ΑρχικήsecurityMicrosoft: Το Patch Tuesday αποκάλυψε σχεδόν 60 νέες ευπάθειες!

Microsoft: Το Patch Tuesday αποκάλυψε σχεδόν 60 νέες ευπάθειες!

Στο Patch Tuesday της Microsoft την περασμένη Τρίτη, η εταιρεία εξέδωσε software updates, για σχεδόν 60 προβλήματα security των Windows.

Microsoft

Ευτυχώς, μόνο το 15 τοις εκατό των σφαλμάτων που διορθώθηκαν αυτήν την εβδομάδα, χαρακτηρίστηκε ως κρίσιμης επικινδυνότητας από την Microsoft. Η εταιρεία μετά από κάθε επιδιορθωτικό update επισημαίνει τα σημαντικά ελαττώματα που είναι κρίσιμης επικινδυνότητας, καθώς είναι πιο πιθανό να γίνουν exploited από hackers και να δώσουν πρόσβαση σε ευάλωτα συστήματα χωρίς τη συμμετοχή του χρήστη.

Την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε ένα επείγον update για να επιδιορθώσει ένα μεγάλης κρισιμότητας zero-day ελάττωμα του Internet Explorer το CVE-2019-1367, το οποίο είχε γίνει ήδη exploited.

Όπως υποστηρίζει ο εμπειρογνώμονας ενημέρωσης των Windows, Woody Leonhard, αυτή η ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας για το IE προκάλεσε σφάλματα εκτυπωτή για πολλούς χρήστες της Microsoft, οι οποίοι χρησιμοποίησαν το emergency update νωρίτερα. Προφανώς, η επιδιόρθωση που είναι διαθέσιμη αυτόν τον μήνα εξετάζει αυτά τα θέματα.

Η Microsoft και πάλι επιδιορθώνει επικίνδυνα bugs στο Remote Desktop Client, τη δυνατότητα των Windows που επιτρέπει σε ένα χρήστη να χειρίζεται ένα απομακρυσμένο desktop σαν να βρίσκεται μπροστά του. Το θετικό είναι, ότι αυτό το bug μπορεί να γίνει exploited, εξαπατώντας έναν χρήστη να συνδεθεί με έναν κακόβουλο Remote Desktop server, κάτι που δεν είναι πολύ πιθανό.

Άλλες ευπάθειες που εντοπίστηκαν στο Patch Tuesday είναι δύο κρίσιμα security holes στις εκδόσεις του Microsoft Excel 2010-2019 και στο Office 365. Αυτές οι ευπάθειες δυνητικά θα έδιναν στους hackers την ευκαιρία να εισάγουν malware στο σύστημα, ανοίγοντας ένα αρχείο Office.

Microsoft

Στα Windows 10 οι ενημερώσεις ασφαλείας πραγματοποιούνται όλες ταυτόχρονα και στη συνέχεια πραγματοποιείται επανεκκίνηση. Πλέον η Microsoft παρέχει τη δυνατότητα, εφόσον ένας χρήστης το επιθυμεί τα updates να γίνονται ξεχωριστά, χωρίς όμως να αποκλείει την προηγούμενη επιλογή. Γενικότερα, εάν είστε χρήστες Windows OS, σας παρέχεται ενημέρωση σχετικά με τα νέα updates και μπορείτε να καθορίσετε εσείς πότε θα γίνει η ενημέρωση.

Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να είστε ενημερωμένοι για τυχόν updates και να τα πραγματοποιείτε εφόσον πρώτα έχετε κρατήσει backup, ώστε να μην υπάρξουν απώλειες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS