ΑρχικήsecurityHacker εισβάλει στο πληροφοριακό συστήμα Ισπανικής πόλης

Hacker εισβάλει στο πληροφοριακό συστήμα Ισπανικής πόλης

Ένας hacker κατέλαβε το IT σύστημα της ισπανικής πόλης Jerez de la Frontera που βρίσκεται στο νότιο μέρος της χώρας και απαιτεί λύτρα σε bitcoin για να το ξεκλειδώσει, δήλωσαν οι τοπικοί ανώτεροι υπάλληλοι σήμερα, Παρασκευή.

hacker

Η κυβερνοεπίθεση, η οποία έχει προκαλέσει διακοπές της παροχής υπηρεσιών μέσω της ιστοσελίδας της πόλης, ξεκίνησε την Τρίτη το βράδυ, δήλωσε εκπρόσωπος του δήμου στην AFP.

Ο hacker πίσω από την επίθεση απαιτεί λύτρα σε bitcoin για να αποκαταστήσει το σύστημα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, πρόσθεσε, χωρίς να λέει πόσα ζητείται.

Το Bitcoin και άλλες κρυπτοσυχνότητες είναι από καιρό το αγαπημένο νόμισμα των hacker και γενικά των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο χάρη στην ανώνυμη φύση των νομισμάτων.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας έχει στείλει τρεις εμπειρογνώμονες υπολογιστών στην πόλη Jerez de la Frontera, μια πόλη περίπου 212.000 κατοίκων, για να βοηθήσει τον δήμο να επιλύσει την επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, δήλωσαν οι αρχές της πόλης.

Ο δήμαρχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Mamem Sanchez, δήλωσε ότι ο δικτυακός τόπος του δήμου θα επιστρέψει λειτουργικός μόνο όταν είναι “100% ασφαλής”.

Ενώ οι νομικοί εμπειρογνώμονες και οι ειδικοί ασφαλείας λένε ότι δεν είναι συνετό να πληρώσουν τους hacker, πολλές οργανώσεις καταλήγουν να δέχονται τα αιτήματα για λύτρα, τα οποία συχνά κοστίζουν λιγότερο από την «ανασυγκρότηση» των πληροφοριακών συστημάτων.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS