ΑρχικήinetCloud Download πως κάνει την επανεγκατάσταση των Windows 10

Cloud Download πως κάνει την επανεγκατάσταση των Windows 10

Όπως αναφέραμε σε παλαιότερες δημοσιεύσεις, η ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 20H1 θα διαθέτει το χαρακτηριστικό “Cloud Download”. Η νέα λειτουργία θα κατεβάζει τα τελευταία αρχεία των Windows από τη Microsoft και θα τα χρησιμοποιεί για την επανεγκατάσταση των Windows.

Cloud Download

Ο Aaron Lower της Microsoft εξηγεί ακριβώς πώς θα λειτουργεί το Cloud Download.

Σε μια δημοσίευση στο blog των Windows Insider της Microsoft, ο Lower αναφέρει το ιστορικό των ενσωματωμένων επιλογών επαναφοράς των Windows 10, και μας εξηγεί πώς θα λειτουργεί η ενσωματωμένη επαναφορά Cloud Download των Windows 10:

Η επόμενη σημαντική βελτίωση των Windows 10 είναι στο “imageless” recovery. Αυτό γίνεται με την κατασκευή ενός νέου αντιγράφου των Windows από την υπάρχουσα εγκατάσταση. Επειδή αυτή η προσέγγιση δεν χρησιμοποιεί κάποιο ISO ανάκτησης, εξοικονομεί χώρο στο δίσκο και διατηρεί τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας. Οι παλαιότερες προσεγγίσεις διαρκούσαν περισσότερο από 45 λεπτά και μπορεί να μην επιδιορθώσουν τα Windows πάντα εάν η εγκατάσταση είναι σε πολύ κακή κατάσταση ή είναι πάρα πολύ αλλοιωμένη.

Εδώ είναι που έρχεται το Cloud Download.

Εκτός του ότι απαιτείται επιπλέον χρόνος και μια εγκατάσταση των Windows, η δυνατότητα ανάκτησης χωρίς κάποιο ISO υπάρχει κι ένα άλλο πρόβλημα: Αν δεν έχετε εγκαταστήσει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις των Windows, θα πρέπει να τις εγκαταστήσετε μετά την επαναφορά του συστήματος.

Η νέα λειτουργία Cloud Download αποφεύγει αυτά τα μειονεκτήματα. Αντί να χρησιμοποιούν όλα τα αρχεία που χρειάζονται από τον σκληρό σας δίσκο, τα Windows μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψη των τελευταίων αρχείων εγκατάστασης των Windows από τους διακομιστές της Microsoft.

Έτσι θα έχετε τα πιο πρόσφατα αρχεία, επομένως δεν θα απαιτούνται μεγάλες ενημερώσεις μετά την επανεγκατάσταση των Windows. Είναι ακριβώς όπως τη δημιουργία μιας μονάδας USB με την τελευταία έκδοση των Windows 10 και την επανεγκατάσταση από αυτήν, αλλά δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με τη δημιουργία μέσων εγκατάστασης.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την δυνατότητα στην ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 20H1 – που βρίσκεται υπό ανάπτυξη, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις> Ενημέρωση & Ασφάλεια> Ανάκτηση και κάντε κλικ στην επιλογή “Ξεκινώντας” στην ενότητα Επαναφορά αυτού του υπολογιστή (Settings – Update & Security – Recovery και click στο “Get Started” κάτω από το Reset This PC).

Αφού επιλέξετε να διατηρήσετε τα αρχεία σας ή να αφαιρέσετε τα πάντα από τον υπολογιστή σας, μπορείτε να επιλέξετε “Cloud Download” για να κάνετε λήψη των αρχείων εγκατάστασης από τους διακομιστές της Microsoft ή “Local Reinstall” για να χρησιμοποιήσετε τα τοπικά αρχεία στο σύστημά σας.

Τι συμβαίνει κατά τη διαδικασία επαναφοράς:

Τα Windows θα κατεβάσουν τα αρχεία που χρειάζονται και στη συνέχεια, θα επανεκκινήσουν στο Windows RE (Windows Recovery Environment), το περιβάλλον αποκατάστασης των Windows. Η διαδικασία εγκατάστασης θα συγκεντρώσει όλα τα drivers από το τρέχον σύστημα των Windows, εξασφαλίζοντας ότι το hardware σας θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Θα κάνει επίσης “Εφαρμογή των προσαρμογών OEM, μαζί με την προσθήκη των προεγκατεστημένων εφαρμογών των Windows”, οπότε μάλλον θα δείτε όλα τα bloatware προγράμματα που έχει εγκαταστήσει ο κατασκευαστής σας στον υπολογιστή σας. Μπορεί να χρειαστείτε τη λειτουργία Fresh Start για αυτό (Settings – Update & Security – Recovery και click στο “Learn how to start fresh with a clean installation of Windows”).

Το Cloud Download θα είναι επίσης διαθέσιμο στο περιβάλλον αποκατάστασης που εμφανίζεται αν δεν μπορείτε να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “Επαναφορά αυτού του υπολογιστή” για τη λήψη νέων αρχείων από τη Microsoft και την επανεγκατάσταση των Windows, ακόμη και αν τα Windows είναι κατεστραμμένα και δεν μπορούν να ξεκινήσουν.

Ο Lower αναφέρει ότι η ασύρματη σύνδεση στο περιβάλλον αποκατάστασης μπορεί να είναι πρόβλημα και αυτό εξαρτάται από τον αν ο κατασκευαστής του υπολογιστή φορτώνει τα drivers που μπορούν να την ενεργοποιήσουν ή όχι.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS