ΑρχικήinetΠολλές κλήσεις AI του Google Duplex γίνονται στην πραγματικότητα από ανθρώπους

Πολλές κλήσεις AI του Google Duplex γίνονται στην πραγματικότητα από ανθρώπους

Πέρυσι, όταν η Google παρουσίασε για πρώτη φορά τη νέα της λειτουργία Duplex, η οποία χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να κάνει κλήσεις προς τους χρήστες, πραγματικά μας τρομοκράτησε επειδή ακουγόταν τόσο ανθρώπινη.

Duplex

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, ο CEO της Google Sundar Pichai παρουσίασε την Duplex ως μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία. Ο βοηθός AI της Google Duplex κάλεσε έναν κομμωτή να προγραμματίσει ένα ραντεβού και κάλεσε ένα εστιατόριο που ζητούσε πληροφορίες. Οι αυτοματοποιημένες φωνές πίσω από τις κλήσεις ήταν αξιοσημείωτα ζωντανές αφού οι φωνές περιείχαν και φωνές που έκαναν κάποιους πολύ ανθρώπινους ιδιωματισμούς στην φωνή.

Οι κλήσεις ήταν τόσο ανθρώπινες, αφού φάνηκε σχεδόν αδύνατο σε οποιονδήποτε ακροατή στην άλλη άκρη της γραμμής να καθορίσει εάν είναι άνθρωπος ή AI.

Ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα του Duplex, είναι ακόμη πιο δύσκολο να γίνει αυτή η διάκριση – διότι οι Duplex κλήσεις θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να προέρχονται είτε από άνθρωπο είτε από AI.

Η Google επιβεβαίωσε στους New York Times ότι περίπου το 25 τοις εκατό των κλήσεων που έγιναν από την Duplex αρχίζουν με έναν άνθρωπο και περίπου το 15 τοις εκατό των κλήσεων που ξεκινούν με AI αποκτούν ανθρώπινη παρέμβαση κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της κλήσης. Αυτό σημαίνει ότι μόλις το 60 τοις εκατό των κλήσεων που πραγματοποιούνται από την Duplex είναι εντελώς αυτοματοποιημένες.

Ωστόσο, οι Times διενήργησαν τη δική τους έρευνα, χρησιμοποιώντας το DupΙex για να καλέσουν περισσότερα από δώδεκα εστιατόρια, και οι Times διαπίστωσαν ότι τρεις από τις τέσσερις επιτυχημένες Duplex κρατήσεις έγιναν από ανθρώπους.

Ο Nick Fox, αντιπρόεδρος σχεδιασμού του Google Assistant, δήλωσε στους Times ότι η Google δεν έσπευσε να εξαλείψει την ανθρώπινη ανάμειξη με το Duplex επειδή η εταιρεία δεν θέλησε να προκαλέσει πρόβλημα στις επιχειρήσεις που πρέπει να απαντήσουν στις κλήσεις. Η Fox εξήγησε ότι η Google θέλει να βελτιώσει προοδευτικά το χαρακτηριστικό και να μειώσει την ανθρώπινη εμπλοκή χρόνο με το χρόνο.

Όπως επισημαίνουν οι Times, η οικοδόμηση ενός συστήματος που είναι εντελώς αυτοματοποιημένο απαιτεί πολλά δεδομένα για να επιτρέψει στα νευρωνικά δίκτυα να είναι έτοιμα για τυχόν δύσκολες ή ερωτήσεις κατά τη διάρκεια των κλήσεων.

Η Google πιθανότατα χρησιμοποιεί ανθρώπους στις κλήσεις για να δημιουργήσει και να συγκεντρώσει αυτά τα δεδομένα για να διδάξει την Duplex.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS