ΑρχικήinetΗ Google δοκιμάζει την εμφάνιση αποτελεσμάτων χωρίς τα URLs

Η Google δοκιμάζει την εμφάνιση αποτελεσμάτων χωρίς τα URLs

Google Τον τελευταίο καιρό, η Google βρίσκεται σε μια φάση ανανέωσης. Κάνει διάφορες αλλαγές σε πολλά πράγματα προκειμένου να προσφέρει καλύτερη εμπειρία στους χρήστες και να ενισχύσει την ασφάλεια. Μια από τις αλλαγές αυτές έχει να κάνει με το σύστημα αναζήτησης. Η εταιρεία θέλει να φέρει κάποιες αλλαγές που θα κάνουν το σύστημα πιο διαδραστικό, πιο φιλικό προς την ιδιωτικότητα, ενώ ταυτόχρονα θα βοηθήσουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας διάφορων sites.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google δοκιμάζει ένα νέο περιβάλλον χρήστη SERPs (Search Engine Results Pages-σελίδες αποτελεσμάτων), στο οποίο έχει αφαιρέσει τις διευθύνσεις URL από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Δεν εμφανίζονται ούτε τα domains.

Σε αυτό το δοκιμαστικό περιβάλλον, η Google εμφανίζει μόνο το εικονίδιο, το breadcrumb/όνομα του site, τον τίτλο του αποτελέσματος και μια μικρή περιγραφή. Το URL δεν εμφανίζεται.

Ένας χρήστης του Reddit παρατήρησε την αλλαγή και δημοσίευσε ένα screenshot, που δείχνει πώς φαίνονται αυτή τη στιγμή τα αποτελέσματα, μετά την αφαίρεση των διευθύνσεων URL:

Πριν την αλλαγή, τα αποτελέσματα εμφανίζονταν με αυτόν τον τρόπο (με το URL):

Η είδηση γι’ αυτή την αλλαγή προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα. Πολλοί εμπειρογνώμονες και χρήστες της Google δεν συμφωνούν με την αλλαγή, καθώς πιστεύουν ότι υπονομεύεται η ασφάλεια. Οι hackers μπορούν να εκμεταλλευτούν το ότι δεν εμφανίζεται κανένα domain και οι χρήστες δεν θα είναι σε θέση να ελέγξουν τη νομιμότητα ενός αποτελέσματος.

Από την άλλη πλευρά, η εταιρεία πιστεύει ότι αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει τους νέους (αρχάριους) στο blogging και στο content publishing να αποκτήσουν περισσότερους επισκέπτες.

Όπως είπαμε και παραπάνω, η Google είναι γενικά σε μια φάση αλλαγής και δοκιμάζει διάφορα πράγματα σχετικά με τα αποτελέσματα αναζήτησης. Στόχος είναι η καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επομένως, δεν είναι σίγουρο αν η εταιρεία θα κυκλοφορήσει αυτή την ενημερωμένη έκδοση.

Πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε μια επίσημη ανακοίνωση από την ίδια τη Google.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS