ΑρχικήsecurityΗ Cellebrite ισχυρίζεται ότι μπορεί να ξεκλειδώσει κάθε iPhone συσκευή

Η Cellebrite ισχυρίζεται ότι μπορεί να ξεκλειδώσει κάθε iPhone συσκευή

Cellebrite

Μία νέα έκδοση του συστήματος Universal Forensic Extraction Device (UFED) ανακοινώθηκε από την Cellebrite, το οποίο όπως ισχυρίζεται η εταιρεία μπορεί να ξεκλειδώσει οποιαδήποτε συσκευή iPhone, iPad και Android.

Η εταιρεία εγκληματολογίας με έδρα της το Ισραήλ, έχει δημιουργήσει το UFED Premium, με σκοπό να βοηθήσει τις αστυνομικές αρχές να ξεκλειδώνουν τις συσκευές iPhone και Android, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των κλειδωμένων smartphones.

Το νέο σύστημα που αναπτύχθηκε από την Cellebrite μπορεί να αγοραστεί άμεσα από τις αρμόδιες αρχές και να τους δώσει απευθείας την δυνατότητα να διενεργήσουν έρευνα σε μία συσκευή και να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία που θέλουν.

Με τη βοήθεια του συστήματος, η αστυνομία θα μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα εφαρμογών τρίτων, συνομιλίες, αποθηκευμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και συνημμένα, περιεχόμενο που έχει διαγραφεί και πολλά άλλα. Αν οι ισχυρισμοί της εταιρείας είναι αληθείς, η υπηρεσία θα μπορούσε ενδεχομένως να χακάρει οποιαδήποτε από τις 1.4 δισεκατομμύρια ενεργές iDevices που κυκλοφορούν στην αγορά.

Το UFED Premium μπορεί να έχει πρόσβαση σε συσκευές iPhones και iPads που τρέχουν από iOS 7 έως iOS 12.3. Επίσης μπορεί να δώσει πρόσβαση σε συσκευές Android όπως Samsung Galaxy S6, S7, S8, S9 και smartphones των εταιρειών Motorola, Huawei, LG και Xiaomi.

Σύμφωνα με την Cellebrite, είναι η μόνη που μπορεί να ξεκλειδώσει μια σειρά από smartphones σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία αυτού του τομέα. Μία ακόμα συσκευή για την οποία έχει γίνει λόγος είναι το GrayKey, το οποίο αποτελεί ένα ακόμα gadget που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεκλειδώσει συσκευές της Apple.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Cellebrite είναι η εταιρεία που βοήθησε την αστυνομία να εξαγάγει δεδομένα από το iPhone 5c του Syed Rizwan Farook, την εποχή που είχε γίνει η επίθεση στο San Bernardino, τον Δεκέμβριο του 2015.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS