, θα είναι ο τρόπος με τον οποίο έχουμε νόημα για όλα τα δεδομένα που μας έρχονται” είπε στο Φόρουμ Τεχνολογίας της Dell.

Σύμφωνα με την Fox, μέχρι το 2030, οι άνθρωποι θα υποστηρίζονται σε εξαιρετικά εξατομικευμένα λειτουργικά συστήματα για να ζουν. “Αυτό θα τους επιτρέψει να προβλέψουν τις ανάγκες μας, να μας υποστηρίξουν ενεργά, να εξαλειφθούν πολλά από τα καθημερινά καθήκοντα της ζωής μας. Φανταστείτε έναν κόσμο όπου οι “intelligent agents” θα καταλάβουν τι χρειάζεστε και τι θέλετε, προτού εσείς να γνωρίζετε τον εαυτό σας … στη συνέχεια θα συνδέονται με πολλές υπηρεσίες web, με bots, με δικτυωμένα αντικείμενα και θα κάνουν τη δουλειά σας για λογαριασμό σας.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS