ΑρχικήinetΗ SUSE σταματάει την υποστήριξη του OpenStack Cloud

Η SUSE σταματάει την υποστήριξη του OpenStack Cloud

OpenStack Η ευρωπαϊκή εταιρεία ανάπτυξης και πώλησης Linux προϊόντων, SUSE, αποφάσισε μετά από χρόνια να σταματήσει την παροχή νέων εκδόσεων του OpenStack Cloud λογισμικού. Η εταιρεία ήταν «πρωταθλήτρια» στην προσφορά του OpenStack Infrastructure-as-a-Service. Ωστόσο, από εδώ και στο εξής δεν θα το πουλάει στους πελάτες της.

Αυτή η απόφαση έρχεται λίγους μόνο μήνες μετά την κυκλοφορία του SUSE OpenStack Cloud 9. Αυτή η έκδοση είχε βασιστεί στο OpenStack Rocky και το SUSE Linux Enterprise Server (SLES) 12 SP4. Ήταν η πρώτη έκδοση, που είχε ενσωματωμένο το HPE’s Helion OpenStack.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Michael Miller, προέδρου του τμήματος εταιρικής ανάπτυξης της εταιρείας: “Η SUSE εστιάζει και αυξάνει τις στρατηγικές επενδύσεις της στην προσφορά εφαρμογών που συμβαδίζουν με τις τεχνολογικές τάσεις, και, κυρίως, με τις ανάγκες των πελατών. Έτσι, η SUSE θα επικεντρωθεί σε εφαρμογές που βασίζονται στο Kubernetes, όπως τα SUSE Cloud Application Platform και SUSE CaaS Platform”.

Ο κ. Miller είπε ακόμα ότι αυτή η αλλαγή θα ενδυναμώσει την εταιρεία, και θα την εδραιώσει ως μια ανεξάρτητη open-source εταιρεία που θέτει μεγάλους στόχους και επιδιώκει την ανάπτυξη και την καινοτομία.

Η εταιρεία αναφέρθηκε και στους πελάτες που είναι χρήστες του SUSE OpenStack. Η εταιρεία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το λογισμικό μέχρι τη λήξη της συνδρομής των πελατών και έχει αρχίσει ήδη να βοηθά τους χρήστες στην ομαλή μετάβασή τους σε κάποια εναλλακτική λύση.

Από την άλλη, η SUSE θα ενισχύσει την επιχειρησιακή προσφορά της, SUSE Linux Enterprise Server (SLES) και το Ceph-based πρόγραμμα αποθήκευσης, SUSE Enterprise Storage.

Αυτές οι αλλαγές μπορεί να σχετίζονται με την αλλαγή του CEO της SUSE. Η Melissa Di Donato απέκτησε τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου τον Ιούλιο. Στόχος της ήταν η ανάπτυξη και επέκταση της SUSE. Με αυτήν την κίνηση, φαίνεται, ότι η Di Donato πιστεύει πώς η SUSE θα εξελιχθεί αν επικεντρωθεί στο Kubernetes-based hybrid cloud.

Όσον αφορά στην εταιρεία πίσω από το OpenStack, δεν δείχνει να ανησυχεί για τη διακοπή της συνεργασίας με τη Suse. Ο COO της OpenStack Foundation, Mark Collier, δήλωσε ότι υπάρχουν πολλές άλλες εταιρείες για τη διανομή του λογισμικού και ότι το OpenStack αποτελεί την κορυφαία επιλογή της αγοράς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS